Rosita -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.4.2018 19:58:58)
|
Sa svime se pomalo slazem i ne slazem. Da mi dete spava u cugu 3 sata nocu, ma 2 sata, ne bi mi nikad palo na pamet da ga stavim na sebe ili kod sebe ili vec. Da ne pricam o utopiji od 23 do 5. Milicicak i ja znamo kako je morati drzati na sebi i nositi dete po sat vremena jer ce zbog refluksa upropastiti uneti obrok. Hocu da kazem, muka zakon menja. Sto se tice dojke, ona nikako ne moze biti samo obrok. Mozda za mamu. Dojka i podoj su kontakt koze na kozu, slusanje otkucaja maminog sraca, sigurnost. Ne zalazem se da se u tu svrhu svesno upotrebljavaju, ali da su za dete vise, vise su. Postoje citavi psihoanaliticki koncepti dobre i lose dojke i cele psihologije odojceta u vezi sa tim. Dosta metaforicno i ne bukvalno, ali i te metafore nesto govore. Cuclu ni ja nekako ne volim. Nemam jasan stav ali cim mi se ne da da ponudim, sledim taj osecaj. Recicete, ne zali se onda. U pravu ste verovatno. Sto se tice uobrocavanja, stav mi je negde na sredini. Mislim da beba treba sama da se uobroci. Za to mozda treba malo vremena. A i to zavisi od bebe, mame, mleka, sisa, ah... Nisam nikako za to da nema reda, ali tek rodjena beba ne mora po svaku cenu da bude uobrocena. Narocito sto se majcino mleko brzo vari. Cim malo ojaca, podrzavam uobrocavanje. Ne gledam na sat, ali u praksi smo skoro pa uobroceni. Preko dana, nocu nismo najsjajniji. I jos, kakva god da je morala biti najranija praksa, ako smo dosledni i znamo cilj, nije to toliko tesko promeniti. Evo primer- D je sisa bila i podoj za uspavljivanje. Sa godinu i po, malo jace, ja sam detetu REKLA evo sad cemo samo citati pa spavamo, necemo sisati i dete je to prihvatilo. Nikakav problem.
|
|
|
|