Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (27.3.2015 14:39:01)
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Uh...sta mi sve napisaste[sm=smiley13.gif] Drage moje, samo vi koje ste imale bebe sa dijagnozom Refluksa znate kako to izgleda...jadnice se od jutros uvija i povraca non stop...dusa me boli da je gledam kako je sve to muci. Daco, bas zato ti ne treba da pokleknes! Njoj trebaju tvoje umilne reci i miran i stalozen glas, ona kad vidi da se ti nerviras oko svega sto vam se desava i tebi i njoj, ona to oseti pa i njoj bude teze. Kad je muci stomacic, pricaj jij, levaj, nek se koncentrise na tvoj glas, ali pre svega ti treba da se smiris, kao sto Tash rece pre mnooogo godina, "detetu je potrebna zdrava i stalozena mama", od tebe krece sve dobro sto njoj moze da se desi. Budi vesela i kad bi najradije plakala. Onu noc kad mi je otac umro ja sam sa Ivom pevala i plesala a dusa mi krvarila samo da ona ne vidi koliko mi je tesko, a ona jedva godinu i po. Ovo ti kazem zbig tebe, svakome je njegov problem najveci pa tako i tebi, . Ja sam od mastitisa gorela 3 dana i niko nije znao, ni mm. Sebi sam zacrtala cilj da to prebrodim i bila sam svesna da mi niko ne moze pomoci samo ja, i moja bistra glava i zdrav razum. Svi mi imamo svoje teske trenutke, na nama je da odaberemo kako cemo se boriti ma koliko dugo ti problemi trajali. Najbitnije je da samu sebe naoruzas pozitivnim mislima, jeste ti tesko da je gledas kako se muci, i ja sam plakala kad su Ivi davali infuziju u glavu a ona samo 3 dana stara ali sam rekla sebi "potrebna si ovoj bebi, ti si njena mama, beba te treba". Mozda ti moje reci deluju isprazno i kao klise, ali, glavu gore, toliko si cekala na bebu da bi sad poklekla pred bilo kakvim problemom. Izbaci negativneisli iz glave, nadji sebi neku matru koju ces pnavljati kad ti je tesko i prebrodices sve [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|