Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 14:52:45
|
|
|
|
serpica
|
Jekice i ja mislim da se kako raste beta duplira na 3 ili 4 dana,nemoj da mi verujes javice se Maslacak ali mislim da kad beta predje 10000 trebalo bi da se cuje srce,proveri opet,ali nemoj unapred da brines,iscitaj temu beta hcg imas raznih iskustava mozda se malo smiris. Bubi procce i taj jedan dan Chupa kako si ti?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 15:12:00
|
|
|
|
srculence25
|
Jekice mislim da je to ok beta javice se neko ko se bolje razume.Samo da znas da je plod uginuo beta bi drasticno pala. Znam jer sam imala jedan u 7 nedelji.Secam se u 5nedelji kad sam radila betu bila jw 800 a kroz 2 dana pala na 300. Inace to braon sad iz pocetka sam imala i ja nisam pila nista bilo mi receno da je to zaostala krv. Inace ima ovde zenica koje su bas krvarile pa se trudnoca odrzala.Drzi se i misli pozitivno bila sam jutros kod dr dao mi je uput za porodiliste kaze ako dobijem bolove da nepanicim i da krecem u porodiliste a ako ne odem do 18 feb da dodjem na ctg.Uglavnom on misli da imam jos vremena i dalje stoi onako 2 prstica nemrda. Ova kisurina me bas nervira + duva vetar uglavnom u povratku kuci sam jedva stigla u borbi sa kisobranom.Smrzla se,malo sam odspavala i sva se ukocila nesto mi samo zima pa se zavlacim. Za krv rece da je u redu a ja vidim da sam malo anemicna kaze netreba mi nista.Posle sestrica mi kaze da jedem cveklu cisto radi sebe da me ne zadrze duze u porodilistu zbog toga
< Poruku je uredio srculence25 -- 6.2.2015 15:15:00 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:21:02
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja malo odspavala.pa mi radili ctg opet kontr.i opet tokoliza. Nema wi-fija u bolnicí,pa tipkam s moba izludjeh.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:24:04
|
|
|
|
serpica
|
Uh bre Chupa a jel nemas bolove? Znaci do daljnjeg u bolnici jel da? Srculence i tebi se priblizilo
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:37:51
|
|
|
|
choopa choops
|
Ma zaboli me kao da mi se ide u wc
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:44:22
|
|
|
|
adulence
|
Ljudi moji kakvo je ovo vreme,jedva dodjoh do kuce koja snezina pada....kod nas na bezanijskoj kosi kao na planini...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:49:44
|
|
|
|
choopa choops
|
Odoh, boli me glava jako. Kod nas vrijeme ok, mada kazu da ce nevrijeme.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 16:59:30
|
|
|
|
Ipokrisia
|
zene, ja smao da javnem, nista od mene uskoro, em nemam kontrakcije, em sam zacementirana,tako da cekamo termin
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 18:50:15
|
|
|
|
adulence
|
Ja sam malopre rucala neku corbu bas mi prijaju corbice,i sad malo podigla nozice....neko je danas pisao o nosenju decice,ja se stvarno trudim da ivku sto manje nosim jer je stvarno meni teska ima 16kg...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:02:26
|
|
|
|
Tanjica81
|
Evo i ja da mahnem... Ja moje cure dizem, ne mogu da izdrzim. A i ne razmisljam. Nosila sam i stariju kad sam bila trudna sa mladjom pa i sad. A starija ima oko 18kg,a mladja 16kg... Ne razmisljam previse. Chupo Bubi ja uvek kazem da bolje duze da sam na porodjajnom odeljenju nego kasnihe da se vracam na dečje... sve se izdrziza bebe... Sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:43:50
|
|
|
|
*boka*
|
Hej hej zenice. ja se sad ukljucila. Ovo belo go no pada li pada... jedva sam dovezla auto iz grada do Zemuna. Ne znam ni kako sam stigla jer se od snega nije videlo nista. Uzas! A jesam li vam nekad rekla da MRZIM sneg??? I ja sam danas nosila Eli, jer je bilo mokro, pa od kola do kuce... Jekice beta ti je odlicna. Devojke ti vec rekose vec, da nesto nije u redu, pocela bi da pada i to drasticno. I beta se samo na pocetku duplira na 72h, kasnije joj treba vise da se izduplira. Za krvarenje sam ti vec rekla, moze biti iz puno razloga, a da to uopste sa bebom nema veze. Ja sam krvarila strasno u prvoj trudnoci, a i u ovoj sam. I devojke ovde su krvarile isto. To braon sto ti sad ponekad izadje, to je stara krv, cisti se. Kad imas pregled sledeci? Jabude, ja ne mogu da docekam tvoj UZ Inace kad spomenuh krvarenje, meni od jutros vise nije bilo krvi. Samo u tragovima na dnevnom ulosku i to jedva da se vidi. Ipak je bilo od pregleda.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:46:32
|
|
|
|
*boka*
|
Choopsi sta??? Opet tokoliza? Jel opet 48h? Srculence, Ipo sad cete vi jos malo Ja sad gedam ticker, usla u 18. nedelju i ne mogu da verujem! Jos malo pa sam pola pregurala
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:48:09
|
|
|
|
choopa choops
|
Hej Ja odspavah malo. Nisam imala net na kompu cijelo popodne, Kineskinja i muž joj gledali nekave filmove u sobi do pa je bilo preopterećeno, a ovdje je pravilo ko se prvi ukači njegov internet Malo me popustila glava Moram da nađem live stream da gledam Pinkove zvezdice
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:53:30
|
|
|
|
*boka*
|
Jaooo Choopo i ja to jedva cekam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 19:54:10
|
|
|
|
choopa choops
|
boko dobro je da nema više krvi Meni ja na početku bilo, ja naravno trauma najstrašnija, došla na pregled kaže dr ranica mi krvarila :)))) Da, opet na tokolizi. Prvih 48 sati mi je bila prikljuila slabiju dozu -15kapi/min, pa me juče pustila preko dana, pa sinoć poslije kontrakcija jaču dozu 15kapi/min, jutros isključili i danas popodne poslije ctga i kontrakcija jaču dozu i 20kapi/min. Malo se treskam, ali biće bolje... Jesu tebi stale kontr. odmah nakon 48h? I sjećaš li se doze? Malo se brinem, al' opet s njima sam pila ginpral mjesecima, pa mu valjda to dođe na isto?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:06:43
|
|
|
|
*boka*
|
Pa da, ja isto imam ranicu i juce je prilikom uzimanja brisa kontaktno krvarila, ali je ona rekla da je to normalno. Ta krv od jutros je verovatno od toga, ali stalo je. Uh, ja se doze ne secam, znam samo da je islo jako sporo, jedna boca je curila po 12 sati. Ali se secam da sam tokolizu primala 2 puta po 2 dana. Od tad vise nisam uopste do kraja trudnoce imala kontrakcije, samo krvarenje. Ma ti si sad na konju, dogurala si skoro do kraja. Sad ti daju tokolizu da bi izdrzala sto duze, da beba jos malo ostane tu, ali i da se rodi uskoro, nemas brige, ona je vec zrela.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:26:51
|
|
|
|
tatjan@
|
Cao :) Bila sam danas opet na UZ posle dva dana i nasla je doktorka bebu, ladno se sakrila prosli put! Po velicini smo tacno 6 nedelja i vidi se srcana radnja, ne da mi je laknulo... vec sam sebe zamisljala na kiretazi Sledeci UZ za tri nedelje, uh sad cu da se opustim malo, valjda ce biti sve OK
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:32:25
|
|
|
|
*boka*
|
Eto tatjana bravoooo Bas mi je drago! Sad konacno mozes da odahnes! Meni je beba cak do poslednjeg pregleda u nedelji kasnila po - dana, a juce kad sam bila je pozurila za 4 Superiska!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:34:04
|
|
|
|
Valerie
|
super tatjana!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:50:59
|
|
|
|
tatjan@
|
Meni je rekla doktorka da samo u prvih par nedelja sve bebe napreduju isto i zato je tada najbolje odrediti datum porodjaja, posto nemaju sve zene iste cikluse. Posle se bebe razvijaju individualno, imaju neke normalne okvire ali neka ce beba biti krupnija a neka sitnija, zavisi i do genetike. Uglavnom meni je Fertilty Friend dobro oznacio ovulaciju, tacno 22 dc Mnogo se bolje osecam sad! A sta je sa Jekicom, citala sam malo unazad, ali ne kapiram, krvari pa zato radi betu?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 20:53:19
|
|
|
|
choopa choops
|
Bravo tatjana boko onda vjerovatno 15ili 12kapi, one otprilike izađu za 12h. Znači dobijala si 2 puta po 48h, a koliki si razmak između imala ako se sjećaš? Sad mi je babica radila ctg ima jedna prava kontrakcija od 60. Javice dr, pa cemo vidjet sta dalje. Vjerovatno će mi ponovit ctg kad istekne ova flaša, pa onda odlučit da li treba još ili ne...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 21:05:58
|
|
|
|
choopa choops
|
Samo da napišem...Danima već treba da skinem lak, i rekoh ajde dok sam na ctgu da to obavim. uzmem aceton on zatvoren, treba probušit iglom, ali ima onaj mali poklopac koji se može dići nožićem. I ja nekako odlučim da dignem taj dio zubima. U ležećem položaju. Moram li reć da sam sipala pola u usta????? Ispljuvah se za medalju...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 21:17:07
|
|
|
|
*boka*
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Samo da napišem...Danima već treba da skinem lak, i rekoh ajde dok sam na ctgu da to obavim. uzmem aceton on zatvoren, treba probušit iglom, ali ima onaj mali poklopac koji se može dići nožićem. I ja nekako odlučim da dignem taj dio zubima. U ležećem položaju. Moram li reć da sam sipala pola u usta????? Ispljuvah se za medalju... Hihihihi... izvini sto se smejem, ali zamislila sam tu scenu i nisam mogla da se suzdrzim Ja sam izmedju te dve tokolize imala razmak od nedelju ili deset dana. Pustili su me kuci par dana posle prve, pa sam onda opet obilno prokrvarila i kad sam dosla nazad u bolnicu konstatovali su kontrakcije, koje ja uopste nisam osecala, nista me nije bolelo, samo je stomak bio tvrdji. Mozda zato sto je trudnoca bila mnogo manja. Posle toga do kraja trudnoce vise uopste nisam imala kontrakcije, osim onih normalnih, pripremnih od ulaska u 9.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 21:37:26
|
|
|
|
glukica
|
Jao Cupo i ja se smejem za aceton inace kako se sad osecas? A kolike su ti kontrakcije na ctg u? Tatjana bravo za bebicu, opusti se sad i uzivaj u trudnoci!za druge zenice cmok! Meni zene izaslo nesto na butinama, na prelazu kod bokova kao da sam se ojela i danina ne prolazi, horor! Kad pocnem sa ceskanjem ne mogu da stanem! Sad stavljsm talk ali cini mi se da nista ne pomaze, plus sam prehladjena i grlo me boli! Nervozna sam kao osica, em sto nikako da se porodim em sto me ovakve gluposti jos dodstno iznerviraju! Izvinite ali morala sam malo da kukam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 21:39:38
|
|
|
|
jabudic
|
Pivo za drustvo, ide mi svekriva!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?