RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 7:48:36)

Dobro jutro!!!
Vidim pominjale ste kupanje, moju uvek potpuno razbudi, ali sta da joj radim-mora nekad i da se okupa [sm=smiley1.gif]
Nego, od pre par dana mi pravi probleme...imam onaj plasticni kupko i do sad je fino sedela dok je kupam. Sada se nadlakti i hoce da ustane, te se skroz pomeri i ne znam kako da je primirim tih par min. Juce se i u kolicima sve na laktovima podizala, kao da hoce u polusedeci polozaj. Ne znam kada je vreme da kolica podignem na jedan onaj zub?

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 7:54:48)

Što se tiče kupanja, Anu sam samo neko kratko vreme na onom peškirnog kupka kupala, sve ostlo na ruke.

Srculence, meni noću nije problem i da se dere i da ustajem, danju urlanje bez nekog posebnog razloga mene izbaci iz takta. Eno sad sisao i strpala sam ga da spava. Sad bi mogla da doručkujem i da popeglam njegovih stvari što imam, pa da turim ručak za sebe.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 7:58:36)

jutro mame,ja odvela Doru u vrtic,nocas bas lose spavala budila se i plakala,glupi zubi [sm=zz_banghead.gif],ludim kad ne spava normalno

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:03:00)

Daco ako je kupanje razbudjuje kupaj je ujutru nece joj nista faliti. Tako se i preporucuju ako kupanje razbudjuje bebu onda kupanjac ujutru ili npr bar da pomeris vreme kupanja na ranije. Da ne biste imali problem sa uspavljivanje. Ja nekad i sad okupam D oko 18h. Jeste retkost ali desi se kad vidim da je bas umorna i da nece docekati pola 8 (npr sinoc mi je i zaspala u pola 8). Isprobaj sve varijante kako vama odgovara.

Sanjice ti vec peglas. Svaka ti cast zeno. Vrednija si od mene ja nesto zabusavam stomak me boli[sm=smiley13.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:11:58)

Dobro jutro majčice, evo i mene, moja cura je odvalila super jednom se budila da jede, eno je jos spava, ali nadoknadice to ona danas. Branki, isti slucaj je i samnom, pogotovo to kenjekanje i deranje bezveze, a on kad dodje i uzme je, odmah ucuti. Juce sam isla frizeru, kad sam se vratila, njih dvoje se igraju, gucu, kaze stalno mu je bila u onoj njihalici, mi smo stalno sa njima, pa nije ni cudo sto smo nervozne.

Modessty -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:12:22)

Dobro jutro! [sm=smiley1.gif]
Al ste vredne žene! Od rane zore ste tu! [sm=smiley36.gif]
Daco ja sam Nikolu sve kupala ujutru. Tako nam nekako bilo zgodno. Uveče nikako nismo mogli da se uskladimo.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:20:10)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Branki, očevi su čudo [sm=jezicek.gif] Evo ovaj moj nije sinoć uspavljivao (mali se uspavao na sisi) i budio se oko 3! A taja kad ga uspava na rukama spava do 5 lebac mu žarki

jutro! ne shvatam ni ja od cega zavisi to spavanje![sm=smiley36.gif] i kod nas ista prica! Mada je retko uspavljuje,jer kupa Tiku i nju pakuje,ali realno mi imamo jos hiljadu i jednu stvar da uradimo,ceo dan sa njima..a oni uspavaju i spavaju! mada sam nekad besna na mm kad je uspavljuje nervozno,jer mu se gleda nesto na tvu,kompu[sm=lev.gif]
Moja je u 3 sisala,pa se u 6 probudila naspavana! Zato je sad zaspala..a ja ne mogu sad nazad u krevet! T ne ide u vrtic,mm ode na put,nema ko da ide po nju,nadam se da ce se vetar smiriti i da cemo moci u setnju!

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:25:59)

Ljiso, ne znam ja da odmaram. Stomak ume da me boli po nekoliko dana. Danas me ne boli, pa sam zbog toga resila. Ja bih i kod tebe radila na rancu. [sm=jezicek.gif] Smeju mi se kad odem u goste ako ima igracaka po pody samo skupljam. Puno ima stvari za peglanje. . Jutros kaze mm da je mogao sinoc da pegla.
Stignem i da citam knjigu. To uvek pre spavanja.
Decu i ja nekad ranije okupam. Npr ako treba da idem na posao onda ih mm i ja ranije okupamo.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:30:48)

sanjice,sto mi je to poznato,i za igracke i za spremanje[sm=jezicek.gif]
Manijaci!Samo sto ja ne stignem da citam knjigu,uvece dok dojim pisem sa sestrom iz Hr,preko vibera i onda samo kljoknem![sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 8:57:13)

jooj,to i ja radim,cistim po kucama[sm=jezicek.gif]
stavila pilav u rernu...
sanjice,ti jos bolesna[sm=smiley13.gif]
ja imala tog kupka sa bozom,super mi je bio,sad ni ne znam gde je,moracu novi da uzmem.

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:26:35)

Sto se tice kupanja, nikako da se uskladimo, ali do polaska u skolu, valjda cemo...[sm=smiley1.gif]
A iskusne mame, potreban mi je savet. Moja beba od ponedeljka ima blago zapusen nos i od juce je malo promenila boju glasa, promukla je. To naravno niko ne primecuje i vidim misle da sam luda i da vecito trazim neku falinku. Sta mi predlazete? Da li da sacekam?

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:37:47)

Daco ne vodi je nigde pogotovo ne kod lekara[sm=smiley36.gif] tamo ce da pokupi svasta a vlada virus gripa. Sedite tu gde jeste propiraj joj nosic i to je to. Ako je vesela nema razloga bilo gde da je vodis. Moja D imala 6 nedelja kad je mm doneo virus s posla, imala temp slinila mi sve sami, ja uverila mm da mi to mozemo sami i nismo je ni vodili kod dr. Nemam pojma odakle meni ta hrabrost tada covece. Medjutim bejah ocito u pravu skidali joj temp uspeli da skinemo posle joj bebisol ukapavala u nosic i proslo za par dana bukvalno. Sisu sam joj cesce davala jer kad bi sisala otpusio bi joj se malko nosic, a kad je bas bilo strasno onda mi se davila na sisi jer uopste nije mogla da dise, onda ja otvorim prozor sirom bila je zima nju umotami stavim na sisu i od svezeg vazduha prodise i siska. Ma ja luda. Nemam pojma kako je nisam odvela kod dr.

U svakom slucaju sedi tu gde jesi[sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:38:32)

Daco77 ja odmah trcim kod dr,kad je tako mala beba.sad vise ne trcim toliko,jer dosta toga krenem sama da im dajem.ali dok su bili male bebe sam trcala bogami [sm=smiley36.gif]
uvek smes beli slez je za to kad promuknu,moze i u nos da ga stavljas,moze da pije.mislim na caj od belog sleza.cisti joj nosic fitziomer amupilcama,po meni je najbolji.moze ona cak i sprej fiziomer.

cockic -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:42:02)

a ja kad sa isla sa malom bebom vodila sam ih na zdravu stranu.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:47:47)

Sad me boli puno stomak od peglanja. Hocu ja da zavrsim sve. Nisam normalna. Sad dok spremim rucak, pa dok zategnem kucu vec dodje vreme za posao. [sm=smiley13.gif]
Sofiju sam izvela na terasu dok sam prostirala ves. Kakva radost. Ona mukica mislila da ide napolje. Zene uzivajte dok ste kod kuce i izvodite decu napolje.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 9:56:02)

Brate kad ste sve tako vredne da se i ja pohvalim [sm=jezicek.gif]

Oprala sam sudove, ispeglala Lukin veš i oribala wc i kupatilo. Ručak se krčka na šporetu.

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:06:07)

Tako sam i ja mislila, da lepo sedim kuci...ona cak i ne slinavi uopste...ali, cuje se taj promukli ton i povremeno zapusen nosic...fizioloski joj stavljam teskom mukom, jer ne da...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:07:50)

Joku kupamo u kadici,obicnoj,bez kupka,spustimo je da legne! Tako vec mesec dana,a ona presrecna,pliva! Samo se bacaka! Nista im nece biti ako voda udje u usi!
Inace,odjednom mi se slosilo ...a sama sa njih dve..ne smem nagle pokrete da pravum! Popila sam limunadu!
Daco,daj joj beli slez .to ce ti i dr reci!

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:09:24)

Daco,ja sam tu kruta,stisnem ruke i glavu i spricam u nos!
Nista od setnje .em vetar,em slaba .

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:10:27)

Evo i nas opet,pluća i uši su u redu ali zbog kašlja i nosića da nastavimo sa lijekovima.

wivern -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:11:21)

Bar dan zenskaci
Von verovatno je pritisak, ja se malopre vratila iz setnje i sva sam kao pijana kokoska.
Napravila kaficu i sela da iscitavam sta ste pisale

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:12:53)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Daco,ja sam tu kruta,stisnem ruke i glavu i spricam u nos!
Nista od setnje .em vetar,em slaba .

[sm=jezicek.gif] pisala sam već jednom - mene da vide kako sam Ani čistila nos, zvali bi socijalno[sm=jezicek.gif]

Čuj ne da, hoće da da da je bockaju u bolnici?

branki* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:23:51)

daco,nema tu- ne da.drzis joj ruke cvrsto i glavu da ne mlatara i radis ono sto mora.ako ne mozes sama,nek ti neko pomogne da jed drzi dok ti ubrizgavas.drace se,normalno,ali moras.

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 10:33:43)

Ma stisnem je ja i ne zna se ko se vise dernja-beba ili mm[sm=smiley36.gif]...valjda ste shvatile da nisam od onih plasljivih, neznih mama...[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (26.3.2015 11:15:59)

IZVORNA PORUKA: wivern

Bar dan zenskaci
Von verovatno je pritisak, ja se malopre vratila iz setnje i sva sam kao pijana kokoska.
Napravila kaficu i sela da iscitavam sta ste pisale

merila sam 122/85,ali ovaj vetar valjda ubija.zato mi se manta..ne izlazim nigde bogami! zao mi je dece,ali ne smem! sad mi malko bolje,iskulirala sam!
Trco i ja sam za socijalno,ali to je za njihovo dobro! Kad ukljucim usisivac i krenem da izvlacim svi beze[sm=smiley5.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>