RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

dddaca -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.7.2017 15:07:31)

Da i ja sam tako mislila dok nije doslo vreme da je odvikavam. Jeste da je koristila samo za uspavljivanje, ali nije bilo sanse da ce da zaspi bez nje.
Sto se tice oblika, htela je samo jednog proizvodjaca jos kao bebica [sm=zmeden.gif] Kupim ja nesto drugo, a ona ni da cuje

veselicaa -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.7.2017 15:36:42)

Nina hoce bilo koje,a ne verujem da ce biti problema sa odvikavanjem,ona je sama pusti kada joj n etreba,nije joj stalno u ustima.

IvanaSK RR -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.7.2017 15:43:56)

Zavisi od deteta. Nama je cucla bila spas sa sinom i lako smo se i odvikli.

emicaa -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.7.2017 15:52:15)

David vise ne provodi po cijeli dan sa dudom u ustima.Sam je poceo ostavljati.Ali preko dana i dalje nema sanse da bi zaspao bez nje

dddaca -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (11.7.2017 16:01:33)

Pa i moja je nije koristila preko dana, vec samo za spavanje i eventualno kad pocne da place pa joj dam da se smiri. Da, da, ja sam glavni krivac... Mada, moram da priznam da je proslo sve mnogo lakse nego sto sam ocekivala

veselicaa -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (29.7.2017 23:31:37)

Emice i Nina isto,samo je pljune ili baci[sm=smiley36.gif]Ali za uspavjivanje obavezno je ima.

Sarav -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (30.7.2017 2:18:50)

Ja sam za! Prva je vukla cuclu po ceo dan do godinu i po i odvikla sam je za nekoliko dana. Druga neće cuclu nu da vidi, ja sam joj stavljala da bi bila mirna duže jer me čeka gomila obaveza a nema ko da je pričuva. Stalno je pljuje, za ova 4 meseca je i više nego jasno da ne treba ni da pokušavam više. Znam da nije higijenski ali tako kupujemo malo mira.

Duškić -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (30.7.2017 4:18:35)

Cerkica nije htela cuclu. Sin hoce i ja sam za, umiri se.

Anck Su Nmaun -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (30.7.2017 7:22:21)

Za ali do godinu dana
..nek vude.max godinu i po...sve preko mi je tako ruzno!

veselicaa -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (30.7.2017 11:30:04)

Zasto nije higijenski,ja ih zato uzimam Nini u tolikom broju,stalno ima nekoliko potpuno cistih i menja ih stalno.Na svaka dva-tri meseca nova i nema brige.
Ja N necu ni da odbijam,da joj krijem ne dajem i slicno,koliko vidim ona vec sada je manje hoce,vise joj ja stavljam da u nekim situacijama nesto ne stavlja u usta ili da je smirim kada kenjka.

dddaca -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (30.7.2017 15:11:40)

Ako je u ustima celi dan, ona pada na pod, pa jos ako su deca u vrticu pa uzimaju jedni drugima cucle, da, slazem se da u tom slucaju nije higijenski, ali ako se ne koristi celi dan, onda ne vidim razlog sto nije higijenski. Ja sam ih menjala i povremeno otkuvavala. Bile su mi spas za uspavljivanje , mnoge noci su nam bile mirnije upravo zbog nje, a i odlicno sredstvo za umirenje.

MamaNecaVo -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (22.10.2017 12:30:04)

Za.
Moj A je lako odbacio,a pricali su mi da cu imati problema.
Hteo je samo tommy tipe one koje sam mu od starta dala.

mama Jo -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (16.11.2017 20:38:08)

Moja J.nikako nije htela, iako sam joj nudila, nudila i nudila u nocima kad nije htela da spava 😂

Ana RR -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (16.11.2017 20:42:15)

Koristio je do 2. rođendana, nismo imali problem sa odvikavanjem. Kupovala sam mu Dr. Brown, isto kao i flašice i ostalu opremu.

MamaNecaVo -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (16.11.2017 20:46:37)

Mi koristimo tommy tipe,pisala dam vec zasto i ostalo.
Koristi je nocu u smislu ako se probudi,ubaci je nastavi da spava potom je ispljune.
Problema sa odvikavanjem nismo imali jer je sam izbacio u toku dana.

Dora89 -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (5.3.2018 10:06:24)

Moja nije htela nikako. Bila je vrlo proračunata - povuče par puta, vidi da ne izlazi mleko i pljune. [sm=smiley36.gif]

Sarav -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (5.3.2018 13:22:35)

Ja sam za jer mami bude lakše da umiri dete.

IvanaSK RR -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 10:55:24)

Vec dugo vremena cuclu koristimo samo za uspavljivanje, nekad se uspava i bez nje. U vrticu vec par dana se ne uspavljuje sa njom. Vaspitacica presvlacila drugu decu i dok je zavrsila maca se uspavala bez cucle. Sinoc joj nisam ni ja dala. Nije bio problem uspavati se nego kad se probudi nocu ja joj dam cucu i ona nastavi da spava. E nocas se budila milion puta, ne znam da li je zbog cucle ili zbog neceg drugog, al nisam joj htela dati.

Sarav -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 10:56:54)

Bravo za Macu, brzo će da je zaboravi[sm=bravo.gif]

IvanaSK RR -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 11:04:30)

Sarav, sa sinom uopšte nismo imali problema. Nadam se da nece ni sada sa njom. Planiram da krenem sa odvikavanjem od pelena kad bude lepse vreme pa je sada trenutak da se i cucle resimo.

lokicagagica -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 13:31:36)

Ja sam za, jer svakako umiri bebu. Ali moja beba je protiv, tj nece ni varalice, ni cucle (flasice), nije htela da sisa kad sam pokusavala sa silikonskim bradavicama zbog ragada. Sisa svoj palac kad je nervozna. Jednom recju voli samo natural [sm=smiley36.gif] I dok vecina pokusava da odvikne dete, ja pokusavam da je privolim.

Misha i Ljisha -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 13:47:14)

lokice i ja sam tako sa cerkom pokusavala pokusavala i na kraju odustala haha

I evo kupih i za derana, al ne nadam se previse

lokicagagica -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 14:02:41)

Pokusala sam i sa simetricnom i sa anatomskom. Ostalo mi je jos da probam onu "starinsku" visnjicu, mozda ce nju hteti. [sm=duda.gif] A sto je najsmesnije imam gomilu tih varalica, sve podobijala i sad samo da ih prosledim dalje.

emicaa -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 14:07:12)

sve zavisi od djeteta.Dora nije htjela ni pogledati dudu.Mislim da sam joj svaki model kupila ali ne.Srecko je druga prica,on ce svoju nisati do fakulteta [sm=smiley36.gif] preko dana bude dugo bez nje,zaigra se i zaboravi ali da bez nje zaspi nema sanse.Nece krenuti u sobu dok ne nadje,hoda po stanu i kaze cucu.

mama Jo -> RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? (27.3.2018 14:10:01)

Mnogo je lakse uspavati ih uz varalicu...cini mi se

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>