RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 9:45:10)

i daaa, mozete da osetite stucanje, Ema je stalno stucala u stomaku, a i kada se rodila. Masu jos nisam osetila da stuca

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 9:48:42)

Bubi, prija mi mogu ti reći.
Šta si mi sa prijateljem učinjela?
Ima li ko da te zamjeni, najbolje da se porodiš krečeći?!

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 9:49:27)

Bubi, beba je to na mene, ja stucam i vlagu kad osetim, takva mi dijafragma :) a mm eto koliko ga znam, vise od 7 godina zivota s anjim, nikad nisam cula da stuca [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:00:36)

Pišem detaljno kad dodjem kući. Ceracemo se mi još. Tek idućeg ponedeljka pričamo o porođaju. Ono najbitnije - želudac se super puni [sm=bravo.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:06:32)

braaavo Trco!!!!!! nego sta nego se puni, sve je to suuupeeer!!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:18:18)

Super Trco [sm=bravo.gif], sad mozes malo da odahnes i da spokojno cekas dan D [sm=smiley1.gif]. Pa tebi je ostalo jos samo 3 dana do termina? Koji sledeci ponedeljak [sm=smiley1.gif]?

Sanjalice, jos samo malo [sm=bravo.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:40:50)

Trco najbitnije da je zeludac ok, kao sto smo i mislile [sm=bravo.gif].
jabude ne radim mu nista, nego one njegove zene, sve bolesne pa ga zarazile. samo da mi Emu ne zarazi.
I ja cesto stucam, mm kaze da je to zato sto puno pricam [sm=jezicek.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:47:21)

jaaao ljudi zaplakah se sad (mada mi generalno ne treba puno u trudnoci za to), ali stigao kombi jedne firme (gde inace slucajno radi i mm) ovde pored nas je jedno svratiste za decu, i doneli puuuno paketica, da vidite smao decicu kako su se rastrcala da pomognu da se to iznese i da odnesu u svratiste, bas me tuga neka savlada [sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:54:11)

Evo me, morala sam i da klopam [sm=smiley36.gif]

Elem, siđem sa CTG-a, naravno ne pokaže ni jednu kontrakciju, tj kao nešto se videlo, ali tad se on mrdao i rastezao a i to se onda nekad beleži kao kontrakcija.
No, legnem na sto,da me pregleda uključuje UZ ja prvo pitam za želudac, kaže to odmah gledam i i dalje ga ne vidi. Tj vidi ali je skupljen opet. Onda zove pedijatra. Gleda i pedijatar, i ona vidi skupljen. Krenu već da mi govore opcije šta i kako posle porođaja. Ja id alje ubeđena da je sve ok. Vrhunac - zove i načelnicu i ona da pogleda (a meni je totalno antipatična žena) gleda i ona isto kao skupljen. I tu ustaje i kreće da ga okreće ručno. Mila majko sve zvezde sam videla, ni malo nežna nije. Mm me stiska za nogu [sm=smiley36.gif] kao podrška, a ja tamo na stolu stenjem [sm=jezicek.gif] iiii... tadaaaaaaaaa kreće polako želudac da se puni!!! I puni... i puni... i na kraju pregleda moja dr onako sva nasmejana govori ''''krasan želudac''''
Činjenica je da mi do sada NI JEDAN UZ nije ovoliko dugo trajao. Ovo je bilo pola sata. Do sada max 10 min
Naravno, on se opet okrenuo poprečke. Baksuzče na mamu.
Pregled grlića sondom, zatvoren totalno dug oko 2,5 cm čini mi se. Posteljica od grlića 3.5 cm. Zrelost posteljice isto ok. Šećer ok (mislim da reče 4.8, ali ja stoka oko 22 pojedoh jednu kockicu čokolade jer znam da mi je šećer dobar!)
Jedino mi je danas čudan pritisak bio 130/79 i puls visok i tokom ctg-a su mi merili puls jer je bio skoro identičan kao bebin u par navrata (oko 125 je moj bio, ispod 117 nije išao) Puls pripisujem vrućini [sm=jezicek.gif]

U četvrtak opet na pregled, pa u ponedeljak opet i u ponedeljak razgovaramo kad da dođem da pokrećemo porođaj. Dakle tu sam još celu nedelju! UF!

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 10:56:24)

Trco, drzi se...vazno je da je sve u redu [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:04:22)

Ma Daco, kažem sreća te nisam paničar. Jer vraćala sam film i uvek je govorila da je sve ok. A svi ovi pregledi su ujutru rano, prethodni su bili dosta kasnije.

Nego, zaboravih da kažem da čak nema ni toliko plodove vode! Pedijatrica merila, dođe do neke cifre 21 a neka donja granica za taj polidrnzvrc je valjda 25. Dakle ni to nemam, nego zbog položaja izgleda kao da ima više, nego je valjda očigledno ili toliko rastegnuta ili elastična materica da je njemu lakše i lepše poprečno [sm=jezicek.gif] i onda izgleda kao da ima više plodove vode.

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:09:33)

Trco sjajne vesti, a nemojnda se lozis da ces biti tu cele nedelje. Ne odlucujete o tome ti i dr nego Luka [sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:15:01)

IZVORNA PORUKA: wivern

Trco sjajne vesti, a nemojnda se lozis da ces biti tu cele nedelje. Ne odlucujete o tome ti i dr nego Luka [sm=bravo.gif]

[sm=jezicek.gif] ti ne možeš da zamisliš moje razočaranje kad mi je rekla u ponedeljak pričamo o porođaju - splasla sam kao balon!!! Ali gledam i po Ani - nju sam prenela 10 dana i čak i tad je bio pokrenut porođaj

Jedino da krenem da nosam drva iz garaže dole [sm=jezicek.gif]

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:18:39)

Pozdrav devojke!

Jao Trco, mene nije bilo za praznike, a ocekivala sam kad se vratim da cu ovde zateci lepe vesti. A ti se jos mucis..
Nisam mogla toliko unazad da citam, reci mi, sta sad, cekas na CR sledeci ponedeljak?

A ja sam bila prosle srede ovde u bolnici, otvorili karton, ponovo uzeli krv i radili UZ. Bebac je porastao, na prvom je bio samo 4,6 mm a da li je proslo cele tri nedelje, ne znam, ali on ima 24 mm. Wow! [sm=zz_bounce.gif] I jako je nemiran samo se okrece. [sm=jezicek.gif]

Hm, ni meni se ne cini nesto specijalno dobra ova doktorka, ali izabrali smo je po nekoj preporuci. Sva je nekako previse "fina" a bas takve mi se uopste ne dopadaju... [sm=zmeden.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:22:42)

Ma moja dr je meni ok, mislim vodi računa o svojim pacijentima. Ova što je načelnica mi se ne đa. Nije mi se svidela još od onog razgovora za epidural.

Elem, mi ne planiramo CR, mislim ako zagusti - idem, ali ćemo svakako da probamo ipak prvo da okrenemo i onda da se probuši vodenjak. Ako se to otegne (a moja dr kaže da to može da malo razvuče porođaj) i krene beba da pati - uvek imamo opciju CR. Ja se ipak nadam normalnom porođaju.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 11:50:51)

Ne,ne,ja moram nekog da zaduzim da bude na rr kad ja nisam i da prati [sm=smiley36.gif] ovako ne mogu da postignem.
Trco divne vesti [sm=bravo.gif] bas mi je drago da je sve ok,gledaj samo da bude jarac molim te [sm=smiley36.gif]
Mi zakasali sa slinama,gusi se,kaslje,kija nema temp. sva sreca ali sav je nikakav evo sad na brzinu da iscitam dok spava. Zaboravih da vam kazem da je i meni bebac karlicno i zato osecam pokrete dole nisko.
Anita se nije javljala? Meni nema sms. Sanjalica?

New Mom -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:11:27)

Ma eto Luke u cetvrtak.[sm=smiley36.gif] Trco, bas mi je drago sto je sve ok![sm=smiley31.gif]

Maja7 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:19:09)

Cao svim [sm=nosecka.gif]., ja redovno citam ovu temu, ali ne pisem.Sad sam resila da vam se javim da vas obavestim da je Sanjalica od jutros na Betaniji, dobro je i ceka terapiju za pritisak.Dogovorila se sve sa svojim dr i sutra je prva ili druga na redu za cr.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:22:06)

Ja sad gledala sve moje izvestaje iz prethodnih trudnoca pa ne znam da li sam dobro shvatila.
U drugoj trudnoci pise da je zid materice 19mm u trecoj 17mm a sad 8mm[sm=zmeden.gif]
da li je moguce da se toliko istanjio? I kolika je normalna debljina tog prednjeg zida materice? Izmedju druge i trece trudnoce se stanji za 2mm a izmedju trece i cetvrte 9mm.[sm=smiley13.gif] Dr mi je rekao da mi je zid dosta tanak ali opet da se toliko istanji,
Zna li neko koliko je to tacno?

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:24:16)

IZVORNA PORUKA: Maja7

Cao svim [sm=nosecka.gif]., ja redovno citam ovu temu, ali ne pisem.Sad sam resila da vam se javim da vas obavestim da je Sanjalica od jutros na Betaniji, dobro je i ceka terapiju za pritisak.Dogovorila se sve sa svojim dr i sutra je prva ili druga na redu za cr.

[sm=bravo.gif] bas sam se pitala sta se desava,pozdravi je puno od nas [sm=smiley31.gif]

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:24:51)

Super Trco, bitno je da je sve ok [sm=smiley36.gif]! Sanjalice, jos malo i vidjeces svoje curice[sm=bravo.gif]!

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:26:57)

hej,majo,pa sto ne pises,pisi sa nama[sm=smiley1.gif]ja taman htela da pitam sta je sa sanjalicom i sa anitom..znaci sutra sanjalica ceka svoje lepotice[sm=bravo.gif]
trco,georgino,ja cu se poroditi pre tebe[sm=smiley36.gif]
elem,evo i mojih vesti...ctg dobar,srcani tonovi odlicni,kontrakcija nema.u cetvrtak vece se javljam u bolnicu,a u petak rade carski rez.do tad svaki dan ctg i pracenje.imam ogromnu tremu i uzbudjenje...
kupila sam sve za porodiliste i bebicu..

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:29:05)

Branki, jos malo i sledi upoznavanje[sm=bravo.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:32:31)

jeste,daco[sm=smiley1.gif]sa koliko su tebi bese radili carski?

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (12.1.2015 12:36:07)

Branki i Trco pa vas dve će te maltene u isto vreme! [sm=bravo.gif] Jaooooo divnoooo! [sm=smiley1.gif]

šerpi debljina zida materice iznosi 1,5 do 2cm. Tako bar pročitah na netu. S obzirom da ti je četvrta trudnoća, da imaš 3 carska reza za sobom, mislim da nije čudno što ti je zid materice tanji. ja to onako logički i laički!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>