*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 22:18:53)
|
Serpice to je sigurno razlog lošeg dabl testa, ništa ne sekiraj, samo uradi dobar expertski UZ i budi mirna. Na EUZ postoje markeri koji isključuju daunov, edvardsov sindrom I ostale genetske bolesti I dobar UZ dijagnosticar tacno zna na šta da obrati paznju. Sećam se da je meni rekao neke od stvari koje su kod moje bebe isključivale daunov sindrom (za to je bio rizik na dabl testu). Merio je dužinu butne kosti i uporedjivao sa nadlakticom, jer bebe sa daunom imaju kraću butnu kost u odnosu na nadlakticu. Zatim ni jedna beba sa daunom nema razvijenu nosnu kost u 12. nedelji. Ili je nema ili je zakrzljala. Ako je bebi razvijena nosna kost do 12. nedelje I butna kost dugačka, to potpuno isključuje ovaj sindrom. Rekao mi je još neke parametre, ali sam samo ovo zapamtila. I za edvardsov sindrom sam zapamtila da je alsrm ako beba ne otvara šakice, nego ih sve vreme držite stisnuto. Tako da, uradi dobar EUZ i to će biti dovoljno. Ako želiš preporučiću ti doktora, ako ti nije cimanje da putuješ do BG. Daco I ti ne brigaj, što devojke rekoše, doktori na sve prevrću očima, pogotovo kad čitaju rezultate koje je ste radili kod nekog drugog Dr. Još par dana i dočekaćemo tvoju bebicu, sve će biti u najboljem okeju. I još jedno, moja topla preporuka pošto ideš na CR... radi ga u spinalnoj anesteziji, učestvuj u dolasku svoje bebice na svet i dočekaj jesa osmehom na licu, jer to je momenat koji ti niko nikada ne može opisati.
|
|
|
|