Brand new mama -> RE: Čime vas je muž danas iznervirao? (25.3.2015 12:01:53)
|
Mene moj ovih dana nesto ne nervira,ja histerisem bez razloga ovih dana(nervozna sam pa stalno nesto dilkanim).Ne mogu da stignem da obrisem pod,pa se nerviram i tako neke gluposti.Anyway, Iva, tvoja situacija je zeznuta,ali nije nepoznata;) Ja sam mog na kraju skoro gadjala pred kraj druge trudnoce,nije dobio otkaz,ali je bio na necem kao prinudni odmor.Tri mjeseca.Mi ustanemo,on ode na spavanje...i samo gleda svojim Bambi okicama,kao-sta on moze.Klasicna depresija.Dan-danas mi nije oprostio sto sam mu dreknula da izlazi iz stana i da radi bilo sta.Npr.da okopava po parku.Naravno,on je bio nervozan,dolazi druga beba,on ne zna sta ce,bla,bla,bla...ali sjediti kuci i blejati u komp nije rijesenje.On je nezadovoljan(ja bar mislim da covjek kada je nezadovoljan siri tu svoju negativnu energiju i raspolozenje okolo),ali morate sjesti i razgovarati,mirno,kad klinci spavaju,ukljuci ga u vas zivot,ma koliko na pocetku bilo tesko i tebi i njemu.Znas,lako je dici ruke,a boriti se je tesko.Ne vrijedaj ga,vec razgovaraj,ne uljuljkavaj se vec se bori...Shvati,ti si u ovom trenutku laka meta za njegovo nezadovoljstvo,i on zna da te sa svojim ponasanjem prema djeci jos vise povrijedjuje.Ponasa se kao deriste,a ti ga stavljas po strani.Znam,bila sam na istom putu. Skupi svu snagu i mir i pricaj,pricaj,pricaj...kao sa djecom.
|
|
|
|