jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] (23.2.2015 14:40:48)
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Da Jovicaa, naravno da smo u istoj temi. Moje pitanje nije bilo vezano za Choopu, samo sam se nadovezala na to da telo samo zna,pa me je samo zanimalo,sta se desava sa telom kada ne da bebi napolje?Obzirom da ti dosta citas o tome.. to se veoma retko desava, treba sacekati sto duze naravno, sve dok beba u stomaku ne pati. a ako beba pati, nema dovoljno plodove vode i td, onda su potrebne intervencije jednostavno. i naravno da su nekad potrebne, za to sluzi bolnica da leci bolesne i da pruzi pomoc onima kojima je ona potrebna. a ne da isiluje porodjaj po svaku cenu, zdravim zenama i zdravim bebama. koliko zena uopste znate koje su prebacile 14 dana termin, to se kod nas ne dopusta, uvek malo iza termina indukuju. to se ne moze ispricati, mora se procitati i prouciti. da bi se shvatilo. ne mogu ja to da vam prenosim, kazem svi zainteresovani, citajte i bice vam mnoge stvari jasnije. kod nas se svedi na zastrasivanje, lekari sve znaju najbolje, a zena je jedna budala koja nema veze sa mozgom, i oni moraju da upravljaju njenim porodjajem da one jelte ne ubije svoje dete i sl gluposti... ne bas je suprotno zena je ta koja treba da vodim porodjaj, a lekar je tu samo ako nesto krene po zlu, sto bi se veoma retko i desavalo da puste da sve ide prirodno i da su zene ohrabrenije i da su se edukovale i naucile da slusaju svoje telo, umesto da se osecaju nemocno i izgubljeno na porodjaju. i obvavezno da dodam, ne mislim da ce cupina beba biti nezrela, cak sta vise 99 posto nece i sve ce biti ok. modesti je upravu opet mi nemamo uvid u celu sliku. ali eto samog dokaza da to sa infekcijama ne pije vode, u inosranstvu se zene nekad ne pregledaju celu trudnocu, ko zna koliko bude otvorene, pa radjaju zivu i zdravu decu. sad cu okaciti jedan tekst o tom otvaranju.
|
|
|
|