Ivanka 75 -> RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo? (10.12.2019 13:42:26)
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Opet ja u ovoj temi, i opet da molim zaposlene mame da mi kazu - kako to izgleda? Kako sve stizzete? Je l'' nedostajee deci? Je l''ste nervozne? Ne znam ni kako da vam se opisem... moram da krenem da radim pod hitno, a ova zona komfora u kojoj se nalazim me je toliko pritisnula, da nemam snage da se oduprem. Ja zelim da krenem da radim, i hocu, ali se tako plasim kako ce to sve izgledati, to me jako opterecuje... Vec 20 godina radim istim tempom. Dvokratno, skoro svaki dan. Kazem skoro, jer, dok Iva nije posla u prvi razred radila sam ovako 11-15, 18-22 od pon-cet, i petkom 11-15. Trazila sam smanjenje casova jer sam joj potrebna za skolu. Preko nedelje tesko da mogu nesto po kuci da uradim. Mada, kad se zainatim i to mogu, ali me zamara. Stvar je u tome sa, ako se isforsiram u toku dana onda sam uvece na casovima bez energije i neupotrebljiva. E zato volim moj jutarnji mir i odmor. Jer da njega nema nikad se ne bi odmorila. Vikend izgleda ovako, subota čišćenje i pranje, mašina za veš radi po nekoliko puta da bi stigla sve da operem. Kad mm ukljuci masinu preko nedelje ja zaboravljam ujutru da prostrem i to tako stoji u masini. Nedelja - kuvanje za narednu nedelju. Kad spremama punjene paprike ja napunim za bar 3 rucka pa zamrznem. Ćufte isto, spremim puno pa zamrznem. Špagete jednom nedeljno, pasulj ponedeljkom jer ga spremim u nedelju. Nekad i za 2 dana, četvrtkom i petkom pribiramo jela od prethidnih dana. Salate su obavezne. S proleća isecem luk i krastavac i kupus u kutije pa drzim u frizideru i vadimo za rucak. Oboje stizemo u pola 4, a posto ha izlazim vec oko 17 i 15 onda je brze da samo vadimo iz kutija i sastavimo. Samo paradajz isecemo. Peglanje vikendom ili ga nema uopste. Mm je zaduzen za Ivu, pon i sre je vodi na eng, ja ostajem kod kuce (nemam casove popodne) da spremim casove ili pospremim sta treba. Uto i cet je on vodi na odbojku jer ja radim. Dok je isla na mentalnu aritmetiku vikendom to je vila moja obaveza, i moje vreme sa njom. Ona voli kad nas dve idemo negde zajedno jer se tada ispricamo. Kad vikend provodim u kuhinji Iva obavezno sedi sa mnom, da li ce da uci, radi domaci, crta, boji, iki mi pomaze, nije bitno. Nas dve smo zajedno dok ona ne odluci da ode 😂 (zato sam i trazila jos jedan tv, gluva sam u kuhinji skroz bez icega, ima radio ali nije to to). I tako... Retko kad idemo negde, vikendom kad se bas isplaniramo i uklopimo u raspored. Ali o da trpe kuca i nedeljni obroci. Tada jedemo jaja i slanine 😀
|
|
|
|