RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

janabons -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (2.12.2014 23:34:38)

Chipsu, hvala bogu da je operacija prosla kako treba i da ste imali tu donaciju. A ko je sa njom tamo?
Mogu samo da zamislim kako je tebi sto nisi s njom[sm=smiley31.gif]
Ali majka je cudo, sta sve moze da izdrzi

janabons -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (2.12.2014 23:35:43)

A za utrogestan nemam snage ni da komentarisem. Svaki put ista prica u nasoj Srbiji[sm=hudicek1.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (2.12.2014 23:49:54)

jano nije me iza boljelo, nego slijpoočnice i čelo [sm=smiley29.gif] Znači nema frke dok nije iza...Rekoh ajde da provjerim jer vidim da se baš dosta žena požalilo kako im je skočio pritisak a inače im je nizak. Moj je oko 90/60...Hvala [sm=smiley1.gif]

Chipsy bravo za hrabricu malu [sm=smiley27.gif] A i tebi svaka čast stvarno![sm=smiley31.gif] Mogu da zamislim kako naši doktori znaju da zeznu stvar. Samo čekaš i nadaš se i na kraju ti naprave haos. Mislim ne mogu reć, moj sin je dva puta operisao testis, i doktor mu je stvarno OK bio, ali znam da se svašta dešava [sm=smiley13.gif] Dobro da ste dobili tu donaciju, baš mi je drago. Ipak je to veliko opterećenje, ma koliki da je budžet.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 0:44:47)

IZVORNA PORUKA: bubulence

i ja sam popodne isla na pregled. Moja MArija je teska 1640gr, okrenuta glavicom na dole, kaze dr da je sve odlicno i da se vidimo sredinom januara... ugojila sam se 8,5kg, tacnije poslednji mesec se nisam pomerila [sm=bravo.gif]...

Bubi svaka ti cast na liniji kad si se ugojila sam 8,5 .[sm=bravo.gif] za Mariju napreduje bebana

IZVORNA PORUKA: anita

Drage moje evo i nas, dosli sa kontrole.
Pol beba se ne vidi jer je guzva i zurka u stomaku [sm=smiley36.gif]. Doktorka meri obim glave jednoj bebi a druga je rukom mazi po glavi. Meri jednu bebeu a u kadar je i noga druge bebe.
Inace doktorka je veoma zadovoljna kako bebe napreduju, kaze kao da je jedna. Po ovom zadnjem uz termin je 27.02.
A bebe su sada:
[sm=duda.gif] 1147 gr i 23,45 cm
[sm=duda.gif] 1131 gr i 22,88 cm
[sm=duda.gif] 1105 gr 23,23 cm

Mnogo sam srecna sto je sve ok i sto bebe lepo napreduju. Sutra da zovem da zakazem na Gak-u na patologiji trudnoce posto moram i tamo da idem.

Postavicu kasnije i slicice.

[sm=bravo.gif] Anita divno za tebe kako dobro podnosis i za bebice koje lepo napreduju.Mogu da zamislim koja guzva u stomaku a jos taj divanosecaj kad lupkaju pa tebi ceo stomak igra [sm=smiley27.gif]
Sve me sramota ja sa jednom bebom da kukam kako mi tesko duze da stojim od nedavno i da setam a ti nosis preko 3kg

IZVORNA PORUKA: Chipsy
Srculence, uplasi me za taj tsh, meni je bio 3,5 pa sam pila lekove, i julu mi je bio 0,9 pa mi ginekolog sam smanjio na 0,25. Od tada ga nisam proveravala. Jednoj mojoj drugarici je tsh u trudnoci bio previsok, nemerljiv, a rodila predivnog decaka. A sta je sa tim malim, znas li dijagnozu , mozda je nesto slicno?
Inace Juca je uspesno prebrodila prvu prepreku u Australiji, izvadili su joj sva 3 krajnika i prckali nesto oko nepca. nervzna je i place, ali ima bas bolove. Videcu kako je sad, kod njih je vec jutro.
Sad je otisla tamo jer smo ludom srecom dobili donaciju od jedne njihove fondacije, tako da smo morali da uplatimo samo 5000 dolara. Prva operacija uradjena ovde katastrofalno, kad se covek pravi pametan i misli da je najbolji, a u stvari nema pojma. ma sta smo sve prosli, uzas, ne daj Boze nikom.

chipsy draga [sm=bravo.gif] za Jucu drago mi je sto je sve dobro proslo i da je malena dobro sve podnela [sm=smiley31.gif]
Dijagnoza je cini mi se vodena glava i jos nesto uz to.Znam da je ona imala visok tsh ali da nije pila nista od lekova za terapiju jednostavno nisu rezultat od 5,0 uzimali za ozbiljno.
Ima jos jedno dete koje je zdravo i pravo.Taj decak ima 3 ipo godine i sad imaju devojcicu od godinu dana.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 7:13:49)

Dobro jutro spavalice [sm=kava.gif]
Chipsy bravo za hrabricu i za tm kome verujem nije lako,a za tebe poseban [sm=smiley31.gif]
Jano kad ides na kontrolu?

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 7:14:46)

Dobro jutro[sm=kava.gif] ja cu sad na ctg,da cujem moje malo [sm=smiley27.gif]kako lupa[sm=bravo.gif]i pregled....
Bubi[sm=duda.gif]samo kad lepo napreduje bebica
Anita [sm=smiley31.gif] barem ce biti iznenadjenje za pol kad se porodis,vazno da je sve ok[sm=bravo.gif]
Budite dobre[sm=nosecka.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 7:23:56)

Kato priblizilo se a? Bice to novogodisnja beba,super.[sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 7:56:07)

Jutro i od mene. Ko će meni da digne pritisak od 7 ujutru nego moja majka! Jaoj dođe mi da se samoutepam!

Čipsi super za ćerkicu. Gledam koliko su nam deca hrabra, a koliko se mi plašimo. Biće sve ok [sm=smiley31.gif]

Inače, jutros sam se merila i sve se nadam da možda ipak neću stići do klaže od prethodne trudnoće [sm=jezicek.gif] imam još nekih mesec dana da guram, a sad sam već na kilaži od prethodne. S tim da sam krenula i sa 5 kg više! Dakle oko 10 kg će biti. ISkreno se nadam da neće ići na više [sm=jezicek.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:15:22)

Dobro jutro!!!
Chipsy, veliki [sm=smiley31.gif] za tvoju hrabricu, tebe i tm...bice to sve u redu...
Trco, ne opterecuj se kg...ja sam shvatila da ukoliko zelim da izgubim koje kilo, samo skoknem na GAK i to resim za par dana.[sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:23:54)

O Daco veruj mi da se je najmanje brinem oko kilograma i toga koliko ću se ugojiti. Izmerila sam se samo zato jer na prošloj kontroli ispade da sam se za 3 nedelje ugojila 5 kg što je nemoguće. Ok merili me komplet obuvenu i obučenu, ali opet. A prethodna kontrola ito obučena obuvena +0,9kg. Mislim zabrinula bi ozbiljno da se za 3 nedelje ugojim (ne ja, bilo ko) 5 kg osim ako ne nosi petorke [sm=jezicek.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:33:55)

zenice drage[sm=smiley1.gif]
ja pravi proju i stavila za kafu,pa natenane...juce dok smo dosli,bili u kupovini,pa vecera,pa boza,vreme za krevet...
anita,bas mi je drago sto su bebice ok i lepo napreduju!
bubu,za mariju[sm=bravo.gif]
srculence,nisam ispratila sta je bilo oko 5,tsh?ja to nisam ni kontrolisala u ovoj trudnoci...
daco,bice sve ok,drzi se!navijamo!

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:35:02)

dobar dan...

pijem caj, zeludan me boleo celu noc evo i sada [sm=smiley13.gif]... ne smem nista da popjem zar ne??

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:43:54)

Joj Soni, mislim da smeš nešto, ali sam zaboravial šta. Pisale su ranije ženice o problemima. Mene je prolazio sam od sebe (samo dva puta me u ovoj trudnći zaboleo). Jednom sam na nogama pregurala, a drugi put sam se savila na krevetu i odležala dok me nije prošao. Inače nemam problema sa želucem i ne pijem nikakve lekove.

Branki kako je u mom Beogradu?

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:45:02)

ja imam ... i ja moram na nogama, krecem uskoro na posao.. sta cu [sm=smiley1.gif]

Kako vam decica??

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:48:18)

soni,ja ne znam...mene danima boli ispo desnog rebra,pa prema sredini...
trco,ne bih ti ja mogla da zivim ovde..mislim,mogla bih,ali da imam sav onaj komfor koji imam u svom stanu i da luksuz da mi je posao relativno blizu,skola,park,a bilo bi dobro da umem da vozim[sm=smiley36.gif]ovako sve je jako daleko..bukvalno nemas vreme na ni za sta.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 8:51:56)

Eh Branki, tu gde si sada je sve daleko [sm=jezicek.gif] U kraju gde sma ja mi je sve bilo blizu. Vrtić, osnovna škola (čak 3 u razdaljini od 10 - 15 min peške). Centar mi je na 15-20 min busom (zavisi koji uhvatim). E srednje su već druga priča, ali na to ne možeš da utičeš.

Volim Beograd, volim gužvu i svoj kraj. Jedini perio kad ludim u Beogradu je upravo ovaj. Pred novu godinu, kad krene euforija i zilion ljudi ni od kuda se stvori!
Joj, nedostaje mi [sm=smiley19.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 9:05:48)

pa,jeste,ali opet nekako je meni ovo mnogo brzo i komplikovano...pa,cak i autom kad upadnes u one saobracajne guzve oko zvezdinog stadiona i slavije,da poludis..
zaboravih malopre-chipsy,mnogo mi je drago sto je devojcica dobro i sto ste dobili tu donaciju,hvala bogu.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 9:28:54)

Dobro jutro drage moje, prva noc kod kuce i ja prespavah celu noc [sm=smiley36.gif]

Bubi i ja tebe [sm=smiley31.gif]

Branki i ja se slazem sa tobom sto se tice zivota u BG-u. Mogla bi da zivim na NBGD ali preko mosta tesko [sm=smiley36.gif]
Radila sam komercijalu u BG-u i to je haos od guzve. Na kraju sam i ja morala postati malo bezobrazan vozac kako bi postigla sve sastanke na vreme [sm=smiley36.gif]. Nije ni cudno sto su svi nervozni. Treba se samo voziti svaki dan na posao po 45min.
Ja sam iz NS-a pre stizala na NBGD od kolega koji su na drugom delu grada [sm=smiley36.gif]

NS mi je taman

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:09:35)

Dan :-)

Trco i ja se ne tripujem za kilažu, sa L sam se ugojila 20kg, pa je sve ispod toga odlično [sm=jezicek.gif]

branki pisala sam tamo u temi haljine...Koja si ti riba čovječe! [sm=zz_wub.gif][sm=smiley20.gif]

I meni nedostaje BG. Ja ga volim baš, baš. Nama je stan na Senjaku, i kao što već rekoh to mi je omiljeni kraj u kojem bih mogla da živim sutra kad bi MMhtio da se preselimo [sm=smiley36.gif]

Pozdrav za sve [sm=zz_wavespin.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:11:38)

Evo i mi da se javimo. Upravo ispijam kaficu pa hoce da mi pravi drustvo neka izvoli.

Chipsy [sm=bravo.gif] za tebe i tvoju hrabru devojcicu. Bas mi je drago da je operacija prosla ok.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:14:11)

dobro jutro!
soni smes rupurut ali mislim da ga tu neces naci... probaj sa sodom bikarbonom, ona je dobra za kiselinu i bolove u zeludcu. inace kako bebe rastu tako nam podizu zeludac pa zato osecamo gorusicu, bolove itd...
kato srecno na pregledu !
ni ja ne bih mogla da zivim u BG, NS me samo nervira zbig toga sto je postao previse opasan ali inace mi je ok... ovde mi je taman (gradic sa 15000 stanovnika), samo da postoji decija igraonica [sm=smiley36.gif].
chipsy odlicno za operaciju! mene jako pogadja kada cujem da je neko dete bolesno, dusa me boli a mogu tek da zamislim kroz sta ste vi prosli...

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:21:32)

Dobro jutro!
Jutros ne stižem ni da se prijavim [sm=smiley36.gif]
Ja sam jutros povratila od četkice za zube, ne perem iste do daljnjeg [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:29:52)

Pa vi ne znate šta su gužve [sm=jezicek.gif]

Dok sam bila u Bg vozil sam. Ali sam ja nervčik i pre vožnje bila. Psovanje i pokazivanje srednjeg prsta mi je bilo kao dobar dan. Spuštanje prozora i sve po spisku biseru isto tako. A tek što ja umem da budem bezobrazna.... Sećam se jednog bisera na Nbg mi uleteo u makaze, leleeeee

Kad sam zgazila na gas, pa ja njemu uletela. More samnom se ne valja igrati. I verujte mi da bi se jako brzo navikle na vožnju. Mm kako dođe do Genexa tako krene da psuje [sm=jezicek.gif] uživi se od granice do Genexa potpuno [sm=jezicek.gif]

Btw na Nbg nikad u životu ne bi mogla da živim. Ni u Ns. Ma samo Bg, ne sad što sam rođena tamo i što je to glavni grad, već jednostavno tamo sam 30 godina proela. Navikla sam i na gužve i sve i ne volim ravnicu, a ne volim ni da mi planina uz nos bude čim oči otvorim. Bg je mešavina idealna. Jaooooj hoću u Beograaaaad [sm=smiley19.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:47:47)

Trco to je sve stvar navike...
ja sam bre dete sa sela, navikla sam na mir i tisinu, kada dva puta cekam zeleno na semaforu imam utisak da je kraj sveta...
juce krecemo od mojih, Ema me moli da ostane da zivi kod bake i deke a mene odmah boli dusa sto je vodim u zatvor od stana jer se secam kako je meni bilo kada sam bila mala i isla kod bake i deke... uh...

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (3.12.2014 10:59:53)

hej,choopo[sm=smiley36.gif]hvala,draga,bilo nekad,sad se pripoveda.salim se,ugojila sam se prilicno u trudnoci,jer ja nisam prirodna mrsavica,nego ne jedem celi zivot i onda u trudnoci mu ga dam!ali,boze zdravlja,opet cu da se remontujem posle porodjaja,pa do leta ima vala da budem fit!
trco,super je kad dobro vozis,pa mozess kroz ovu vrevu da manevrises,treba biti vozac pa voziti ovde,svaka cast ko ume!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>