Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 15:00:14
|
|
|
|
branki*
|
elena je prava smizlica misu,sad se setih ..tako je moj boza vadio garderobu iz ormara svog,svu povadi komplet ili krene da vadi lonce i serpe i da redja na sto sad mi to slatko,tad mi bas i nije bilo... MK,vladao je,ne znam da li je jos aktuelan.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 15:02:46
|
|
|
|
mali_mis
|
branki, A. ne moze svoju garderobu da dohvati, visoko je, ali zato kad vidim moje gace posred hodnika, rogovi mi izrastu. Na serpe smo se vec navikli, sad su valjda cipele aktuelne, sta li je sledece
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 16:03:29
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Milkice, vlada neki stomacni virus. Da sto pre ozdravite. Mini buba zaspala, ja pravim fil za sarmu, musake i pitu i pijem kafu Oprala sam bure od kupusa, jos mi je muka od smrada Ajoooj... meni muka od nekog drugo smrada... Toliko mi se nabio u nos od sinoc i nocas, da mi cela kuca smrdi na ... Nesto mi se dojmi, a cu i ja da ga zakacim...sva sam bzv...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 16:06:19
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: branki RR elena je prava smizlica Daaaaa Misu, pa cipele nego sta, pa jos malo dok poraste da ti skida jakne sa predsoblja...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 16:12:54
|
|
|
|
mali_mis
|
ME samo ti zezaj, a i tebe to sve ceka
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 21:58:08
|
|
|
|
Mariya
|
Dobro vece mame!!! Sta je ovo, forum nikad zivlji!!! Ja mislim da se tek sad upisujem u martu, nisam dosad imala vremena. Cituckam malo sa moba dok H sisa i to je to, nikako da sednem za komp. A sta radim ceo dan, ne znam ni sama. Ono sto skuvam-pojede se, ono sto pospremim-razbaca se, ono sto ocistim uprlja se...i tako u krug.I nigde traga da sam ista radila a prosao ceo dan!!! Nego, da vam se pohvalim, mrdnula sam iz kuce!! Ma toliko sam srecna zbog toga da me jos uvek drzi dobro raspolozenje, toliko mi je prijalo. Bile smo sestra H. i ja do segedina. Prosetale se, rucale, potrosile malo para i lepo se provele.H je bila kao bubica, ma najbolja beba na svetu!!! A danas smo Lu i ja pekle kolace i pogacice.Imam recept za univerzalno testo sa sirom, bez trunke secera, pa od njega mogu da se prave slatki kolaci ili slane pogacice. I tako sam ja pravila taskice sa pekmezom, a Lu slane pogacice sa trapistom od istog testa. Kupila sam joj decje modlice sa super oblicima pa je bas uzivala. A ja sam jos pohovala sir za veceru, pa kolace i sad sam se najela kao krmaca, cu da puknem
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 22:47:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ivka zaspala sa 5 zeka oko sebe
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 22:52:06
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
jjeeeee moja tema ih sto volem ovu temu. Nekako mi kafanica onako bas za lumperaj ovde se hvalimo jadamo pitamo pricamo olaksavamo dusu i td. Mariya daj bre recopis da se ne mucim. Ionako ne znam vise sta da pravim ovoj mojoj da jede nece nista pa da ubijem dve muve jednim udarcem tj da napravim i slatko i slano odjedared ME ni ja te nisam prepoznala covece eto ti sta nam znaci avatar. Ni skapirala nisam da ne gledam nick vec da gledam slicice sad dok ti nisi promenila svoju MK sad citam da ste se namucili. Joj ajd drzim fige da je vec sve proslo. Javljaj se zenska.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.3.2015 22:54:03 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 23:03:43
|
|
|
|
QueenJ
|
I ja zelim recept.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 23:18:42
|
|
|
|
mama krava
|
Ljiso, ti si jedna dusa od coveka, tj zene ... Mislim da smo zavrsili ovu epizodu, ali bilo je gadno... Juce i danas sam oprala vesa koliko inace operem za nedelju dana! Nema sta nije zas*ao... A danas je pola dan prespavao, ali onako sve stenjuci i prevrtajuci se! Tek je veceras malo zivnuo i kao malo jeo. Danas NISTA, samo je vodu pio! Ni sisu nije hteo! Jednom bacio malu peglu i jednom trtnuo u pelenu, ali nista strasno...mada nema ni sta da izbaci jer ne jede... Videcemo sutra. Ocekujem da proliv nastavi jos par dana, ali samo da ne povraca vise. Imao je neku bzv temp do 38, pa mu nisam nista davala...valjda je zato i ztenjao u snu, ali mora malo i sam da se boti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 23:22:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
joj mukica mala. Uf bas mi strasno kad mala deca imaju stomacni virus. To mi je valjda najgore sto moze njih da strefi. Drzite se i nadam se da ce sutra deran biti ko nov. Nemoj da tvoj debeli izgubi bre koji gram a hvala na komplimentu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 8.3.2015 23:29:34
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Masem. Sofija je vec dva dana nervozna. Non stop place. Veceras je baa plakala. Vrteli smo se mm i ja. Nismo znali sta joj je. Na kraju mm predlozi da je presvucemo. Kukala je na sav glas. ojela se najstrasnije. Pre toga smo je presvukli. Posle se scucurila kod mene. Nije htela ni kod koga. Kad se umirila onda je otisla kod mm. Na sve to kaslje bas fino. Sutra zovem nasu dr. Garantovano je muce desni. Teodora ima drustvo. Dosle su joj baka i sestra. Idem da spavam. Nadam se da ce svima nama da bude mirna noc.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 8.3.2015 23:30:32 >
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:35:36
|
|
|
|
branki*
|
jutro mame nema nam od jutros teme tamo u aktivnim debatama,morala sam da je iskopam...kod mene sve uobicajeno..boka je pocela da kaki jos onaj dan,sve je ok..ali,mene crv ne moze da ne nagriza vreme je bljakasto bas,hladno i sneg.. gledam se juce u ogledalo i pocinje malo da me zivcira visak kg od porodjaja,a rekla sam da se necu bakcati sa tim zbog dojenja..ali,dzaba kad nekako kad god se pogledam,nisam to ja bas sam zeljna da se nekako sredim i budem ona stara..valjda cu do lepih dana uraditi nesto po tom pitanju.. stavila pasulj dA se kuva da ima za 2 dana..nemam kad da se bakcem sa kuvanjem puno... sanjice,kakva je situacija? MK,kod vas?
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:43:39
|
|
|
|
mila83
|
Dobro jutro Branki! I kod nas je vreme grozno,da nemas volju ni zacim.Moji svo troje jos spavaju, a ja smisljam plan akcije za danas, sta za dorucak,rucak, sta ima da se radi po kuci... Nemoj da se opterecujes sa viskom kg,doci ce to na svoje.Znam kako ti je.Ja kada sam dojila prvo dete,toliko sam bila opterecena da imam dovoljno mleka i da bude kvalitetno da sam mnogo i cesto jela, pa sam se cak i ugojila( a kazu da dojenje topi kilograme!) imala sam 4kg vise nego pred porodjaj! A posle porodjaja sam imala svoju uobicajenu kilazu.... Ali kako je doslo prolece,leto,vratih se u svoju staru kozu
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:46:48
|
|
|
|
branki*
|
e,mila to i mene strah..jer ja bas moram da pazim koliko jedem da izgledam kako volim..a,sad me to sve oko dojenja toliko plasi to da imam mleka,da jedem i ne gledam nista..a,onda opet kad vidim svoj odraz u sivim trenerkama jos ajde sad je i zima,ni ne idem nigde,ali posle kad dodje leto,pa se skinu jakne,dodju setnje...doci ce valjda sve na svoje,jos sam sveza porodilja tesim se.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:50:38
|
|
|
|
mila83
|
Ma hoce, samo sada , ovi nagovestaji proleca ,cine da se svi pomalo tako osecamo, dosta nam je zime, svi se nekako umrtvimo i zapustimo donekle...pa onda imamo istu zelju , da se malo dovedemo u red .Samo ti uzivaj sa bebom u dojenju,redovno jedi i pij tecnosti,pa pocece te i sa setnjama uskoro
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:51:08
|
|
|
|
serpica
|
Branki zeno,ti si imala liniju kao svetska manekenka molim te,nema sanse da ostanes debela,sve ce to da se vrati za koji mesec ako ne i pre..a i verujem da nemas toliki visak samo su ti kriterijumi visoki, kad bi ti mene videla posle porodjaja kao da sam u 7m.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 6:51:18
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Mi i ovu 2.noc u 4.mesecu preskocismo bez nocnog podoja...jutros se tek u pola 6h probudila... Branki, pusti kg...ja se istopih sa ovim ucestalim podojima na 1,5h.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:15:32
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Sva sam uslogirana od spavanja.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:24:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Branki kad pocnes da pricas o kilogramima mi ostale zene treba da se pokrijemosm=smiley36.gif] Ti si zgodnica uvek bila. Sredice se to. Sad ti se cini da imas visak , jer si uvek bila skockana. Polako. Sve ce da dodje na svoje. Ne rekoh dobro jutro. Moje cicike spavaju. T ne ide u vrtic jer je mama tu. I drzim je kod kuce zbog ovih glupih virusa. Kasnije na posao i tako.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:36:17
|
|
|
|
branki*
|
zenice drage vi uvek kazete prave stvari! sanjice,kako je sa ojedom,je li bolje kod sofije? daco,i moja sisa non stop.mama mi vice da je uobrocim,ali ja pojma nemam kako,kad se ona dere posle sat i po kao da bog zna koliko dugo nije jela i ne moze nista drugo da je smiri sem sike.i to ne sisa ona ne znam koliko,znaci ne isprazni celu dojku,sisa koliko sisa i onda nece vise,nema sanse ili se udrema,a onda za sat i po opet trazi da sisa.drago mi je sto cujem da se tvoja n stabilizovala i da sad spava bolje,mozs i ti malo da odahnes..
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:46:56
|
|
|
|
daca77
|
Branki, tvoja je mala...moja se i dalje isto ponasa tokom dana i popodne se dojimo na 1,5h a nekad i krace...nista od uobrocavanja... Zato mi je veliki problem kad krenem u grad, u setnju...dok se podojimo, drzimo uspravno koji min.da ne bi povracala, odem u grad, nadjemo mesto za parkiranje, prosetamo max 20-ak min i vec je vreme za hranjenje...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:47:15
|
|
|
|
wivern
|
Branki ja te u potpunosti razumem, meni nije ostao ni kg viska od porodjaja ali imam mali stomak koji me muci . Nisam navikla da imam stomak pa me to nervira. Ali sam resila da krenem na neke vezbe, ne toliko zbog stomaka koliko zbog kondicije. Potpuno sam u out-u. Ja danas idem do laboratorije gde sam vadila trombofilije, rade neku studiju pa me zvali ako hocu da dam svoje analize u tu svrhu. Samo moram da potpisem da sam saglasna, pa zato moram ici. Napokon se nazire malo sunca. Ja presvukla M i ostavila ga u krevecu da se zabavi malo.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:47:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Budila se na pocetku noci. Verovatno je pece i boli. Sad cu da vidim kad se probudim. Kasljala nije cele noci. Samo se plasim da joj ne predje na ypalu pluca kao prosli put. Juce sam imala sjajan seminar. Jedan deo predavanja mi se nije svideo. Ali zato kad je poceo psihijatar da prica sve nas je odusevio. Moram da pitam nasu Torbicu o njemu posto je iz Novog Sada. Govorio je o razvoju mozga kod dece i traumama. U svakom slucaju treba da se cujem sa njom (Torbica). Kako je lepo kad se druzis sa devojkama sa RR. Branki secas se Vike? Evo nas dve se druzimo od kad smo se upoznale. Tome ima cetiri godine. Njen sin Lazar i Teodora se tako lepo igraju da je to divno.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 9.3.2015 7:59:28
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: serpica Branki zeno,ti si imala liniju kao svetska manekenka molim te,nema sanse da ostanes debela,sve ce to da se vrati za koji mesec ako ne i pre..a i verujem da nemas toliki visak samo su ti kriterijumi visoki, Sve ću da potpišem - od a do š! Tj od B do i Jutro! Ja sam počela redovno da uvaljujem Luku posle večernjeg podoja mm. On ga nekako uspava. Ma skoro posle svakog podoja kad je kući. Zašto? Kad je imalo nervozan, a ja za uzmem - namiriše me mufljuz mali i samo traži sisu. To može da bude i posle pola sata Sinoć je relativno brzo zaspao, oko 22 je sisao i spavao jutros do nekih 5. Kad se probudio ja sam bila komplet mokra! I čaršaf je bio mokar. Ja ne znam šta je sa tim mojim noćnim znojenjem, to valjda od hormona? Preko dana se ne znojim uopšte toliko. Što se tiče kilaže, imam stomačić mali, ali rekoh već negde - ne opterećujem se ja toliko. Krenuće lepo vreme (ovde je doduše već krenulo) pa kad krenem svaki dan po Anu u vrtić i da se više šetamo biće mnogo bolje. Sad više pazim šta jedem zbog njega, a kasnije ću zbog mene. Bitno mi da sam ja ušla makar u jedne farmerke od pre porođaja (u druge ne mogu hahhaaha) ali u te sam ušla i posle prvog, tj kupila ih, a tad sam imala manje kg. Ana je sinoć povratila sve živo, razmišljala sam da li da je šaljem danas u vrtić. Pošto nije posle ni povratila, a proliv nije uopšte imala, niti T - poslala sam je. Danas im kreće kurs klizanja i da je ostala kući razbolela bi se od tuge U petak moram nekako da vidim kako da odem da je gledam. Žao mi je nje do neba - imaju neke priredbe u vrtiću kad kao dolaze bake i deke da ih gledaju, a moje dete nema ko da gleda. Zadnji put na kursu skijanja isto nisam mogla da odem da je gledam. Mama od drugarice njene je bila tako dobra da je slikala i isprintala mi te slike na A4 papiru, da imam. Kako ću ja sa Lukom u petak da se dogobeljam do hale, pojma nemam. Ručak za danas i sutra imam. Sutra je i mm kući, pa ću videti sutra da zbrljam nešto opet za 2 dana. Milka, kako dete? SAd vdim da je Sanjica pisala :) Wiki, kako si danas?
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 9.3.2015 8:00:50 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?