Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 22.1.2015 21:47:58
|
|
|
|
emicaa
|
Wiw mene najviše nervira što ovde imaš jednog doktora i stalno ideš njemu osim ako ne radi pa onda u dječiju kliniku,a tu kad odeš čekaš po dva sata da dodješ na red i doktori samo da se što prije riješe i ne pregledaju kako treba a kad ovako zovem da isti dan dobijem termin često bude da je prepuno pa nema vremena.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 22.1.2015 23:03:00
|
|
|
|
Anoniman
|
jao emice, to je bas nezgodno. mi veceras izlazimo iz lifta u trznom centru,i K odjednom pocinje da place. imamo sta da vidimo, zaglavila prstice izmedju dva stakla, kako su vrata krenula. sva cetiri prsta leve ruke joj zaglavljena bila, jedva sam ih na silu iscupala van. plakala je i plakala jadna, ziva sam se presekla. mislili smo hajde upalsila se, mozda joj nije nista, vise place od straha nego od bola.. ali se ona celim putem zalila na ruku, kao mnogo je boli. ipak nastavimo do hitne, pa kod decijeg hirurga.. on onako ofrlje pogledao, kao ajde da vidimo rasiri prste, sad savij.. i kao nije nista, sve funkcije su joj ocuvane. nismo isli na rentgen. malo joj je crveno, naduvene i kaze da je boli u korenu srednjeg prsta, ka saki. samo da nije nesto slomila, jako se brinem. ja resila da ujutru idem kod ginekologa na papa test i hvata me muka vec danima, uopste mi se ne ide. radila mi je papa u toku trudnoce, mislim da je proslo godinu i po od tada. rece mi kao dodjite krajem godine. ma bas mi se ne ide, ufffff
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 7:23:22
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame A. je opet zaspao oko pola 1. Ajd to jos nekako, nego sto se covek igrao do tad, sav pun energije, rasirili sator posred dnevne, pa me je gurao unutra, pa ako ne sednem gde bas on hoce, onda me izgurava nogama napolje, pa tako u krug. U wc nisam mogla da odem, jer krene i trci za mnom, stigne me, uhvati za nogavicu i vuce nazad
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 7:58:30
|
|
|
|
emicaa
|
Jutro,preživih noć U dva se probudim i pipnem je a ona gori,izmjerim joj temperaturu 38.2,za svaki slučaj stavim čepić i nije više zaspala do 4. Cjelo jutro skače kao navijena pa malo dodje na mažnju i nastavi dalje.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 8:39:30
|
|
|
|
dijana1*
|
Dobro jutro mame Emice pa kud sada temp. , nadam se da se nece vracati. Idem brzinski da popijem kaficu dok K spava. Macaki sada tek citam sta vam se desilo. Dobro je da ste otisli da je pregledaju da ti glava bude mirna. ne verujem da je ista slomila, jer da je slomila plakala bi sto posto. Ne bi mogla tako da trpi i da kaye da je samo malo boli.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 11:27:08
|
|
|
|
Anoniman
|
dijana, dobro je rukica. ali bolje svakako sto smo otisli. ja isla kod ginekologa jutros rano. zaspala sam u 2 sinoc, kada mi je zvonio sat u 6 doslo mi je da placem. radila mi je papa, jer je proslo godinu i po dana vec. za 2,3 nedelje rezultat. nego mi rece da imam rascep na grlicu. tacno sam znala da nece da mi bude ok, jer sam bila otvorena samo 3 prsta na poslednjem pregledu, a dobila napone. onda mi dali dolantin, nadrogirali me posteno i za pola sata porodjaj. samo sto sam ja mislila da mi se grlic rascvetao ceo, ali kao samo rascep. samo. na otpustu grlic formiran, u dobroj involuciji blabla.. a posle toga sam isla par puta kod moje dr i pitala kako je grlic bas zbog toga sto znam kako sam se poradjala i kao sve je ok. sad sam malo citala, moze biti problem kod sledecih trudnoca, mozda ce trebati serklaz. a i cesce su bolesti grlica kod takvih slucajeva. bas sam se vratila nespokojna. odoh da citam da li postoji neka tema o ovome.. emice, mica mala. hocete li da idete kod dr?
< Poruku je uredio Macaki -- 23.1.2015 11:35:19 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 11:30:19
|
|
|
|
Klarita
|
Emicee, bezveze za dr-a, mislila sam da to ima samo u zemlji Srbiji dace Bog da je sve u redu i da prodjete bez AB ... macaki nisam skapirala kako dusa zaglavila prstice, ali i ja bih se "usra " od straha i bolje sto si je vodila doktoru. IVamark, i mene mm Wiv identicna situacija bila kod mene, sa oba deteta, jos sad kako je K velika devojka da kazem, on joj stalno kenja "Klara, ovo, Klara ono, ti si bezobrazna, bezi, skloni se, smiri se..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 11:40:01
|
|
|
|
wivern
|
Pa tako ce biti i kod mene Klarita. Htedoh reci on misli da ce biti. Ima bre da se igra sa njim sve u 16, a ne samo da spavaju. Sto kazes ti izgleda da ovo sa doktorima nije samo kod nas praksa. Emice sta si uradila, jeste li bile na pregledu, ili cete stici na red sledece godine. Macaki bas bzvz to za grlic, u trudnoci ce se to resiti serklazem ali nadam se da te bolesti grlica nisu toliko ceste. Mozda se javi neko sa slicnim problemom pa te malo umiri. i super je sto je sa rucicom sve ok.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 11:44:10
|
|
|
|
emicaa
|
macaki pojma nemam sta da radim,sad sam joj opet mjerila,sad je 37.8,ona skace kao da je se veselica docepala,lijepo je doruckovala,kakila je normalno ali kao da ima slinica u kaki.pisala sam muzu da nazove doktora pa da vidi sta ce on reci,ja ne mogu od nje prici telefonu
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:10:24
|
|
|
|
doktorkakristal
|
zdravo drustvo ja se bacila na ciscenje stana,sve je u haosu,trebalo bi da moji uzmu D popodne kad mama stigne sa posla i tako sva sam u nekoj guzvi EMICE prati je ako je vesela mozda je samo virus
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:24:34
|
|
|
|
Modessty
|
Emice vidim da si pisala u temi Pitajte fizijatra pa moram da ti napišem svoje iskustvo sa Danilom. On je već sa 10 meseci pravio svoje prve korake. li pošto je po prirodi takvo dete da je vrlo pažljiv i odgovoran, nije hteo sam da hoda dugo dugo vremena. Držao se ili za zid ili za nameštaj ili je jednostavno sam sebi držao strah tako što je nekog od nas držao za prst ili jaknu i slično. Nemoj je forsirati. Dozvoli joj da stekne poverenje u svojenoge i svoje reflekse. Ako je silom nateraš da se pusti i pri tom padne i uplaši se možeš samo dobiti kontraefekat. Bolje joj dopusti da istražuje sama i daj joj do znanja da si uvek tu kad joj zatreba, makar i tako što ćeš joj samo pružiti prst kao oslonac. A što se muževa tiče.... Pa moj je prema Danilu prilično popustljiv u poslednje vreme. Bude i njemu i meni žao kad mu podviknemo nesšto smatrajući u trenutku da on to treba već da zna ili radi, a onda se setimo da još nema punih 5 i da je samo dete! Jeste starije dete u porodici ali je i dalje dete i to jako osetljivo. Nije lako biti stariji, znam to iz ličnog iskustva! Wiv bre pusti muža i sina da uživaju zajedno makar i dok spavaju! Ja sam pogrešila sa Danilom u tome što sam sve ja trčala da uradim a nisam dopuštala mužu da se malo sam pomuči. Neka ih bre. Nek brljaju, nek se muče, nek ih kupaju i presvalče po dva sata.... I dalje me izluđuje što recimo njemu treba dvadeset minuta da istušira Danila, što se pri tom njih dvojica obavezno posvađaju, što se onda Danilo pekmezi, ali stisnem zube i pravim se da ne čujem.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:27:42
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR I dalje me izluđuje što recimo njemu treba dvadeset minuta da istušira Danila, što se pri tom njih dvojica obavezno posvađaju, što se onda Danilo pekmezi, ali stisnem zube i pravim se da ne čujem. ISTO!!! Ja bre, oboje sredim za 10 minuta, za 20 se i ja istusiram!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:28:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Ja evo skuvala turkiš i iskipela mi smrdi ringla i onda jos i prospem prilikom sipanja i eto pijem pola solje kafe . Macaki meni je to sad bas strasno, mislim verovatno kao i tebi. Izem ti dr. IvaMark, Klarita ma sta reci za tate. Kad su bebe onda govore "jedva cekam malo da poraste pa da se igramo" kad poraste dete dovoljno da se mogu igrati napolju loptom onda kazu "umoran sam da idemo napolje, hajde da gledamo crtani" i td itd. Jednom recju tate. . Mada ne mogu dusu da gresim ovaj moj je jos i dobar dosta se igra sa D ali vidi se cesto da ga bas bas mrzi. Pokrene se on nekako al na jedvite jade Emice dobro je da nije jako visoka temp. Evo moj bratanac imao tri dana bas visoku temp isla skoro do 40 i posle tri dana kao da nista nije bilo ma ni slinci ni nista.Izes ga ko zna sta je protrcalo kroz njega. Mali misu vi bas imate problema sa pajkenjem . Valjda ce se i to srediti. Ajte mame idem da vidim sta ste piskarale i da gvirnem u rernu pece se ladnjaca
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:32:17
|
|
|
|
mama krava
|
Btw, ja kod kuce posle 3 dana posla, jer D ima temp ... Ali dobro, ja sam (ako moze da se kaze) zadovoljna, jer smo spojili 2 nedelje u vrticu. Za sada mi izgleda bezazleno, malo nosic vodnjikav i temperatura. Jutros bila 38, ali oko podneva otisla na 39. Ja dala Eferalgan i evo ga ko nov. ...samo da vidim koliko ce da potraje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 12:38:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e izem ti vrtic. i bolesti koje idu s njim. Bas bezveze. Valjda ce biti dobro. Inace ja D ne dajem u vrtic tj nije isla od prosle god, sad od kako su krenuli ima vaskica u vrticu pa rekoh necemo ici jos neko vreme
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 13:05:15
|
|
|
|
wivern
|
Mod pustam ih ja, ostavljam ih i same. Neka se deru (jedno vece se vracam iz prodavnice i na ulazu zgrade cujem urlik, kao da nekoga kolju a to mm ne moze vise da izdrzi malisino dranje ) ja ne obracam paznju, jos pelenicu nisu sasvim savladali ja cutim...nisam luda da prigovorim pa da mu to bude izgovor da se izvuce
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 13:10:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
wiv moj je morao malko da gucne vinca pre nego sto je prvi put presvukao D. Ali stvarno je to rano odradio imala je dve nedelje. Nema on problema sa tim ali najcesce je mene zvao pa cak i sad kad D sve lepo obavlja na nosi ili wc solji on zove mene da joj brisem guzu . Naravno ako nisam tu on to sve lepo odradi.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 13:24:08
|
|
|
|
Modessty
|
Eh žene. Moje je muž Danila kao bebu presvlačio ko profesionalac! sad se izvlači kad je Nikola u pitanju. Eto za vikend ja spremam klopu u kuhinji a on mi viče da se Nikola u kakio. "I treba da se ukaki! Presvuci ga" - i naravno nastavim da radim. A on ko popišan stoji u kuhinji i gleda me. A onda me pita gde je pampers i da li da ga pere ili briše vlažnom maramicom! AAAAA! Vrištim u sebi naravno i mirno mu dajem uputstva uz komentar da sve to i Danilo zna. Ako mu šta nije jasno može da pita svoje dete od 4 godine gde se šta u kući nalazi i kako da sredi Nikoli guzicu!
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 13:58:22
|
|
|
|
emicaa
|
Tenperatura jos uvjek normalna a ona ne prestaje skakati,spavala sat vremena,probudila se i kako je otvorila oci tako je nastavila tamo gdje je stala Mod hvala , ja sam stalno tu oko nje,dosta i setam sa njom po stanu,dam joj prst i idemo,bitno mi je da je napravila i tih par koraka da znam da moze.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 14:26:41
|
|
|
|
wivern
|
Emice mozda je onda samo virus, cim je ona orna za skakanje. MiLJ presvlacenje malise mm radi od prvog dana, bez da mu kazem da treba i da mu kazem da ne valja Ali nije bas oran za zabavljanje malisica, tu mi malo krivinari Mod pa valjda si do sada shvatila da muskarci ne slusaju i ne znaju gde se sta nalazi u kuci pa makar to bile i njihove gace.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 15:55:39
|
|
|
|
emicaa
|
Posle 10 dana kašnjenja i ja dobila. Zvali smo doktora i kaže nema potrebe da je vodimo,kad je ovako malo povišena temperatura može trajati i tri dana a da nije ništa strašno. Mm od prvog dana presvlači pelene ali sad kad T sve jede nešto izbjegava presvlačenja kad kaki
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 16:23:24
|
|
|
|
doktorkakristal
|
gde ste mame,ja pala od umora,cekam da se moja mama javi da je stigla muz kad krene u nocnu povesce D tamo,gresna mi dusa al jedva cekam,preumorna sam sto se tice razgovora oko angazovanja muza oko deteta,moj radi sve hocu reci sve zna,ja sam uglavnom oko nje ali kad zatreba uskace on,kupanje,presvlacenje,setnja,uspavljivanje
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 16:34:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Masem mame. Dosla po mm kad sam se vracala sa posla. Isli smo u nabavku za nedelju. Sad treba spremti tortu i peciva za igraonicu. Lezim pored Teodore. Upravo je zaspala. Kasnije je mm vodi na gimnastiku. Nije odavno bila. I Sofiju smo stavili na spavanjac. Mogu malo da odmorim. Mada uh nisam videla ceo dan. Macaki ljubi Kseniju. Mukica ko zna koliko ju je bolelo.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 23.1.2015 16:43:35 >
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 16:54:19
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala sanjice sinoc je jos bila dobro. kod dr u ordinaciji cim je on rekao da joj nije nista pocela odmah da luduje. on nas pita gde zivimo, kada smo rekli kaze njoj pa ti mozes onda i pesice kuci, posto ti nije nista. salu na stranu, uplasila se pravo. a i ja. posle mi razne grozne slike iskakale ispred ociju, da je mozda lift mogao da joj isece prste ili tako nesto. uffff. lepo mm kaze da sam morbidna. kada je T krenula na gimnastiku? ja sam mislila K da upisem na balet jer sam i ja isla kao mala. jos poznajem devojku koja tamo radi, svira klavir malim balerinama. ali cekam da napuni 4. sto se presvalcenja tice, mm sa K sve od pcoetka radio sam bez da mu iko ista kaze. i sve radio savrseno. vodila sam ga sa sobom u skolicu za trudnice da nauci. sa M skoro nista. njom se bas malo bavi. nekako od kada se rodila on se okrenuo K, a ja M. sad gledamo da obrnemo. emice, virus garantovano. procice za neki dan..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 23.1.2015 17:02:40
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Macaki od septembra je krenula. I ako je najmladja super joj je ide. Znaci tek je januara napunila cetiri. Htela sam i ja nju da upisem na balet, ali za njen uzrast je skroz neozbiljno. Sijes za svaki nastup garderobu a nista skoro ne rade. Na gimnastici se radi bas ozbiljno. Naravno ova mala jos nije zaspala. SAd cu da linkujem u onoj temi za pastirsku pitu.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?