choopa choops -> Uredno bojanje, pisanje... (27.11.2014 19:00:46)
|
Ne znam da li ima tema i kako da postavim naslov, ali pokušaću da objasnim. Dakle, ćerka (6g.) je ove godine krenula u prvi razred. Do sada je uvijek nešto sama pisala, crtala, bojala. Nisam nikada ranije radila sa njom jer mi je sa više mjesta rečeno da dijete to mora samo da nauči, te da je bolje da prije škole ne zna da piše brojeve i slova jer kasnije to zna vrlo često da bude problem [sm=zmeden.gif] Sad sve mislim da sam pogriješila. Ona zna da piše slova (latinicu) naučila je sama, sada je opet sama naučila ćirilicu. Počeli su lagano da uče i brojeve. Njoj to sve fino ide, i kapira sve jako brzo, ali problem je u tome što je to neuredno [sm=zmeden.gif] Znači kad boja nešto stalno joj prelazi crtu, ja je sad opominjem za to, onda ti pokreti su nekako otresiti da tako kažem. Sve što nacrta odradi jako brzo, a ne vodi računa da bude uredno. I recimo, buni me to što nisu crtai one crtice, krive linije, krugiće koje smo mi radili ako se sjećate, nego su odmah krenuli sa crtanjem oblika, a sad su prešli na brojeve, ali to sve ide jako brzo. Ja koliko se sjećam mi smo prvo crtali cijeli list male sveske crtica ukoso, pa pravih, pa obinih, pa krivih linija pa tek onda počeli da učimo oblike, pa slova pa brojeve. A kod njih nije tako, nego su rade smao bojanje, i onda su učili geom. oblike i tijela, nacrtali jednom dvaput kako je ko znao i sada su prešli na brojeve. Slova ne uče još, ali kad nešto treba da napišu prepisuju sa table, pa ko kako napiše. Ja sam sada totalno zbunjena, da li su to neke nove metode u cg školovanju, trebam li to da ignorišem, ili da ja ipak počnem sa njom da radim kući malo više? Ona nema problem sa školom, uči jako dobro, zna tačno šta treba za domaći, a šta ne, iako je meni često problem da provalim o čemu se radi [sm=smiley36.gif], odlična je što se tiče tog literalnog djela, kapira matematiku, prirodu. Ide joj od ruke. Ali ta neurednost me ubi, pa se pitam da li je to zato jer nije od početka išlo po nekom šablonu ili to tako mora da bude i ispraviće se samo od sebe?
|
|
|
|