RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 12:51:59)

koja je sledeca? jaaaaaa[sm=smiley36.gif]
ne znam ocu li stici do pancevackog, treba sat vremena kolima. i kakav je uopste osecaj pod bolovima putovati?
ja sam se juce sva ukocila, jedva sam spavala nocas od bolova.. a jos se ne poradjam. ali putovali smo ukupno 2 sata, sat do panceva i sat nazad.

ivaMark -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 12:52:14)

Jabudic, izbacice lekovima to..verovatno mora biti tamo na pracenju..

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 12:59:18)

Jovice, zar nisi htela kod kuce? A sto da ides u PA, jel pripadas Zr? Jel to moze da se bira? Mozes ti to [sm=smiley20.gif]
Jabude, sta ces, neka ga tamo, sigurnije je . Veliki pozdrav za vas dvoje [sm=smiley31.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 13:07:57)

u pancevu postoji program prirodnog porodjaja, zato bih isla u pancevo.
ja jesam zelela kod kuce, ali babica iz zra ne moze da asistira zato sto je to ilegalno. postoji jedna jedina babica koja dolazi na kucne porodjaje, ali iz bga je, i prilicno naplacuje. uglavnom dosta je komplikovano. a i opet jedna zena, da li ce stici, da li ce moci? jos uvek je to previse komplikovano kod nas i nije zakonski regulisano. mada i dalje ta opcija nije iskljucena, da cu nju mozda pozvati, cujem se sa njom.
u pancevu prate prirodan tok porodjaja, sto je meni bitno. pravi baby friendly je, znaci beba je non stop sa tobom, tako da je moguce dojenje na zahtev. tako da mi je to prihvatljivo sve. u zru nije tako.
e sad mene samo brine da li ce stvarno ispratiti prirodan tok, ako bi ispratili, to je to sto zelim i onda mi je ok i u bolnici.
pancevacko je po tom pitanju najnapredije u srbiji, za sad, pa zato pancevo..

to znaci da ako ne zelis i ako je sve uredu, ne prokidaju vodenjak, ne ukljucuju stimulaciju, ne rade epizotomiju, dozvoljavaju ti da se slobodno kreces tokom celog porodjaja i porodis se u polozaju koji ti odgovara, a ne na ledjima, imaju rekvizite lopte, stolice za porodjaje, stepenice i td.. bebu ti ne sklanjaju nego presecaju pupcanik dok je jos beba na tebi, kratko je obrade i daju ti je na podoju jos u okviru ona dva sata koliko moras odlezati na porodjajnom stolu. ne presecaju odmah pupcanik, nego odlazu.. onda dalje mozes da biras da li zelis ili ne da vakcinisu, mada mi cemo vakcinisati, tako da nama to nije od vaznosti. mozes da pijes vodu i da grickas keks na porodjaju.. znaci nema izednjivanja.. i tako dalje.. to mi je sve babica juce navela i ako to sve stvarno postuju, to je onda divnoo i nadam se da ce stvarno tako i biti.. posto se u zru nista ne pitas, sve odredjuje lekar i tako dalje..

Valerie -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 13:13:19)

[sm=smiley36.gif] ja sam 14. nedelja i racunam da sam konacno u drugom tromesecju! samo jos 6 meseci [sm=smiley36.gif]

au jabude! [sm=smiley13.gif] bar da otkriju zasto se skuplja i da zaustave. jel ga bar vise ne gusi? pa strasno kako je zdravlje oset__ljivo! drzi se!

jovice, ne znam sta da ti kazem, sat vremena nije malo, trece dete... moze da ide brzo. da mi je mnooogo stalo verovatno bih uzela neki pansion u blizini od 40. nedelje. meni je porodiliste na 4km i pod kontrakcijama mi nije bila prijatna voznja uopste.

suzi kju -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:09:23)

Epa danas sam prava [sm=smiley30.gif],nije mi muka i samo zderem nesto,doruckovala topli sendvic,to mi se jedino jelo,onda pojela 2 krem bananice,250 gr jagoda i napila se vode,sad jedva disem.Bas sam [sm=smiley30.gif][sm=zz_stomp.gif]

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:17:42)

Ahoooj!

Odma da vi kažem, ništa od vraćanja tromesečja - ovako je malo konfuzno ali zabavno, ipak smo sve na gomili [sm=smiley36.gif]

Jabude, samo pozitivno. Biće sve ok sa mužićem, mislim na tebe [sm=smiley31.gif]

Šerpi, bolje?

Jovice, nadam se da ćeš se u danu D prepoznati u koju opciju porođaja upadaš, i da će samim tim biti dovoljno vremena za organizaciju. Samo staloženo.

Ostale dragite, grlim.

Anoniman -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:18:26)

Suzi sta mi pricas[sm=hudicek1.gif] je[sm=smiley35.gif] me burek, sad mi je muka, hocu da crknem[sm=hudicek1.gif]

jess021 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:28:10)

Ja opet bila u inspekciji rada, firma je od danas blokirana, a duzni mi 4 plate. Odlepila sam.
Nista mi se sad ne radi, kontam da danas nema rucka.
A na sve to moje (ne)raspolozenje vreme je ocajnooo.

suzi kju -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:30:46)

Hahaha hit smo nas dve, dođe nam trenutak da se najedemo pa nam posle bude muka... Ja se nadam još nedelju dve, bar meni, pa će se smanjiti [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:37:39)

pa da.. nikakve konacne odluke, znacu kad krene sta cu i kako cu, sve opcije su otvorene.

i meni je bilo bolje dok su bila odvojena tromesecja, ali sad stvarno ima malo trudnica za tri teme, pa je onda ovako bolje....

ivaMark -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 14:46:14)

Stici ces jovice...meni je pukao vodenjak pa sam se vozila 70km do porodilista [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 15:16:01)

Ja sam se prikljucila trudnicama kada su tromesečja objedinjena. I meni je ovako bolje. Sve smo tu zajedno. Mogu vas koje trudnujete vise od mene da pitam za savet a i od vas da cujem sta me ceka.
Jovice moja prijateljica iz Bg-a se poradjala u Pancevu. Znam da mi je pricala o nekoj pilates lopti i polozajima koje je menjala. Bila je odusevljena bolnicom i pristupom.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 15:27:05)

JA bila do muža da mu nešto ponesem, prije toga obišla milion apoteka da nadjem taj lijek koji mu treba, sa sve djecom u autu.
Sad smo stigli, zaboljela me glava od gladi i umora. Nisam stigla da jedem.

On je ok, malo blijed, ali fino izgleda, baš mi je lijep [sm=smiley27.gif]
Evo jedu pa ćeu krevet, a ja da dovršim posao i popijem kafu!

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 16:09:56)

mi smo danas rucali sendvice, po prvi put posle sto godina, deca ce vikati najvise volimo kad je mama pred porodjajem, jos sam i cips kupila[sm=smiley36.gif]
posto sam ja inace zagovornik zdrave hrane, tako da kod nas sendvici i cips samo za praznik[sm=smiley36.gif]

ja sam super, kao da se nikad necu poroditi, sad su mi se opet vratile pripremne, ali u sustini nista ne osecam specijalno.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 16:56:58)

Mene glava ubija, sad sam popila jedan Panadol.
I vrat mi se ukočio.
Da odradim još par stvari i završavam za danas.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 17:07:41)

Les,Chipsy [sm=smiley31.gif] hvala,bolje sam,jos uvek pomalo muka ali dosta bolje u odnosu na sinoc..
Jabude ne sekiraj se za m krsan je to momak pregurace sve...
ja ispekla pitu neka im za veceru posle idem da se kupam i sredjujem malo...

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 17:52:02)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

u pancevu postoji program prirodnog porodjaja, zato bih isla u pancevo.
ja jesam zelela kod kuce, ali babica iz zra ne moze da asistira zato sto je to ilegalno. postoji jedna jedina babica koja dolazi na kucne porodjaje, ali iz bga je, i prilicno naplacuje. uglavnom dosta je komplikovano. a i opet jedna zena, da li ce stici, da li ce moci? jos uvek je to previse komplikovano kod nas i nije zakonski regulisano. mada i dalje ta opcija nije iskljucena, da cu nju mozda pozvati, cujem se sa njom.
u pancevu prate prirodan tok porodjaja, sto je meni bitno. pravi baby friendly je, znaci beba je non stop sa tobom, tako da je moguce dojenje na zahtev. tako da mi je to prihvatljivo sve. u zru nije tako.
e sad mene samo brine da li ce stvarno ispratiti prirodan tok, ako bi ispratili, to je to sto zelim i onda mi je ok i u bolnici.
pancevacko je po tom pitanju najnapredije u srbiji, za sad, pa zato pancevo..

to znaci da ako ne zelis i ako je sve uredu, ne prokidaju vodenjak, ne ukljucuju stimulaciju, ne rade epizotomiju, dozvoljavaju ti da se slobodno kreces tokom celog porodjaja i porodis se u polozaju koji ti odgovara, a ne na ledjima, imaju rekvizite lopte, stolice za porodjaje, stepenice i td.. bebu ti ne sklanjaju nego presecaju pupcanik dok je jos beba na tebi, kratko je obrade i daju ti je na podoju jos u okviru ona dva sata koliko moras odlezati na porodjajnom stolu. ne presecaju odmah pupcanik, nego odlazu.. onda dalje mozes da biras da li zelis ili ne da vakcinisu, mada mi cemo vakcinisati, tako da nama to nije od vaznosti. mozes da pijes vodu i da grickas keks na porodjaju.. znaci nema izednjivanja.. i tako dalje.. to mi je sve babica juce navela i ako to sve stvarno postuju, to je onda divnoo i nadam se da ce stvarno tako i biti.. posto se u zru nista ne pitas, sve odredjuje lekar i tako dalje..

za baby friendly je tacno,bebu dobijes odmah! e sad,za ostalo...mene niko nije nista pitao,samo su radili svoj posao.. sve zavisi i od dr koji radi,a oni su se sada jako izmenjali..pupcanu vrpcu seku dok je beba na stomaku,to je tacno..mozes da jedes,pijes,set_as se..
ako ti dodje dr Tadic,taj nista ne pita,samo vice![sm=lev.gif]na mene je vikao sto me niko nije pregledao od 8og meseca!

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 18:19:15)

Jovice, sibni mi na pp sa kojom babicom iz Bg-a se cujes.
Ja idem na sjajnu pripremu kod jedne, moguce da je ista u pitanju.

A sto se tice prirodnog toka porodjaja, poenta je samo se prepoznati u opciji porodjaja kada krene, samim tim preostaje dovoljno vremena za organizaciju. A posle, tj. prilikom stizanja u porodiliste... e pa posle preostaje insistiranje na sopstvenom izboru.

Nazdrala sam se.. i sad sam zalegla pa cituckam sa telefona.

superm -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 18:34:24)

Danas sam kupila dva bureka sa mesom. Jedan smazala posle šetnje, drugi ću sad...[sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 18:50:35)

On ti je bio na porodjaju?
Kaze babica ko hoce prirodno, trazi, omoguce.. nadam se da je tako.
Mene stegle pripremne sve se mislim ocu li ja stici na vreme.
Pislala sam ti pp Von, odgovori pliz

Anoniman -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 18:52:41)

Jovice ako ti hitno treba Von, hoces da joj pustim poruku ????

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 18:57:22)

Čula sam se sa Bokom, pozdravila vas je i navratiće nam noćas!
Jovice, stići ćeš sigurno, ne ide to tako brzo.

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 19:03:03)

Hvala um ali ne treba, odgovorila mi je.. nisam videla... posto kuckam sa moba
E Verujte da me je tako steglo na igralistu pre sat vremena da sam mislila da krece, ali sad se smirilo malo.. ipak su ssmo pripremne, bezbolne, ali gruvaju opasno danas

Sandra_n -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] (27.3.2015 19:03:35)

Suzi kju i Um niste jedine i ja imam svaki dan mucnine hocu da umrem a danas evo nemam pa sam jela ko prase,pa se mucnine lome hoce li poceti ili nece,te mi bude muka te sam ok,nadam se da ce prestati za dve nedelje kada pocne to cuveno drugo tromescje [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>