daca77 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (14.12.2011 11:41:29)
|
Evo da i ovde ponovim da i dalje imam enterococus u velikom broju, a i e.coli u masi, za sta mislim da nije tacno. Nasla sam zanimljiv post o tome "Zdravo devojke, posto sam se konacno resila bakterija...da podelim iskustvo. Posle 3 meseca neprekidnog setanja eserihije, enterkoka, enterobaketrije...konacno mi je jedna dr-ka mikrobiolog u laboratoriji Markovic predlozila da prestanem sa upotrebom antibiotika i vaginatela koje se koriste u te svrhe, uz objasnjenje da su se zapravo bakterije i naselile tu bas zbog antibiotika i raznih vag - koji uniste normalnu vaginalnu floru u kojoj zive laktobacili...koji nas brane od tih bakterija...posto laktobacile konstantnom unistimo upotrebom raznih jakih antibiotika i antiseptika, onda je nemoguce resiti se bakterija jer ako deluje na esr ne deluje na enteroko itd...i one se setaju i smenjuju u nedogled...Zato mi je preporucila da prekinem sa antibioticima i antisepticima i da uzmem vaginalete NORMOGIN koje su ustvari samo laktobacili...dakle da ih vratim tamo gde im je mesto, tj da obnovim vaginalnu floru i onda ce se oni izboriti sa ovim patogenim bakterijama...i ja je poslusam...tako sam 7-8 dana koristila te vaginalete i otisla da proverm i nisam mogla da verujem da mi je cerviklani bris sterilan. Posle 3 meseca svakodnevnih terapija. I uzimanja brisa jednom u sedam do deset dana. Posto mi je uzela i vag bris u njemu ima retkih enterokoka, al to mi nije bitno - meni treba cervikalni bris za histeroskopiju, svejedno to znaci da one nestaju...jer prvo se i pojave u vaginalnom, pa predju na cerviks...sada lagano nestaju...predlozila mi je da nastavim sa normoginom jos 7 dana...Inace u pitanju je laboratorija Markovic na Bogosloviji, ta zena je preljubazna i posvecena, zainteresovana , sve se prvo raspita, pa objasni sta sta znaci i jos ti da i predlog za terapiju, ja sam se prosto zapanjila posle ovih silnih nadobudnih lekara . Eto, pisem u nadi da mozda nekome pomognem...da zavrsi agoniju sa brisevima....posto sam shvatila da u toj nebulozi mozete tapkati ko zna mozda i godinu dana..."
|
|
|
|