RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 22:44:03)

ne znam ni ja sada tacno koja je bila emisija ali ima na youtube dosta snimaka pa ko zeli moze da pogleda [sm=smiley1.gif].
pa da, nismo se sporazumele ali nema veze, ima vremena...
ja sebe samo u nekom slicnom poslu vidim, zato i hocu da odradim tu obuku i da sam mirna... da pocnem samostalno da radim... masaze sam zavrsila, jos noktice i mislim da ce to biti to za pocetak...

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 22:48:14)

Sa zadovoljstvom cu te nauciti sve sto zelis i plus bonus, da budes jedinstvena u svom mestu i okolini, niko da ti ne bude ravan!

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 22:52:53)

Mah drage, ja u preletu samo da vidim jeste li dobre...
Ja imam užasnu upalu sinusa, sva sam se izobličila, i upalu grla, temperaturu, i pijem antibiotike.. i sad čekam da zveknem lekić pa u krevet, da pokušam da dremnem.

Boko, poslaću ti pp ovih dana, da ti objasnim šta sam smislila, pa ako se slažeš [sm=smiley36.gif]

Adulence draga, woooohoooooo [sm=bravo.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 22:58:48)

Auh Lesi znaci i tebe je stiglo! Virus ove zime retko koga nije dokacio. Nije ni cudo kad su temperature blesave. Mislim ne bunim se ja sto se tice temperature, jer ne volim hladnocu, ali ipak nikako nije zdravo i virusi podivljali.
Ja sam inace i dalje kao burence naduvena. Sta god sam probala nije bas imalo nekog efekta. Jela sam kompot od sljiva, pijem probiotski jogurt, pijem donat vodu, pila sam cak i mlaku vodu ujutru na prazan stomak, kim u caj i jok... Uplasila me ucenica jedna pre neki dan, kaze njena drugarica je 20. nedelja trudnoce i zbog zatvora zavrsila u bolnici, kaze puna creva joj pritiskala matericu i to joj izazvalo jake kontrakcije [sm=zmeden.gif]

Vazi, pisi sta si smislila, pa ce razmotrimo [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 22:58:53)

IZVORNA PORUKA: *boka*

Sa zadovoljstvom cu te nauciti sve sto zelis i plus bonus, da budes jedinstvena u svom mestu i okolini, niko da ti ne bude ravan!

[sm=smiley31.gif] zato ja i cekam samo na tebe, necu da me bilo ko obucava [sm=smiley1.gif]. bez sale...
Lesi neka sto pre prodje. uzasni su ti sinusi. ako mozes da najdes kozije mleko , stavis pola l da prokuva zajedno sa kasicicom morske soli i da se paris. jeste malo bljak ali pomaze, veruj... kao rukom odneseno [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:02:14)

Boko imas zatvor ili si samo naduvana? ako je u pitanju i zatvor imas one klizme za kucnu upotrebu, uzmes u apoteci. nisam ih koristila ali su mnogi hvalili, cak i ovde na rr. zatvor stvarno moze da bude nezgodan u trudnoci...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:04:16)

Izvinjavam se zadržah se na temi o hemoroidima [sm=smiley36.gif]

A tamo nađoh i ovo
".. taj fazon sa svinjskom mašću kod mene je upaliuo dok sam se mučila sa sinusima... natrljala , ušmrkala da *prostite i zaista mi je pomoglo nakon što sam nekoliko puta ponovila postupak user posted image
e sad za hemoroide ne znam ali eto izgleda pomaže i tu... "

Ko se žalio na sinuse? Evo sve sam vam našla [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:06:28)

Boko i ja te razumijeh da imaš samo gasove, zato ti onda rekoh za kim. Ne treba previše stvari uzimati da ne napravaiš problem...

A ja sam za zatvor počela da uzimam mljeveni lan, i moram reći da mi pomaže [sm=bravo.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:08:06)

Bubi u pocetku sam samo bila naduvena, a sada imam i zatvor. Danima ne idem u WC. Jesu to one klizme u tubici?
Probacu i sa tim.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:09:26)

Cupo meni je svinjska mast lek za sve. za strije, za pluca, nosic, kasalj, masazu (pomesanu sa kremom) hemoroide... koristimo je za sve samo ne za jelo [sm=smiley36.gif]. i obavezno mora dobro da se ispere...

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:09:28)

Idi bre Chupo u peršun, suze su mi krenule od smeha, i sad me boli glava... [sm=smiley36.gif]

Odoh da se naparim, pa u krevet.

Ljubim vas sve [sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:12:08)

Boko ne znam kako izgleda ali pitaj u apoteci, citala sam da su trudnice uzimale. a i lan je dobar kao sto kaze Cupa...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:15:30)

[sm=jezicek.gif]

Treba pokušati, ne može da škodi. Jer kao što smo već ustanovili što ne škodi znači da koristi [sm=jezicek.gif]

hahahah bubu ma i nama je mast bila glavni lijek kad smo bili mali i imali temperaturu i boljelo nas grlo. namaže nam mama na pluća, prekrije pamučnom krpom. A što kažeš i ja je sad ponekad koristim njima, ali teško mi da nabavim samo malo, jer je inače ne koristimo [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:19:55)

ja donesem sa sela, a ovde mozes da kupis i po 100gr. mada sam gledala jednog dr koji tvrdi da je svinjska mast daleko zdravija od ulja i za ishranu. kaze ispecite meso u masti i posebno u ulju. ostavite tiganje jedan dan i onda probajte da operete. videcete kako se pere onaj od masti a videcete i da necete moci da operete onaj od ulja. e isto je tako i sa crevima... ali opet ne volim miris ugrejane masti pa je ipak ne koristim

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:23:29)

Laku noć lesice :-)

Neko reče na temi o zatvoru da ne smije klizma? Ili sam pobrkala...

A što se hemoroida tiče, evo da vam prepričam šta piše da smije od prirodnih preparata, da se ne mučite [sm=smiley36.gif]
Dakle dobra je svinjska mast, oprana u devet voda (staviti mast, sipati vodu, mutiti mast dok ne pobijeli, a voda se odvoji, prosuti vodu, ii ponovoti postupaak devet puta [sm=jezicek.gif] ). Zatim, obloge od kantarionovog ulja. Ispiranje slanom vodom. Sjedanje u kadi napunjenoj vodom i ljuljanje naprijed nazad da se naprave talasi (ovo je najjače [sm=jezicek.gif] ) i td.

Totalno zanimljiva tema, ima svega [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:31:14)

hiiih pa ja kada sednem u kadu talasi se odmah naprave i ne smire dok ne izadjem... ali nista od banjanja u trudnoci... e ti nam ovde dodjes izvidjac [sm=jezicek.gif].
idem da prostrem ves

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:35:48)

Ja mislim da smeju te klizme , jedna moja cimerka u bolnici je koristila. Boko, ali moras i suve sljive i suve smokve. Ja sad imam obrnuti problem, nonstop nesto, da izvinete, cvrckam, nije tvrda stolica, al kad me spopadne moram odmah trcati u wc[sm=zmeden.gif] E, nikako ne valja[sm=smiley13.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:40:42)

bubu, ma naađoh i o zatvoru u toj temi, kažem ja univerzalna tema, ima svašta da se pročita [sm=smiley36.gif] Između ostalog i pitanje one blesavojke Trcosave:

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

ja imam problem sa tvrdom stolicom, a idem redovno u Wc, dakle nemam zatvor samo je mnooogoo tvrda
sutra ću ja u apateku, ili da mi kažete kako da omekšam stolicu (osim testere

koliko je blesava majko rođena! Svaki put se iskidam od smijeha kad naiđem na njene postove [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:42:51)

Chipsy meni je tako inače, ja sam naučila tako. A sad u trudnoći ne mogu sebi da dođem od zatvora, baš me nervira [sm=smiley35.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:44:57)

Provericu to za klizme sutra u apoteci, ako budu hteli da mi kazu, jer obicno kazu "konsultujte svog lekara"...
Chipsy jedem sljive suve i ovako, a i kompot od sljiva i donat pijem i jedem lanene plocice svako jutro sa probiotskim jogurtom i nista. Citala sam negde davno u slucaju usporenog rada creva i zatvora dobro je blago trljati stomak u smeru kazaljke na satu, kako bi se creva "stimulisama i pokrenula". E sad, probala bih to, ali se plasim da ne izazove i neke kontrakcije [sm=zmeden.gif]
Ne znam, nesam pametna... nesam skolovala od vremena pa do sad...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:48:04)

Nemoj da masiraš stomak.

A zamislite, ja kad sam ležala u bolnici i onako se slučajno pomazila po stomaku, kaže meni jedna babica, nemoj da se maziš, možeš da izazoveš kontrakcije???? Babica???? [sm=zz_er_what.png] Tako da, žene koje hoćete da se porađate ovih dana krenite sa maženjem stomaka [sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:51:23)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Nemoj da masiraš stomak.

A zamislite, ja kad sam ležala u bolnici i onako se slučajno pomazila po stomaku, kaže meni jedna babica, nemoj da se maziš, možeš da izazoveš kontrakcije???? Babica???? [sm=zz_er_what.png] Tako da, žene koje hoćete da se porađate ovih dana krenite sa maženjem stomaka [sm=smiley36.gif]

Ooo da Choopo, sad sam se setila da je jednom prilikom meni to doktor rekao. Dok sam lezala na patologiji on usao u sobu i video me kako mazim stomak i rekao mi, nemojte puno da mazite i trljate po stomaku da ne izazovete neko zlo... Sad sam se setila.
Taj doktor mi je posle i na porodjaju bio, nacelnik je hirurgije tamo. Tako da... nista od masiranja crevaca...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:54:28)

Ne znam stvarno. Djeluje mi totoalno nerealno, d mi je to neka žena ovako rekla,kazala bih joj da ne lupeta [sm=smiley36.gif] Ali babica? Baš sam se začudila...

Btw. Pogledaj KLIK temu.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:56:10)

Jabude jesi ti bas iz Kotora?
Bubi to bas ova svinjska mast sto koristim za pecenje?
hahahahhaha cupo [sm=smiley36.gif]lepo se nasmejah jos i babica da kaze.
Pa ja tako kad se istraumiram oko mrdanja ja mazim do sad sam vec mogla izazvati porodjaj ali eto nece napolje [sm=jezicek.gif]
Neka mi neko prosledi link na pp ili fb da vidim boku sta i kako radi [sm=smiley31.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (29.1.2015 23:57:47)

Ja sam isto mislila da me zeza, jer je saljivdzija, pa nisam shvatila ozbiljno i naravno da sam i kasnije mazila stomak. Ali sad kad si ti pomenula setih se... pa onda mozda i ima neke veze, otkud znam. Ja sam tad lezala zbog onog krvarenja i kontrakcia, pa mozda je zato rekao, mozda ne vazi za uredne trudnoce [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  116 117 [118] 119 120   Sledeća stranica >   >>