vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 17:52:02)
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa u pancevu postoji program prirodnog porodjaja, zato bih isla u pancevo. ja jesam zelela kod kuce, ali babica iz zra ne moze da asistira zato sto je to ilegalno. postoji jedna jedina babica koja dolazi na kucne porodjaje, ali iz bga je, i prilicno naplacuje. uglavnom dosta je komplikovano. a i opet jedna zena, da li ce stici, da li ce moci? jos uvek je to previse komplikovano kod nas i nije zakonski regulisano. mada i dalje ta opcija nije iskljucena, da cu nju mozda pozvati, cujem se sa njom. u pancevu prate prirodan tok porodjaja, sto je meni bitno. pravi baby friendly je, znaci beba je non stop sa tobom, tako da je moguce dojenje na zahtev. tako da mi je to prihvatljivo sve. u zru nije tako. e sad mene samo brine da li ce stvarno ispratiti prirodan tok, ako bi ispratili, to je to sto zelim i onda mi je ok i u bolnici. pancevacko je po tom pitanju najnapredije u srbiji, za sad, pa zato pancevo.. to znaci da ako ne zelis i ako je sve uredu, ne prokidaju vodenjak, ne ukljucuju stimulaciju, ne rade epizotomiju, dozvoljavaju ti da se slobodno kreces tokom celog porodjaja i porodis se u polozaju koji ti odgovara, a ne na ledjima, imaju rekvizite lopte, stolice za porodjaje, stepenice i td.. bebu ti ne sklanjaju nego presecaju pupcanik dok je jos beba na tebi, kratko je obrade i daju ti je na podoju jos u okviru ona dva sata koliko moras odlezati na porodjajnom stolu. ne presecaju odmah pupcanik, nego odlazu.. onda dalje mozes da biras da li zelis ili ne da vakcinisu, mada mi cemo vakcinisati, tako da nama to nije od vaznosti. mozes da pijes vodu i da grickas keks na porodjaju.. znaci nema izednjivanja.. i tako dalje.. to mi je sve babica juce navela i ako to sve stvarno postuju, to je onda divnoo i nadam se da ce stvarno tako i biti.. posto se u zru nista ne pitas, sve odredjuje lekar i tako dalje.. za baby friendly je tacno,bebu dobijes odmah! e sad,za ostalo...mene niko nije nista pitao,samo su radili svoj posao.. sve zavisi i od dr koji radi,a oni su se sada jako izmenjali..pupcanu vrpcu seku dok je beba na stomaku,to je tacno..mozes da jedes,pijes,set_as se.. ako ti dodje dr Tadic,taj nista ne pita,samo vice![sm=lev.gif]na mene je vikao sto me niko nije pregledao od 8og meseca!
|
|
|
|