Lilla -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (12.2.2012 9:12:36)
|
Jedno veliko ZA! Moj H nije htio da prihati cuclu u pocetku, bas smo se borili da ga naucimo jer je bio navikao da ga nosamo dok ne zaspi, bilo da je rijec o spavanju preko dana ili o uvece. Prvo sam probala MAM, pa kad nije upalilo onda Avent, pa Tommee Tippee i Meda i na kraju kupim prvo Nuk obicne najmanje a onda i Nuk Genius od latexa. (moram da kazem da sve cuce dolaze u pakovanju od 2 komada, tako da sada mogu komotno da otvorim tezgu i prodajem cuce...) E ta zadnja je upalila i sad samo hoce nju. Moram kupiti jedno 10-ak komada u razlicitim velicinama, za slucaj da ih nestane, one su mi spas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Od kako prihvata cucu uvece oko 22 ili 22.30 pocne da vrti glavicom lijevo desno, znam da traci cucu, dam mu je i spustim ga u krevetac, zaspi kao janje. Tako evo vec skoro 20 dana. Isto tako cuca mi koristi u autu, nije bas volio da sjedi u sjedistu za bebe ali sa cucom je voznja kao bajka. I kad god je nervozan i kenjkav dam mu cucu i sve super. Ja sam imala cucu do 3 godine a na flasicu sam pila mlijeko do 6. pa mojim zubima nista ne fali, tacnije imam super zube (bez lazne skromnosti).
|
|
|
|