|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat]
19.1.2015 18:47:36   
Tanjica81
Ipo cini mi se da sam ja sa prvom isla od 36.nedelje na ctg... nekako se upoznas sa svim tim...pa jos kad cujes male bebe ...ja se sva raznezim(la). user posted image
Sto se tice porodjaja-boli,ali olaksanje koje osetis kad "izguras" bebana (i sve ostalo nakon toga) je neprocenjivo...
Da, Trco tačno...ja ni muke (Hvala Bogu) al ni da vam pomognem...Drago mi je da me ne ignorisete...user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 1776
19.1.2015 19:05:24   
jabudic
Dobro jutro user posted image
Ja oko pola 6 došla s posla, spremamo se za neki sajam, pa sam svašta nešto vanredno morala da radim, a sve hitno za sjutra.
Tanjice, tako je to dok se malo navikneš, za jedno nedelju dana ima da misliš da si se rodila u trudnicama user posted image
Ja sam samo jednom u dvije trudnoće bila na ctg. I ne zalim. Mislim da pretjeruju, ako već krenu kontrakcije osjetiću ih, a ne da mi ih mjere nekim "mikrometrom" user posted image
Kanda me uhvatio neki stomačni virus user posted image
Danas mi se direktorka zaprepastila, nismo se vidjele mjesec dana i vjerovatno je očekivala medvjeda umjesto mene, uglavnom zaprepastila se koliko sam lijepa i kaze sigurno je curica user posted image

Direktna veza do poruke: 1777
19.1.2015 19:16:11   
choopa choops
Ja isto obožavam CTG user posted image Sad kad sam ležala rdili su mi ga dva puta dnevno. A ova mala budalica se korpca i lupka user posted image

Jabudicu kakvo je stanje s panjevima? KLIK user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1778
19.1.2015 19:55:48   
Chipsy
I ja zvah da zakazem za 4d, oni rekose od 20. do 26. nedeljeuser posted image i kao javice mi. Ako ih nema, Boko ja cu onda kod ovog tvog ako bude bilo mesta, mada meni onda oni rekose od 19. do 22., da nisi ti nesto pomesala, rano mi to od 17. do 19.?
Frcokla, ja ti ne bih trcala u trudnoci ni da mi plate, ja ti se plasim svakog napora, pogotovo sad posle AC.
Trco, Choopa, Bubi, Serpi, Tanjice i sve ostale, grliiisauser posted image
Sta je sa Sanjalicom? Anita vidim u bolnici, super si izguralauser posted image
Nisam znala da nam se Branki porodila, cestitamuser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1779
19.1.2015 20:12:17   
Trcosava
Jabude, ja baš danas sa Wiki pričam da ja ne razaznajem kontrakcije od protezanja user posted image mislim ne one koje sam imala pre porođaja i indukovanog pobačaja.. Obe su nekako kretale iz krsta, pa na stomak. A sad me samo stomak boli. JBM li ga, da nema CTG ja bi rekla da nemam ni jednu user posted image

Tanjice, polako još malo da se uhodaš sa svima koji ostaju (ja se iskreno nadam da ću uskoro da se tornjam iz temeuser posted image dosadih i Bogu i narodu)

Čipsy, kapiram da je taj 4D kad i morfolofija i normalno da se radi od 20 nedelje

Mene sam CTG ne smara ako imam zanimljivog sagovornika i kad je babica neka normalna.
Zaboravih da pohvalim daans babicu, bila je dole jedna sa mojom dr, kad je moja dr krenula da džara po grliću, meni ruka do babice bila pod glavom, a ona uzela moju ruku i drži me, kao da me teši jer se migoljim po stolu user posted image
DAnas su sve babice bile kul. I gore na ctg-u i dole ta što je bila sa mojom dr.

Ipo, meni ništa ije jasan tvoj tiker user posted image piše da si 35 nedelja i kusur, pa onda još 18 dana user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 1780
19.1.2015 20:13:29   
megi85
Dobro veceuser posted image
Tanjice hvala ti super sam malo mi naidju mucnine ali nista strasno jos s obzirom da sam deveta nedelja ma prezadovoljna sam samo da tako i ostane.
Ja vas cure pratim svaki dan ali s obzirom da je trudnoca mala slabo pisem.
Ja se poroda ne bojim ni mrvicu iako mi prvi nije bio bas jednostavan ali nije to ni toliko strasno ja sam svoj zaboravila iste sekunde kad sam ugledala svog malog andjela.
Eno u crticama danas jos tri nove trudnice pa kad se jos malo raspisemo ovdje nece niko moci doci do rijeciuser posted image
Sve vasuser posted image

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 1781
19.1.2015 20:19:09   
bubulence
ja dosla od frizera, divno se osecam user posted image . sa sve temperaturom... i sada sam stavila pitu da se pece, E je vecerala a mm radi pa moze i ovako kasna vecera da bude.

(odgovor članu megi85)
Direktna veza do poruke: 1782
19.1.2015 20:19:45   
Ipokrisia
hahah Trco, nemam pojma kako to user posted image ja sam sutra 36 punih nedelja, a mozda tiker zna bolje kad cu se poroditi, mozda stvarno bude tad, tj malo ranije user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1783
19.1.2015 20:22:55   
bubulence
megi samo neka dolaze, sto vise teudnica to bolje!
meni je ctg cista glupost. trebala sam vec da krenem a jis nisam isla. mozda skoknem sutra ako budem imala vremena. ali ovde nema ctg, moram u NS

Direktna veza do poruke: 1784
19.1.2015 20:38:32   
choopa choops
Kod nas ti samo stave CTG i izađu, ti ležiš sam 15ak minuta user posted image Ja obično uzmem tel, pa idem na internet i tako....

Super što nam dolaze nove trudnice user posted image user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1785
19.1.2015 20:49:10   
jabudic
Sad sam radila neke francuske testove za predvidjanje pola bebe, pošto na našem jeziku ima samo standardno: kineski i po starosti krvi, i to je to. Radila sam kineski, bioritam, po godinama roditelja, po ishrani, i po svim mi ispada djevojcica user posted image user posted image

Možda to nema veze sa mozgom, ali se malo tješim user posted image

Direktna veza do poruke: 1786
19.1.2015 21:11:58   
bubulence
meni po svim tim kalendarima ispadaju dva decaka user posted image .
ali kada Klarita kaze , onda je reknuto user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1787
19.1.2015 21:13:48   
choopa choops
jabudicu daj te testove da ti kažem jesu li tačni user posted image

Direktna veza do poruke: 1788
19.1.2015 21:23:25   
soni
dobro vece ...

uspavala dete, sutra ostaje kuci dosla je sa temp iz vrtica pa moram i ja sa njom a na mom poslu imaju da odlepe, sta da radim...

sto se tog kalednara tice meni su izracunali devojcica, a na uz decko..videcemo :)....

Kako ste vi?? jel ima sta novo?? ne stizem da citam

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

Direktna veza do poruke: 1789
19.1.2015 21:24:27   
soni

IZVORNA PORUKA: bubulence

megi samo neka dolaze, sto vise teudnica to bolje!
meni je ctg cista glupost. trebala sam vec da krenem a jis nisam isla. mozda skoknem sutra ako budem imala vremena. ali ovde nema ctg, moram u NS

ni ovde nema taj ctg..sta uopste predstavlja taj test?? za mene ne upucenu user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

Direktna veza do poruke: 1790
19.1.2015 21:33:15   
serpica
Ih legli su napokon. Toma je zaspao sa temp. dala sam mu sirup i tusirala ga pa videcemo kako ce proci noc.
CTG meri otkucaje bebinog srca i meri kontrakcije.
drago mi je da ste sve lepo raspolozene,a zao mi je sto ne mogu da vam se prikljucim u nocnom casakanju,jedva cekam krevet da vidim...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1791
19.1.2015 21:33:51   
choopa choops
soni, zar i vi sa temperaturom? user posted image Šta je ovo krenulo, sva dječica se porazbolijevaše user posted image

CTG je apart sa kojim se u zadnjim nedeljema trudnoće mjere kontrakcije i otkucaji bebinog srca. Izgleda ovako KLIK

Moja djeca se cijeli dan svađaju, vikala sm ih sto puta, a sad su prekardašili, pa ih je MM vikao i poslali ih u sobu. Onda su i tamo nastavili. Sad sam im rekla da se obuku u pidžame i da idu na spavanje! nema više zezancije!user posted image Poludjeh!

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1792
19.1.2015 21:36:07   
*boka*
IZVORNA PORUKA: Chipsy

I ja zvah da zakazem za 4d, oni rekose od 20. do 26. nedeljeuser posted image i kao javice mi. Ako ih nema, Boko ja cu onda kod ovog tvog ako bude bilo mesta, mada meni onda oni rekose od 19. do 22., da nisi ti nesto pomesala, rano mi to od 17. do 19.?
Frcokla, ja ti ne bih trcala u trudnoci ni da mi plate, ja ti se plasim svakog napora, pogotovo sad posle AC.

Chipsi genetski sonogram drugog trimestra radi se od 14.-19. nedelje, a moja Dr. mi je rekla da se markeri za daunov i edvardsov sindrom najbolje vide izmedju 17. i 19. nedelje, pre toga beba je premala, a posle 20. nedelje se ti markeri gube, odnosno nisu vise realni, ako sam dobro razumela. Ti si radila AC i iz toga ces znati da je sa bebom sve u redu, pa su ti zato rekli da dodjes od 20.-26. nedelje i tada ce ti raditi fetalnu ehokardiografiju, pregledace detaljno bebino srce i krvne sudove. Ja nisam radila AC pa zato idem u 19. nedelji i za te markere i za pregled srca.
Kako sam sad ovo napisala, dal ces me razumeti user posted image
Poslacu ti sada na P/P link sa njihovog sajta gde mozes da procitas to, jer ne znam da li smem ovde da postavim.

< Poruku je uredio *boka* -- 19.1.2015 21:39:04 >

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 1793
19.1.2015 21:37:25   
*boka*

Hej a gde su nam nove trudnjace? Zasto ne dolaze? Odlaze nam polako drugarice, poradjaju se, a nove se stide da provire. Idem da ih zovem ovamo!

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1794
19.1.2015 21:40:23   
anita
Devojke ja svratila da vas pozdravim i da vam pozelim laku noc.
Jel se cuo neko sa Sanjalicom?

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

Direktna veza do poruke: 1795
19.1.2015 21:43:45   
choopa choops
anita ima tamo Sanjalicinoj temi ne znam da li si čitala, ima i slika. Poslije toga se nije javljala user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1796
19.1.2015 21:47:27   
bubulence

IZVORNA PORUKA: *boka*

Hej a gde su nam nove trudnjace? Zasto ne dolaze? Odlaze nam polako drugarice, poradjaju se, a nove se stide da provire. Idem da ih zovem ovamo!

cekaju da Trcko ode user posted image .
Serpi a devojke su dobro? pazite se...
moja E je taman bila malo bolje, veceras mi je jako sumnjiva. drzi uvo celo vece (znak da treba da spava) a prespavala je pola dana i opet veceras u 8 je bila komirana. zalila se na stomak, to kod nje ugavnom znaci da joj je muka... sutra treba da idemo kod kumova na slavu, mislim da cemo nas dve ipak ostati kod kuce. mozda njoj i bude ok ali oni imaju bebca od 9 meseci da ne bih da ga zarazimo...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1797
19.1.2015 21:51:06   
bubulence
Anita kako si ti? jeli dosadno u bolnici?

Direktna veza do poruke: 1798
19.1.2015 21:51:31   
choopa choops
boko ja sam sad išla da gledam slike sa UZ da bih vidjela datume (da se ne ustajem da tražim nalaze user posted image )

I ja sam slučajno išla na 3D UZV sa 18+1, kod jednog doktora i sjećam se da mi je on tada rekao nešto u stilu kao sve je uredu ovo što se sada vidi tipa šake, stopala, pol, ali valjda je prvi EUZ bio dobar, tad se sve vidi (misleći na nosnu kost, NT i te stvari vezane za Down...) a sad je za to kasno?! user posted image
Ja sam išla samo na običan u 12-oj nedelji kod svoje dr kad sam radila dabl test (i to računaju kao prvi EUZ), a tada mi je rečeno da je to sve OK.
A onda sam sa 22+5 išla na drugi EUZ kod trećeg user posted image doktora na 4D aparat, ali tada je gledao srce, mozak, sve organe...

Prvi put od tebe čujem da se u 17-19 nedelji vidi to vezano vezano za Down i Edvards.user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 19.1.2015 21:53:40 >

Direktna veza do poruke: 1799
19.1.2015 21:56:27   
bubulence
i ja sm prvi euz radila u 13. nedelji, drugi u 22. ili 23. nisam sigurna i ehokardiografiju u 27. nedelji i to je to...

Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here