Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.10.2015 22:53:54
|
|
|
|
zece
|
zasto je taj ERA test
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.10.2015 9:07:56
|
|
|
|
Yellena008
|
To je test prijemcljivosti endometrijuma,radi se kod vise neuspesnoh vto da se vidi da li u tom ciklusu treba vracati embrione. Da li je endo dovoljno dobar za vracanje embriona...ja sam ovako objasnjenje nasla,jer sam razmisljala da ga u drugoj vto radim....ali je zaista skup. Mislim dok platis vto,terapiju i sve ostalo jos 50000 za njega je mnogo,bar meni bilo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.10.2015 12:23:52
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Devojke da li nekoj treba puregon od 100iu,ostao mi od proslog postupka.Cuvan u frizideru,duzi rok trajanja.Pisite u pp.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.10.2015 12:58:16
|
|
|
|
wivern
|
Palcice kako si ti, sta se desava kod tebe?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.10.2015 16:47:21
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Wiv kod mene i nista i svasta,uglavnom stojimo u mesto.Imala jos jedan fet u Va,ovaj put 0 bila. Cekamo postupak u Betaniji u decembru,januaru. Ljubac!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 27.10.2015 13:14:53
|
|
|
|
Bebana17
|
Zece, ERA test je test kojim se utvrđuje kod žene da li i kada postoji prozor za implantaciju embriona u endometrijumu, u određenom tipu postupka. Odabere se da li će žena ići na stimulisani postupak FET-a ili iz prirodnog ciklusa će se raditi FET, pa se onda u jednom ciklusu žena izloži stimulaciji, ili se samo prati kada je njega prirodna ovulacija (uglavnom se daje pregnil kod prirodnih ciklusa) i onda posle određenog broja dana od ovulacije uzima se uzorak endometrijuma i šalje na analizu u Španiju. U Španiji na osnovu obrade 236 gena (ako se ne varam to je broj) utvrđuju da li u momentu uzimanja uzorka postoji prijemčivost endometrijuma za embrion. Na nalazu jasno napišu da li postoji i kada je, ili se preporučuje da se test ponovi ranijim ili kasnijim uzimanjem uzorka. Tada žena dobije odgovor kada da joj vrate embrione, tj. koji dan treba da bude vraćanje embrione. Moj nalaz je rekao da treba da mi vrate peti dan od ovulacije, i tako mi je i uspela vantelesna, u prirodnom postupku FET-a, peti dan vraćene dve blaste i primile se obe. Znači, ERA test se radi pre vantelesne, ne u tom mesecu kad se radi vantelesna, da bi žena dobila odgovor na pitanje: kada kod mene postoji šansa da se embrioni implantiraju u endometrijum, tj. kada je prozor implantacije.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 31.10.2015 21:00:46
|
|
|
|
zece
|
kod mene su dve ivf bile uspesni ali zavrsile su sa blighted ovum biohemiska trudnoca e sada htela bih da pitam za pgd dali neka od vas zna nesto u tome jedan dr mi je predlozio pgd iako moj kariotip je odlican soprugov je u redu i nemam nad 35 god tek cu na 22 novmbar da napunim31 god
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 1.11.2015 0:11:07
|
|
|
|
Yellena008
|
Bebana jesi ti radila u NS Era test? Koliko si imala neuspesnih vto pre nego sto si se odlucila za test? Da li si radila hatching mozda?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.11.2015 17:57:20
|
|
|
|
17 joka
|
Bebana ima li sta novo kod tebe? Pozitivna ja tapkam u mestu i tako ce biti joos dugo Palcice ovog puta da bude treca sreca ima li neko da uskoro radi betu?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.11.2015 18:49:31
|
|
|
|
Bebana17
|
Yellena, u Novom Sadu sam radila ERA test, odmah čim su počeli da ga rade na klinici. Imali smo pet neuspešnih transfera, od kojih su dva bila iz kompletnog IVF postupka sa stimulacijom, a tri iz FET-a, gde su nam vraćali odmrznute embrione. Od toga smo imali samo jednu biohemijsku trudnoću (kada mi je blasta vraćena) pa smo radili era test, ustanovili da trebaju da vraćaju embrione peti dan. Posle toga smo radili odmah treći IVF, kada smo opet imali biohemijsku, pa FET koji je bio uspešan i obe blaste su se primile. Nismo nikad radili haching metodu. ERA test su nam savetovali da uradimo dr i embriolog iz Valjeva, kako bi utvrdili da li endometrijum ima prijemčivost i kada je. Draga Joko, trudna sam i čekamo blizančiće, dečaka i devojčicu, ušla sam u osmi mesec trudnoće. Uspeo nam je FET u Valjevu. To je najvažnija vest kod mene. Uživam u svakom danu i čekam da se moja dečica rode. I zahvaljujem se Bogu što mi je pružio priliku da postanem majka. Ljubim te puno, i nadam se da će se tvoj period čekanja okončati i da ćeš uspeti u ovoj borbi, te da ćeš nam uskoro biti trudnica.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.11.2015 21:45:12
|
|
|
|
17 joka
|
Bebana moja DIVNOOO predivno toliko sam presrecna zbog vas Bog je veliki i jako sam srecna sto vam je ostvaren san i uzivaj u svakom danu zasluzila si tu srecu
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 21:11:30
|
|
|
|
Cortina
|
Devojke mene interesuje da li mogu koristiti mikroginon tablete nekoliko ciklusa pre vantelesne oplodnje. Naime, meni je zakazana vantelesna oplodnja u februaru 2016.godine uz dugi protokol. Receno mi je da krenem sa tabletama decembra meseca. Medjutim meni su menstruaciije poprilicno neredovne i kasni mi i po vise od mesec dana. Dobila sam menstruaciju juce posle neuspelog FET-a (biohemijska) i interesuje me da li mogu poceti sada sa kontraceptivima s obzirom da ne znam da li cu uopste u decembru dobiti.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 21:23:34
|
|
|
|
Yellena008
|
Cortina mislim da bi trebalo da se posavetujes sa ginekologom nekim....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 21:32:16
|
|
|
|
Cortina
|
Moj ginekolog mi je rekao da mogu ali mene strah da ne poremetim nesto pred ivf. A radicu drzavno u nisu pa ne znam ni kako da dodjem do tog ginekologa koji ce mi raditi ivf da bih ga pitala.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 22:07:14
|
|
|
|
alex88
|
Cortina ako je tvoj dr rekao da mozes kreni,mislim da neces nista poremetiti,srecno i naravno uspesno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 22:09:47
|
|
|
|
Cortina
|
Hvala alex88
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 22:35:00
|
|
|
|
zece
|
i ja cu da pocnem od januar mesec sa skupljanje dokumenti za trece vto radit cu ga kaj dr lazarevski u sistini u skopje sada treba da uradim samonekih genetski ispitivanja i to je to
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.11.2015 22:49:59
|
|
|
|
Cortina
|
I ja trebam poceti uskoro sa analizama pred ovu ivf jer imam dva neuspela pokusaja. Trebam raditi kariotip, trombofilije i antitela.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.11.2015 17:06:13
|
|
|
|
Jjulija
|
Devojke mene interesuje koliko se dugo ceka na proces vto, od podnošenja zahteva do tog cina.. 😄 i gde je najbolje raditi... Hvala... :-?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.11.2015 18:18:57
|
|
|
|
Yellena008
|
JJulija to je tako individualno...od klinike do klinike zavis...negde pocenes za mesec ,dva a negde ni za godinu....gde zelis da radis?
< Poruku je uredio Yellena008 -- 8.11.2015 18:19:42 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 9.11.2015 7:50:39
|
|
|
|
Jjulija
|
Yellena 008 hvala na brzom odgovoru, radila bi u Jevremovoj ili Sloveniji ili Pragu... Jos se dvoumim gde da udjem u taj proces.... Ja tek trebam da idem na konsultacije... 😃
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 9.11.2015 8:00:24
|
|
|
|
Cortina
|
ja sam dokumentaciju predala u maju i obadve komisije prosla vec juna meseca. Poziv mi je stigao da se javim 1.septembra zbog dogovora o pocetku vto. Postupak mi je prvobitno bio planiran za novembar, medjutim ja sam iz nekih mojih razloga to odlozila za februar. Tako da čekanje ti je nekih 6 meseci za nis. Za bg je sigurno duze. Jedino znam da u valjevu nema neke guzve i da bi tu najbrze zavrsila i uz to u valjevu rade i zamrzavanje embriona. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 12.11.2015 12:25:49
|
|
|
|
pozitivna
|
Drugari , dr mi prepisala to jest povecala dozu za TSH 75mg i otislo mi sad skroz biskop na 0,0 i nesto kako sad da to povecam ? Naravno tablete cu da prekinem to mi danas sestra citala rezultat kaze dr. Ti poslala pismo na kucnu adresu, kako i sta dalje ! Dali je to normalno?0, 0 i neznam koliko
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 12.11.2015 12:39:31
|
|
|
|
Cortina
|
pozitivna, vidi sa doktorom da ti smanje dozu. verovatno ce to resiti problem.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.11.2015 8:19:09
|
|
|
|
srculence 84
|
Zdravo drage moje,dugo me nije bilo. Imam pitanje za vas,juce mi je bio 7dan transfera i onako bez veze uzmem i odradim test al oko 1h.nisam ujutru i pojavi mi se dve crtice al ova druga bleda i tanja.(test je onaj kao olovka sto se piski na njemu) e sad nisam u to bas sigurna jel 7dan je rano i sve mislim da nije mozda od lekova a i nisam radela jutarnji nego u podne. Da li mozda neka devojka imala neko iskustvo sa tim testovima. Hvala vam cure unapred
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.