RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 19:11:32)

Crna Lelo!!! Ja bi njima sve po spisku

Nadam se da će u sredu biti sve ok [sm=smiley31.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 19:16:14)

I ja isto. [sm=smiley13.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 19:19:18)

IZVORNA PORUKA: lelaigor

IZVORNA PORUKA: jabudic

Lelo, nisam u toku, zasto insistiras na carskom?

U oktobru sam pala i posle toga su počeli užasni bolovi u karlici i pubičnoj kosti. Navikla sam an one redovne, ali ovo je bilo drugačije. Onda sam išla kod fizijatra pa kod ortopeda koji je rekao da može biti da mi se ta simfiza (pubična kost) previše raširila ili kako on sumnja, posle pregleda i svega, da mi je napukla pubična kost. U svakom slučaju, nije hteo da mi radi rtg i rekao je da ne smemo rizikovati i da je indikovan CR. Ja već 3 meseca funkcionišem tako, mm me kupa, stavlja u krevet, jer ne mogu da podignem i raširim sopstvene noge. I rekao mi je da probam da izdržim bolove do porođaja, porodim se CR i onda posle mesec dana da idem kood njega da rešavamo to, postoji kaže mogućnost da će ta kost i da zaraste kad se porodim iprestanem da se širim. A ako odem na prirodan porođaj postoji mogućnost da to sve još više napukne i sam Bog zna šta može biti.

Boze sacuvaj, stvarno su kreteni! Treba da ostanes invalid, jer su oni tako nakrivo danas nasadjeni!

Štetica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 20:11:15)

Lelo pa to je jezivo,dal oni imaju grama pameti da te puste na prirodan porodjaj sa takvim nalazom ortopeda.
Meni danas dr potvrdio da ce CR biti 30.12,tad sam 38+0,po njemu bi moglo jos koji dan,ali posto su praznici nece cekati,jer nezna kad ce mu pasti dezurstvo.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 20:24:06)

IZVORNA PORUKA: Štetica

Lelo pa to je jezivo,dal oni imaju grama pameti da te puste na prirodan porodjaj sa takvim nalazom ortopeda.
Meni danas dr potvrdio da ce CR biti 30.12,tad sam 38+0,po njemu bi moglo jos koji dan,ali posto su praznici nece cekati,jer nezna kad ce mu pasti dezurstvo.

I stetko dobices najlepsi novogodisnji poklon na svetu [sm=smiley1.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 21:03:31)

Ja ne znam šta oni misle. Tj. znam, misle da sam sve izmislila. Moj drortoped nije jasno napisao dijagnozu jer čovek ne može da potvrdi nikakv dijagnozu bez rtg snimka. Ali je tamo nekim stručnim izrazima napisao gde su bolne tačke i da ne mogu da širim i dižem noge...i ono što je najbitnje da je indikovan CR. Kako će oni protiv toga, ja ne znam. No, videću, danas su mm i njegov šef sedeli na telefonu ceo dan, a i ta dr koja mi je saopštila odluku je rekla da u sredu dođem malo ranije da dovede tog profesora Stojića da vidi koliko to mene u stvari boli i koliko ne mogu da koristim noge, pa eto. Malo sam se smirila. MM me uverava da će do srede sve srediti. Videćemo. Trenutno mogu da razmišljam samo o tome kako jedva čekam da se sa bebom vratim kući, da cela ova noćna mora prođe i da najzad mogu opet da hodam i funkcionišem kako treba.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:13:51)

IZVORNA PORUKA: anita

Srculence [sm=rozacrtici.gif] za deckica. Jel jos imas otoke?

Anita za sad su mi natecena stopala i listovi.Izbegavacu slano mozda malo splasne ili bar se umiri otok.Kad hodam sve balansiram

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:30:59)

lelo,i ja se nadam da ce se urazumiti i ipak pristati na cr.nisam ni znala da je to tooolika procedura..
srculence,i ja oticem...
ja krecem sa analizama za porodjaj,sutra dajem krvnu sliku,glikemiju i urin.briseve cu u sredu ako stignem..

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:33:10)

Branki a sto briseve? Ja nikad nisam imala posebnu pripremu za CR..

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:34:35)

serpi,ja i sa bozom ,a i sad.ne samo ja,nego sve trudnice pred porodjaj kod nas rade vaginalni i cervikalni bris,vris grla i bris nosa.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:44:10)

Serpi a kakva je procedura kod nas. Jesu li potrebne neke analize pre cr? Mada iako nesto treba valjda ce da mi odrade dok sam na odeljenju.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 22:54:16)

Anita,pazi,u svakoj bolnici traze te briseve,pogotovo grla i nosa,ali meni je dr rekao da je to toliko glupa stvar,jer ti mozes da budes sterilna u trenutku kad das bris a onda vec sledecg dana negde pokupis bakteriju,razumes? Tako da to nije merodavno,a sto se tice vaginalnog i cerviklanog brisa,i to mi nisu trazili jer beba ne prolazi kroz kanal tako da nema opasnosti od zaraze,bar su meni tako rekli,a ti posto ces da budes na patologiji sve ce to da ti uzmu,verovatno.
Kazem vam meni nisu,e sad mozda su nesto u medjuvremenu promenili.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (22.12.2014 23:43:26)

Anita ja pijem 2x 375mg a ponekad i tri na dan. Kada ne mogu da se pomerim onda pijem i kalcijum.

Lelo, prof Stojic je nacelnik patalogije i on odlucuje o svemu. Ostali moraju da slusaju. Bilo bi dobro da inas nekoga ko ga zna jer je odbijao cr cak i kada dezurni ginekolog da predlog.
Ja cu misliti na tebe i navijati da bude sve ok. [sm=smiley31.gif]

Srculence [sm=bravo.gif] za decaka

Ja sam kupila sve za porodiliste i imam skoro sve za bebe. Danas opet kontrakcije i to posle malo setanja. Sada cekam da napokon prodju. Sutra kontrola.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 0:01:15)

Sneeeeeeeeeeelle [sm=smiley27.gif] Hoćeš li nam se i ti pridružit ovdje na temi? [sm=smiley17.gif] Gledala sam slike kod lesice prelijepi ste mi :-****

srculence značii dečkonja? Bravo [sm=bravo.gif]

Lelo nemam riječi zaista!!! Čist bezobrazluk. Da im tražiš da ti daju napismeno da se te odbili, pa da te poslije možda uzmu na zub [sm=smiley13.gif]. A s drruge strane postoji taj strah šta ako se nešto desi? pa da poludiš načisto? Možda da ih pitaš da ti oni predlože ortopeda čije mišljenje uvažavaju pa da pođeš kod njega po nalaz? Nisam pametna. Stvarno nečuveno ponašanje. Traže pare garant! Budi hrabra, svi smo uz tebe, a nadam se da će i oni promijenit mišljenje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 1:13:47)

Zdravo zenske.
Mene strasno nerviraju price iz nasih bolnica. Sta sve rade neduznim ljudima pa ro je stvarno strasno.
Ja sam konacno zavrsila semestar i mogu da vam se pohvalim da sam dobila tri 10-ke. Sledeci semestar sam registrovala vise predmeta ali vecinu online. Inace sutra mi se amniocenteza i zva sam uspanicena. Bas ne volim igle nikako. Videcemo kako ce sve proci.
Srculence cestitam za deckonju.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 7:42:48)

Dobro jutro spavalice [sm=kava.gif]
Bokac srecno danas [sm=smiley31.gif]
Kod nas sunce,izgleda bice lep dan,[sm=smiley1.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 8:13:38)

Jutro i od nas. N jutros ima predstavu u vrtiću, pa dok smo se namontirali, opšta pomama jutros [sm=smiley1.gif]
Ja evo radim, još koji dan, pa ćemo imati izgleda desetak dana za NG i Božić. Prijaće mi. Nismo planirali nigdje, ali pošto već imamo dane, možda odemo negdje na sjever, na Žabljak vjerovatno. Sem ako bude neko strašno nevrijeme, čujem da su najavili neki talas iz Sibira. Nemam želju da gore i ostanem [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 8:26:06)

Kod nas navodno još malo sunca i vedrog neba. Hladno jeste, ali barem ne pada ništa!! Rekla ja, samo da se porodim, pa mogu i sekire da padaju [sm=jezicek.gif]

Čupo reče ti ja da će se sve srediti sa ćerkicom.

Lelo, ja sam toliko pod utiskom i besna, da sam čak i mužu opisivala sve. On se isto krsti i čudi. Sve mi više izgleda da su počeli svi da prate trent prirodnog porođaja, a sve u cilju da se izbegne CR. Mada ovde nema nikakvih komisija, niti ih je iko pominjao. Iskreno se nadam da će taj glavni koji odlučuje i koči da slomi negde nogu i da se ne pojavi!!! De saznaj gde živi pa pospi nešto da se slomije pred ulazom zgrade [sm=hudicek1.gif] Grozna sam znam, ali ne mgou da verujem. Sujeta doktorska!!!! (molim da se naši dr na RR ne uvrede [sm=jezicek.gif])

Jutrić od menja sada. Naspavasmo se konačno! Ana senije budila, ja se nisam budila!! Woohoo odpsavala samdo nekih 6!

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 8:26:39)

Mame dobar jutric! Probudila sam se u 7, da spremim dete za vrtic i kao zombi sam. Nisam se bas naspavala, bar 4 puta sam se budila da piskim. Ispatila sam muza i dete i samo sam se orebacila u dnevnu sobu, ususkala se u fotelji pa da vidim kako ste vi.

Lelo nadam se da si se barem malo umirila i da cete sutra ipak sve resiti.

Bokac zelim ti srecu na AC i sto manje straha i treme.

Srculence bravo za [sm=modricrtici.gif] Ja imam neki bas jak osecaj da je i kod mene decko.

Serpi i kod nas suncano, za danas najavili 16 stepeni.

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 8:29:39)

Dobro jutro lepotice! [sm=smiley1.gif]
Lelo nadam se da će se budale dozvati pameti! Ljubim te i grlim!!! Biće sve ok!

Anita nisi u obavezi da radiš sve briseve. Naročito ti ne bi preporučila da radiš vaginalni i cervikalni jer ti je trudnoća rizična i uopšte nema potrebe za tim! To je i stav direktora GAK-a - ne raditi briseve rizičnim trudnicama. Ja nisam radila nijedanom vag i cerv bris tokom trudnoće. Imam loše iskustvo. Sa blizancima mi je krenulo krvarenje i stvorio se hematom baš zbog tog čačkanja bez potrebe gde ne treba. Bojan me nijednom nije gledao vaginalno, samo na UZ. Tek kad sam došla na porođaj gledao je grlić i da li sam otovrena. Ja sam radila samo te briseve grla i nosa

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 8:46:53)

Dobro jutro devojke!
kako smo danas?
bokac bice to sve dobro, srecno!
ja sam sinoc sedela na krevetu i plakala. bole me ledja, noge, imala sam uzasnu gorusicu, takvu da sam posisala dva rupuruta, pila sodubikarbonu i na kraju dva puta povracala i nije mi bilo bolje. a vecerala sam przenice sa cajem, mislim da nije nesto od cega treba toliko da me muci...

New Mom -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 9:08:54)

IZVORNA PORUKA: lelaigor

Evo me, malo sam legla da odmorim. Pored toga što su me odbili, još su me dobro izvrteli, ispregledali, čak su i na vaginalnom pregledu insistirali pa sam se "raspala". Dr Stojić, neki profesor, je odbio sve to, ostali svi koji su došli u kontakt sa mojim papirima su rekli da misle da sam za CR, ali on je valjda danas bio glavni u toj komisiji i kraj. A ta dr što ej spominjem, je neka dr Pešić ili Tešić.

Stojic.[sm=hudicek1.gif]

Lelo, nadam se da ce sve biti ok do kraja![sm=smiley31.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 9:14:37)

Joooj bubi nam kako je kad ti kiselina przi zeludac i zdrelo. Mene je od 8. neseca ubijalo to, a u 9. sam se navukla na sodu bikarbonu, bez nje nigde nisam isla. Cula sam za foru da progitas pasulj, ali neko malo zrno, on pokupi kiselinu. Ja nisam probala, jer sam cula kad me je vec proslo, ali sam cula da deluje.

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 9:16:44)

Lela,ne mogu da verujem koji kreteni! Uradi kako su ti devojke rekle,neka ti daju napismeno!
Mod,ja sam imala prvu rizicnu trudnocu i normalno radila briseve[sm=zmeden.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (23.12.2014 9:17:08)

Jutro. Bubi, ja prženice teško podnesem, uveče nikako.

IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980

Lelo, prof Stojic je nacelnik patalogije i on odlucuje o svemu. Ostali moraju da slusaju. Bilo bi dobro da inas nekoga ko ga zna jer je odbijao cr cak i kada dezurni ginekolog da predlog.
Ja cu misliti na tebe i navijati da bude sve ok. [sm=smiley31.gif]

Nemam pojma koga znam, tj. zna mm i njegovi sa posla. Oni im prodaju i srevisiraju opremu. Znaju anesteziologe (mm je inače u njegovoj firmi specijalizovan za aparate za anesteziju), znaju tuneku glavnu sa veštačke oplodnje dr Kopitović, s njom kad su pričali, sedela je sa Stajićem koji je jel' načelnik cele Betanije i pitala: hoćete da Stajić radi CR, evo ga sedi pored mene. Može da odbije šta hoće, ali ja ću mu tražiti papir gde mi garantuju da neću ostati invalid. Znači, sve ja njih razumem, ali čovek je rekao da ne mogu prirodno i to je tačka. BArem bi trebalo da bude.

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Lelo nemam riječi zaista!!! Čist bezobrazluk. Da im tražiš da ti daju napismeno da se te odbili, pa da te poslije možda uzmu na zub [sm=smiley13.gif]. A s drruge strane postoji taj strah šta ako se nešto desi? pa da poludiš načisto? Možda da ih pitaš da ti oni predlože ortopeda čije mišljenje uvažavaju pa da pođeš kod njega po nalaz? Nisam pametna. Stvarno nečuveno ponašanje. Traže pare garant! Budi hrabra, svi smo uz tebe, a nadam se da će i oni promijenit mišljenje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ja sam bila kod ortopeda koji je načelnik klinike za ortopediju Kliničkog Centra Vojvodine. Dalje nema, on je glavni. Koga drugog oni mogu da uvaže, ja ne znam. Obaška, što nijedan otrtoped sad ništa ne može da mi radi, ne sme rtg, ne može da da detaljniji nalaz, može da mi kaže isto kao i ovaj: Probaj da izdržiš do porođaja, porodi se CR i onda dođi da te sredimo. Eto.

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Lelo, ja sam toliko pod utiskom i besna, da sam čak i mužu opisivala sve. On se isto krsti i čudi. Sve mi više izgleda da su počeli svi da prate trent prirodnog porođaja, a sve u cilju da se izbegne CR. Mada ovde nema nikakvih komisija, niti ih je iko pominjao. Iskreno se nadam da će taj glavni koji odlučuje i koči da slomi negde nogu i da se ne pojavi!!! De saznaj gde živi pa pospi nešto da se slomije pred ulazom zgrade [sm=hudicek1.gif] Grozna sam znam, ali ne mgou da verujem. Sujeta doktorska!!!! (molim da se naši dr na RR ne uvrede [sm=jezicek.gif])

Ma, mene ne zanima šta oni prate. Ja sam se porodila prirodno jednom, trajalo je dugo, ali preživela sam. Preživela bih opet. Ono što ne bih preživela je da odem na prirodan porođaj i da me sa porođajnog stola u kolicima nose na rehabilitaciju ili gde već. Ja sam 3 meseca u agoniji, na dnu dna, ne mogu sama gaće da obučem a oni misle ne znam ni ja šta. Znam ja šta oni misle, oni čekaju da im dam kovertu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>