Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 27.6.2016 17:26:30
|
|
|
|
amelia
|
jeeeeeej trudna nego sta,ma ja rekoh cim imas ovoliko dana povisena T drugo ne moze biti. Cestitam od srca i zelim ti laku trudnocu Ja sam mislila da nisi radila testic pa reko sta cekas
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 27.6.2016 21:59:09
|
|
|
|
vocicana
|
Kako volim ovu temu, pa ovo je neverovatano! Barvo Mari, bas lepo, zaista prelepo.
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 5.7.2016 13:04:24
|
|
|
|
Masa88
|
image url Pozdrav devojke. Da li mi možete pomoći oko "tumačenja" mog grafa? Prvi put merim bazalnu temperaturu, tako da mi je sve ovo još uvek relativno novo i nepoznato. Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 5.7.2016 13:28:35
|
|
|
|
amelia
|
Masa ja vidim da imas malo duge cikluse oko 40 dana ? Mislim ovaj ce izgleda biti takaf. Koliko ti inace traju ciklusi.? Graf izgleda super ovulaciju je jasno obelezio sad samo ostaje da cekas i vidis da li ce se najaviti Svakako ako 14 dana nakon ovulacije ne dobijes ciklus velika je verovatnoca da si trudna. Ja ti zelim da ovo bude prvi i posledni graf da odmah pozeleni i da se selis u trudnicke teme
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 5.7.2016 17:40:44
|
|
|
|
Mariya
|
Masa,ako su ti inače produženi ciklusi a ne samo ovaj, onda je merenje bazalne prava stvar. Ako hoćeš,uporedi graf sa mojim poslednjim,na prethodnoj stranici je. Ako 12-14 dana nakon ovulacije T bude i dalje visoka i ako ti meca bude kasnila onda Ako primetiš nagli pad T onda znači da stiže
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 5.7.2016 17:44:11
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Evo moj graf od prošlog meseca,da ga ne tražiš
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 6.7.2016 10:45:26
|
|
|
|
Masa88
|
Amelia, ciklusi su mi duži i delimično neredovni, između 32 i 40 dana, kako kad. Da li temperatura ne bi smela da mi padne ispod ove crvene crte? Mariya, tvoj graf mi pruža nadu, svi ostale koje sam gledala su bili mnoooogo kraći nego naši, već sam mislila da nešto nije kako treba Već par dana me bole grudi, a to mi obično tako krene pred
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 6.7.2016 10:49:45
|
|
|
|
nikiteki
|
Mariya cestitam tek sad vidim da si trudna.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 6.7.2016 18:07:22
|
|
|
|
Mariya
|
Hvala niki. Masa,znam Ja ne znam nijednu ženu u mojoj okolini koja ima produžene cikluse. Ili redovne ili neredovne. A ja redovne ali produžene. Ja sam nakon nekoliko ciklusa shvatila kako funkcionišu. Pisala sam u temi dve ovulacije, da mi je dr rekao da se ciklus produžava kada su bez ovulacije, možda je i kod tebe to slučaj,kad kažeš da varira dužina. A vidiš da je i meni padala T ispod linije u početku,ali se većinom održavala iznad. Kada treba da dobiješ,T naglo pada i ostaje dole,bar je kod mene to bio slučaj
< Poruku je uredio Mariya -- 6.7.2016 18:09:25 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 7.7.2016 7:47:55
|
|
|
|
Masa88
|
Jako korisna informacija, obratiću pažnju u narednim ciklusima. I ja se pridružujem čestitkama - želim ti laku trudnoću Evo mog grafa od danas. Temperature su mi prilično male - čak i kad su najveće Valjda to nema neke presudne veze. image hosting without registration
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 19.7.2016 21:22:19
|
|
|
|
Mariya
|
Masa,ima li kakvih novosti kod tebe?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 22.8.2016 7:13:30
|
|
|
|
AnaAna1
|
Ja se izvinjavam sto fale temperature, nego sam tada bila na putovanju par dana gde sam neredovno spavala pa nije bilo svrhe da ih merim. Imala sam u ranijim ciklusima mnogo jasnije grafikone u smislu razlike temperature izmedju prvog i drugog dela ciklusa i nista od njih, uvek je na kraju dolazila M, ali evo ovaj je pozeleneo sad samo da tako i ostane...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 22.8.2016 7:22:50
|
|
|
|
vocicana
|
Ana duso moja, cestitam ti, to je sigurno to. lutko!!!!
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 22.8.2016 7:32:56
|
|
|
|
Mariya
|
Ana
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 22.8.2016 8:24:46
|
|
|
|
AnaAna1
|
Hvala, hvala, samo da sacekam da prodje ovaj braonkast sekret i da tu bude sve u redu i mogu da pocnem da se radujem i ja vocicana, jel se secas za koliko smo grafikona mislile da extra izgledaju, pa onda dan pred M kad padne temperatura kao kruska... a ja sam za ovaj sad mislila da je ne ovulatorni, nesto mi mnogo glupo izgledao
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 11.9.2016 22:00:32
|
|
|
|
Eglanti
|
Zdravo svima :) ako ima jos uvek nekog ko prati temu :) Imam nedoumicu koju bih zelela da podelim sa vama. Poslednja menstruacija mi je bila 20.08. I od prvog dana merim temperaturu ujutru, bez preskakanja. Ciklusi su mi redovni, tj. Od 26-28 dana u poslednje tri godine. Od 8. Dana ciklusa sam koristila LH tracice koje su, zajedno sa temperaturom i sekretom pokazale da se ovulacija desila 12.dc, tj. 31.08. Dane smo pokrili :) Medjutim, ja 9.dpo na 10dpo zavrsavam u hitnoj ( izgleda krenuo pesak iz bubrega, nisam ni znala da imam), tamo naravno kazem da postoji mogucnost da sam trudna, ali za datum sl.menstruacije kazem sl.utorak ( ne znam zasto sam mislila da je 16. Utorak ), i oni mi izvade betu, a rezultat negativan. Ne znam kolika je vrednost jer samo pise negativno ( znam da je ispod 5). Ono sto mene saada buni je to sto sam na grafiku imala pad temperature 8.dpo,i nakon toga je opet skocila. Sumnjam da je mozda implementacija bila tad, pa da je bilo rano za betu? Ovo je doduse prvi mesec od kada pokusavamo, tako da li nije toliko krivo ako nismo uspeli, vec mi je krivo sto , u slucaju da jesam trudna, nesto se "ne pokvari" jer sam primila terapiju koja ne sme u trudnoci da se koristi. Izvinite na dugackom postu, ali bih volela da cujem neko misljenje. Hvala vam unapred
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 20.10.2016 11:05:28
|
|
|
|
dejana007
|
i ja od sledeceg ciklusa krecem na merenje bazalne :)
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 20.10.2016 11:17:05
|
|
|
|
Khaleesi
|
Super Dejana
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 26.10.2016 14:42:05
|
|
|
|
WhiteSnow
|
Sta mislite? Mada mi je danas naglo pala temp na 36c ali nisam nikako spavala, stalno sam ustajala.. Ovo mi je drugi mesec da merim i inace mi je jako niska normalna temperatura. Ovaj mesec sam prvi put koristila lh trakice.
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 26.10.2016 23:29:41
|
|
|
|
dejana007
|
meni deluje savrsen grafikon! cekamo da ostane povisena!
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 27.10.2016 9:09:35
|
|
|
|
WhiteSnow
|
Nadam se!
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 4.11.2016 11:25:10
|
|
|
|
dejana007
|
Uhodavanje :) S tim sto ranije merila u isto vreme, sad se desi da se po 2 puta probudim nocu, pa aj da idem do wc pa ovo pa ono, i onda eto svaki drugi dan merim i to ne u isto vreme. Od ponedeljka bi trebalo da krene akcija. zavrsila sa klomifenom juce :)
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 4.11.2016 11:32:55
|
|
|
|
vocicana
|
Samo napred!!! Navijam jako. Ja sam ovde isto overila gradivo
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 4.11.2016 14:02:54
|
|
|
|
WhiteSnow
|
Evo ga moj dobitni :)
|
|
RE: Bazalna temperatura - IX deo 5.11.2016 11:50:57
|
|
|
|
Bebana17
|
WhiteSnow, čestitam! Lep grafić, je si li radila i betu? Ja trenutno imam situaciju sa niskom betom na 14dpo, pa čekam da vidim kako će se razvijati situacija. Pretpostavljam da je biohemijska.
|
|
|
Anketa
najlepse musko ime?jabudicJakov (
17%)
Stefan (
27%)
Lazar (
28%)
Pavle (
28%)
Ukupan broj glasova: 280Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!