|
RE: Uredno bojanje, pisanje... 28.11.2014 8:51:39
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Lu Iskreno mislim da praviš problem gdje ga nema Moj R. je neuredan, neuredno piše, neuredno boja, haos. Malo se popravio ali to je i dalje neuredno. Ima sve petice osim iz likovnog i nemam namjeru da opterećujem dijete da to mora biti pod konac, Eto, da ti lepo kažemo mi što imamo drugake. Kod Luke nije postojala opcija da mu brojevi budu u 1 kockici u prvom razredu, to se desilo tek kad je u drugom počeo da sedi sa dotičnom Lenom, od tada imam duboki naklon pred devojčicom kad je vidim. Što se bojanja tiče, školska bojanja i dalje prelaze liniju, dok ono što sam crta je vrhunski pedantno. Slova u prvom razredu su bila neuredna, sada evo polako dolazi na mesto, i dalje to nije uredno, ali je pravilno: viseći delovi pisanih slova (d, u, j) su do donje linije, okrugla slova manje-više ležu u usku liniju. Kod nas su u predškolskom odradili te linije (grafomotorika), tako da se u školi kretalo direkt sa slovaricom i slovima. Luka tečno čita, pri tom ga ja nikada nisam terala da čita. (to definitivno nije na mene, ja ni danas ne čitam tečno na glas ) Što se pisanja tiče, učiteljica je pred kraj prvog razreda uvela "Svesku za prepis". Svaki dan treba da prepišu po 3 rečenice iz Čitanke za domaći. To se nastavilo i u drugom razredu. Učiteljica pregleda svaki dan, ispod zadaje da se piše ceo red slova koje je nepravilno napisano. MNOGO je napredovao, ali to i dalje nije onako kako bih ja htela, ali sam shvatila da nikada neće ni biti, pa se ne opterećujem. U principu sam zadovoljna. Vidim da obraća pažnju na ono na šta mu se skrene pažnja, pa nije perfektno, ali je ok. U jednom momentu sam poslala bratu fotku Lukinog rukopisa i napisala "vidi na šta liči", a on je rekao "A gde si videla doktroa sa lepim rukopisom?"... e tada sam definitivno batalila celu stvar u smislu opsesivne analize. U pravu je, to što dete ne piše krasnopisom, to ne znači da je glupo, samo, eto, neuredno je, i kraj. Pokušaćemo da bude pravilno, a da je malko neuredno - pa ok. Inače, naši su u prvom razredu pisali u prazne sveske bez podmetača, flomasterima. Jel možeš to da zamisliš???? IZVORNA PORUKA: choopa choops Doduše ja sam čula da postoji neki novi metod obrazovanja, možda je to to? Jeste. I, evo i ovo KLIK
|