|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 03/15 [chat]
9.3.2015 8:05:06   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: daca77

Branki, tvoja je mala...moja se i dalje isto ponasa tokom dana i popodne se dojimo na 1,5h a nekad i krace...nista od uobrocavanja...user posted image
Zato mi je veliki problem kad krenem u grad, u setnju...dok se podojimo, drzimo uspravno koji min.da ne bi povracala, odem u grad, nadjemo mesto za parkiranje, prosetamo max 20-ak min i vec je vreme za hranjenje...

A zašto je ne podojiš u nekom kafiću? Ovaj moj tako zakunta u kolicima da komotno može da preskoči obrok, mada se to ne dešava. Da krene još samo malo toplije vreme, neću gledati na sat uopšte. Moram samo da se naoružam nekim košuljama user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 351
9.3.2015 8:05:07   
branki*
pamtim viku ovako po postovima kad citam teme ispocetka,mada je ona vec odlazila kad sam ja pocela da pisem po rr.ma,super je to,stvarno covek moze da se zdruzi fenomenalno sa nekim,bolje nego sa ljudima koje zna oduvek npr.ja imam osecaj za neke kao da vec sve znam kao da se druzimo i onda skapiram da su to virtuelne osobe,ali opet kao stvarne u mom zivotu...vec sve znam,decu,probleme,brige,radosti,vise pricam sa vama,nego uzivouser posted image
wiv,samo vezbice za stomak,bice super.htedoh da napisem -stomacicuser posted image ,pocela sam vec da pricam onim bebecim jezikom,ooo!
sanjice,molim te,ukratko,sta je pricao psihijatar,da neke rane traume mogu da uticu negativno na razvoj mozga?ja pokusavam da povezem one bozine traume po rodjenju i operaciju sa ovim sad sa cim se borimo...ne znam da li ima veze.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 352
9.3.2015 8:08:34   
branki*
trco,pa da nije nesto pojela sto joj ne prijauser posted image ako je samo jednom povratila,ne verujem da je virus,mada ko bi ga znao...
covece,znaci cak i u sloveniji doslo sunce i lepi dani,a ovaj moj bor okovan snegom i ledomuser posted image

branki

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 353
9.3.2015 8:14:11   
Trcosava
Branki, pojma nemam. Možda se sve skupilo. Bili u šetnji pre toga. Nalila se nekim sokovima, pojela brdo nekih slatkiša kod bake... A ja nemajka je nisam presvukla kad smo došli, a bila mokra. Jutros je sama odbila bombone (mm joj ostavi 2-3 ujutru, jer zna da ustane u 5, pa nam to da nekih 1 sat vremena fore da odspavamo)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 354
9.3.2015 8:19:26   
daca77
Trco, mi na jugu smo stidljivi kada je u pitanju dojenje na javnom mestu+znas da smo komplikovane i da imamo problema za bljuckanjem...kada otopli, bice nam jednostavnije, u kolima...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 355
9.3.2015 8:19:45   
Sanjica26 RR
Branki postavi cu bas to predavanje o kome je on pricao na nasem seminaru. Samo cu jednu recenicu da ti napisem "Da se sve to resava". user posted image Odoh da dam Sofiji dorucak, pa da trcim dok je mama tu do grada.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 356
9.3.2015 8:22:02   
daca77

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Branki, pojma nemam. Možda se sve skupilo. Bili u šetnji pre toga. Nalila se nekim sokovima, pojela brdo nekih slatkiša kod bake... A ja nemajka je nisam presvukla kad smo došli, a bila mokra. Jutros je sama odbila bombone (mm joj ostavi 2-3 ujutru, jer zna da ustane u 5, pa nam to da nekih 1 sat vremena fore da odspavamo)

Trco, procice to...izgleda da je na majku mala user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 357
9.3.2015 8:26:05   
New Mom

IZVORNA PORUKA: branki RR
daco,i moja sisa non stop.mama mi vice da je uobrocim,ali ja pojma nemam kako,kad se ona dere posle sat i po kao da bog zna koliko dugo nije jela i ne moze nista drugo da je smiri sem sike.i to ne sisa ona ne znam koliko,znaci ne isprazni celu dojku,sisa koliko sisa i onda nece vise,nema sanse ili se udrema,a onda za sat i po opet trazi da sisa.drago mi je sto cujem da se tvoja n stabilizovala i da sad spava bolje,mozs i ti malo da odahnes..

Branki, ne moze da „isprazni" dojku jer dojka nije posuda u kojoj stoji mleko.
Mleko se svari za sat i po do dva, i skroz je ok da trazi toliko cesto da jede.
Razmak izmedju podoja se racuna od pocetka jednog do pocegka drugog podoja.
Neke bebe sisaju 5 min neke 45. I uopste ne mora da znaci da ove prve manje jedu. Treba li da ponovim pricu o bazdarenim dojkama?user posted image
Uobrocavanje bi remetilo ponudu-potraznju. Sto vise beba sisa, vise mleka sebi navlaci.
Super ste vi! Samo nastavite tako!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 358
9.3.2015 8:27:20   
Modessty

Trco, mi na jugu smo stidljivi kada je u pitanju dojenje na javnom mestu+znas da smo komplikovane i da imamo problema za bljuckanjem...kada otopli, bice nam jednostavnije, u kolima...

p ai nismo baš stidljivi. Ja dojila danila u Vrnjačkoj banji u sred bela dana sa milion ljudi na šetalištu. Mi bili u kafiću, dete zakmečalo i šta ću, stavim ga da sisa. Ja stavim pelenu on skida i tako.... Kad sam to preživela posle mi bilo sve jedno gde sam user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 359
9.3.2015 8:30:40   
daca77
Mod, mogla bih i ja svuda, samo ne u Nisu i PK...user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 360
9.3.2015 8:31:04   
Trcosava

Trco, procice to...izgleda da je na majku mala user posted image

user posted image šta je na mene? nisam razumela user posted image

Nju je već prošlo, samo jednom je bacila peglu i posle kao nova

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 361
9.3.2015 8:33:17   
branki*
mod,ti si egzibicionistauser posted image
salim se,naravnouser posted image
new mom,da,pogresno sam se izrazila to za praznjenje dojke do kraja,nego mi se cini da u dojci onako bas ostane mleka ,to sam htela reci.guramo ovako,a i ne moze drugacije,jer kazem-ona se dernja posle sat i po i moram da joj dam ,inace izbi revolucijauser posted image

branki

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 362
9.3.2015 8:33:57   
Modessty
Daco pa dojila sam ja i u Nišu, u parkiću na bulevaru - najprometnijem mestu u gradu i mom komšiluku ujedno. Pa šta? Kome se ne sviđa ne mora da gleda. a i nisam bre izvukla sisu da svi vide! To se bre ne vidi!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 363
9.3.2015 8:39:30   
emicaa
Jutro.
Pričate o dojenju,juče kad smo bili u šetnji park gdje smo išli bio prepun,na jednom mjestu sjedi žena na travi i doji bebicu a pored tata mazi stariju curicu,ne mogu vam opisati kako je bilo milina pogledati ih user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 364
9.3.2015 10:50:34   
daca77
Mod, verovatno sto nisam nikada dojila na javnom mestu...a kad probijem led, onda cete videti mene...kada se samo setim kako mi je bilo neprijatno da posecujem ginekologa pre 8god., a sada...i kad odem kod dr opste, ja vec spremna za skidanjeuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 365
9.3.2015 11:23:07   
wivern
Zene ja sam pre neki dan dojila na sred splava u Bg-u. Bio je suncan dan i zao mi bilo da se vracamo kuci zbog dojenja. Malo smo se zamaskirali i voila.
Tek sad kad krene lepse vreme necu kuci da se vracam zbog dojenja, nema sanse. Kome se ne svidja neka okrene glavu, bas me briga. user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 366
9.3.2015 11:29:03   
ivaMark
Dobar dan mame,

malac je super sravao, zaspao oko deset a probudio se u pola devet a Jovanicu muci zubic, donja desna cetvorka, cele noci je stenjala, budila se...trazila nosu da piki pa ponovo trazila nosu da kaki, onda se predomislila i htela je u kupatilu da kaki....na adapteru, ima malo redju stolicu.

Trco, ovde se pusi u koji god lokal da se udje. Licno ja ne volim da deca budu u zadimljenom ali nemam nikakav problem sa dojenjem van kuce...
Malo bice zavisi od tebe i tu nema razmisljanja.

Auto danas treba da nam bude gotov....Deset dana nisam mrdnula iz kuce user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 367
9.3.2015 11:38:04   
QueenJ
Pozdrav i ovde, mamiceee!
Ja sam dojila 1-2 napolju. Prebacim pelenu preko sebe i nema problema. Prvi put mi bilo malo neprijatno, a kad sam probila led i shvatila da to nije strašno, mogla bih 100 puta još. Samo nisam imala prilike. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 368
9.3.2015 11:41:17   
Misha i Ljisha
pa vi mame sa malim sisicama ko bubuljicama mozete da dojite komotno a ja kad izvadim lubenicu iz brus haltera koja izgleda kao da ce da pojede moju bebu nema te sanse da ikako mogu da se sakrijem niti da mi ne bude neprijatno. user posted image I plus bradavice sto kaze mm ko opstinski pecat ahahahha...jao nije bas al skoro. Ogromne su mi grudi i u kuci mi bese neprijatno a ne na ulici mada kad ja opusteno dojila D u kuci pred gostima. user posted image Jao sad ce neko da nas pecka jer ima tema o dojenju na javnom mestuuser posted image

d spava. Moji idu na sa'ranu danaske pa Duca i ja kad se ona robudi idemo da cuvamo bata Nikolicu. I tako posle zezancijauser posted image

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 369
9.3.2015 11:48:13   
QueenJ
pa vi mame sa malim sisicama ko bubuljicama mozete da dojite komotno a ja kad izvadim lubenicu iz brus halt_era koja izgleda kao da ce da pojede moju bebu...

I plus bradavice sto kaze mm ko opstinski pecat

user posted image user posted image
Pa obožavam te!

< Poruku je uredio QueenJ -- 9.3.2015 11:50:17 >

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 370
9.3.2015 11:52:06   
ivaMark
Ljiso, moja lubenica i sada cini mi se veca od bebceve glave a mali ima 6 meseci user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 371
9.3.2015 11:53:23   
Misha i Ljisha
user posted image

jesam nesto slagala? hehehe.. pa kad je tako. Sakri bubuljicu to mozes i puderom a sakri lubenicu ne mozes ni putnom torbom

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 372
9.3.2015 11:54:26   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Ljiso, moja lubenica i sada cini mi se veca od bebceve glave a mali ima 6 meseci user posted image

mm je uslikao mene kako dojim D kunem vam se da mi je sisa bila veca od pola nje. strasno.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 373
9.3.2015 11:55:46   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

pa vi mame sa malim sisicama ko bubuljicama mozete da dojite komotno a ja kad izvadim lubenicu iz brus haltera koja izgleda kao da ce da pojede moju bebu nema te sanse da ikako mogu da se sakrijem niti da mi ne bude neprijatno. user posted image I plus bradavice sto kaze mm ko opstinski pecat ahahahha...jao nije bas al skoro. Ogromne su mi grudi i u kuci mi bese neprijatno a ne na ulici mada kad ja opusteno dojila D u kuci pred gostima. user posted image Jao sad ce neko da nas pecka jer ima tema o dojenju na javnom mestuuser posted image

d spava. Moji idu na sa'ranu danaske pa Duca i ja kad se ona robudi idemo da cuvamo bata Nikolicu. I tako posle zezancijauser posted image

imam i ja lubenice pa sam uspela da dojim javno a da se ne vidi user posted image
I da! imamo temu o javnom dojenju user posted image user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 374
9.3.2015 11:59:03   
Misha i Ljisha
Bice meni zao zao ... (mislim nastavljam o dojenju pa ce biti peci peci)

Ma ok kad je beba mala pa stavis i peskir preko prakticno i bebe a podojis al kad je bila vece pa jos dok sisa hoce da vidi sta se okolo desava pa jos i pusti sisu da bi razgledala. Pa to nema sanse da se sakrijeuser posted image . Al moguce da je moje dete specijalka eheheheh

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here