jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] (18.2.2015 23:18:58)
|
da odlucili smo se za porodjaj kod kuce. ali da bi to uopste moglo moram preci 37. punih nedelja. nisam pisala o tome, zato sto sam pretpostavila kakvi ce komentari i misljenja biti, pa ne bih da se time zamaram. sto se tice pregleda bebe, u sustini je za pocetak potrebna samo babica, ali nas pedijatar je rekao da ce doci pred kraj porodjaja. treba da popricam sa babicom, da se upoznamo, vidimo sta ona kaze. postoji jedna iz beograda koja radi porodjaje kod kuce, sa njom sam se vec cula, ali preskupa je, tako da se nadam da ce pastii dogovor sa ovom drugom. ali kazem naravno da bi to sve bilo izvodljivo mora biti sve uredu do kraja i beba mora da bude u terminu. ne moze ako se prevremeno porodim, zato sto je onda moguce da bi bebi trebala bolnicka nega. posle dva porodjaja u bolnici uz sve njihove bespotrebne intervencije i maltretiranje zena i nakon sto sam se dobro raspitala procitala dosta toga i tako dalje, ne mislim na internet izvore, nego na ozbiljnu literaturu, sigurna sam da zelim da to bude kod kuce, samo ako bude moglo. uostalom to je svuda u svetu vec u praksi, jedino kod nas sve stize sa 10 godina zakasnjenja, bice i kod nas normalno, samo je pitanje kada.
|
|
|
|