Mama.Veki -> RE: Double test II deo (6.12.2014 22:18:32)
|
IZVORNA PORUKA: serpica Evo mojih rezultata: Free bhCG 60,4mlU/ml 2.27 MoM PAAP-A 4881mlU/l 1.63 MoM NT 1,8mm 1.07 MoM Downs syndrome Risk 1:886 Low risk Age risk 1:235 a donja granica je 1:250 to me malo plasi Edwards syndrome and Pataus syndrome 1:100000 Low risk Sta mislite? Cekam dr da mi se javi a do tad bi mi svako misljenje dobrodoslo,pogotovo zbog ovog sa godinama. Serpice, ovo je ustvari Prisca 1, tako? Uopste ne treba da se uzrujavate oko ovog testa, prisca 1 nema nikakvu verodostojnost. To je samo softver, ubacuju se podaci i kompjuterski izlaze predvidjeni rezultati. Mnogo je bitnije da su mere nuhalnog nabora, nosne koske i kicmenog stuba koje se gledaju na tom prvom skriningu u 12 nedelji dobri, otkolko ovo. I ja sam trudna, i bas danas sam bila na prvom skriningu, i rekla sam doktorki da ne planiram da pravim ovaj test zato sto ne vidim nikakov benefit. Zena mi je rekla da je to samo protokol, i da su mnogo bitniji rezultati koje oni gledaju na UZ. Pa cak i da pokazu visok rizik, opet nisu verodostojni. Ako ih nesto zabrinjava sad sa merama koje gledaju na UZ, onda te salju na amniocintezu. A ja koliko vidim tvoji rezultati su super, sve ti je niskorizicno. Osim godina, ama pa to je najneverodostojen rezultat. Opusti se, bice to sve u redu.. Izvinite, ja kao padobranac [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|