Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:12:22
|
|
|
|
QueenJ
|
Ćuti i uživaj dok možeš! Zaslužila si.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:21:06
|
|
|
|
daca77
|
Miko,a to resenje ko donosi? Poslodavac?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:28:53
|
|
|
|
jana jana
|
treba mi mala pomoc u vezi bolovanja. za prvi mesec dok sam bila na odrzavanju trudnoce dobila sam od poslodavca 65 % iako je po novom zakonu od 2014 nadoknada 100 %. U fondu sam dobila odgovor da za taj prvi mesec sve ispacuje poslodavac i da ostatak od 35 % za prvih mesec trudnickom ne isplacuje fond. Jel se nesto u medjuvremenu promenilo ? Knjigovodja iz firme me ubedjuje da je 65 % za taj prvi mesec.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:30:41
|
|
|
|
daca77
|
Jano, koliko sam upucena, nista se nije menjalo i 1.mesec ti poslodavac isplacuje 100%, a posle 65%, a Fond 35% direktno na tvoj racun.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:32:57
|
|
|
|
jess021
|
Jano, ja mislim da je prvi mesec 65% jer je to bolovanje do 30 dana i to isplacuje poslodavac, a preko 30 dana 100%-65% refundiraju poslodavcu, a 35% uplacuju direktno na racun trudnice. Mislim da je tvoj knjigovodja u pravu, tako su i meni rekli.
< Poruku je uredio jess021 -- 9.3.2015 13:33:38 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:35:44
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Miko,a to resenje ko donosi? Poslodavac? Gradska uprava za socijalnu i zdravstvenu zastitu. Jedan primerak dobijas ti, drugi poslodavac i on uplacuje tu odredjenu sumu. Ta suma je prosek 100%, da, ali bez toplog obroka, regresa, putnih troskova itd. (zavisi sta ti obuhvata plata). I naravno ako si bila na bolovanju tokom tih 12 meseci (kod mm firmi npr. je plata umanjena i kad si na godisnjem odmoru). I moje uplate sada su skoro 10000 manje nego inace plata.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:36:38
|
|
|
|
jana jana
|
zakon o zdravstvenom osiguranju 2014 - clan 96 stav .3 kaze 100 % i za taj prvi mesec na teret poslodavca jer se odnosi na odrzavanje trudnoce.. nisam pametna vise
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:38:03
|
|
|
|
QueenJ
|
Daca je u pravu. Prvi mesec plaća poslodavac 100% po novom zakonu. Neka se informišu!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:40:32
|
|
|
|
jana jana
|
Znam i ja to , za toliko sam upucena , nego mi je muka da se raspravljam sa knjigovodjom , sef me na nju uputio .Neverovatno mi je da se pravi luda ili su nasli neku rupu u zakonu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:46:20
|
|
|
|
jess021
|
Uf, onda je gresim. Sad cu i ja sam mojima u borbu. Brate mili, ovo stvarno vise nije normalno, moze li neko da stane na kraj bezobrazluku. U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacije u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad koju isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade. U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacije u vezi sa održavanjem trudnoće, počev od 31. dana privremene sprečenosti za rad, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade, s tim što se iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje iznos od 65% od osnova za naknadu zarade, kao i iznos od 35% od osnova za naknadu zarade iz sredstava budžeta Republike. Sredstva u iznosu od 35% od osnova za naknadu zarade, iz stava 4. ovog člana, prenose se Republičkom fondu koji u ime i za račun budžeta Republike uplaćuje sredstva na račun osiguranice iz stava 3. ovog člana.
< Poruku je uredio jess021 -- 9.3.2015 13:48:49 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:50:27
|
|
|
|
jana jana
|
zakon je tu bas jasan , nema dileme evo citam ga opet , kako im uspeva da to ne isplate ne znam . Drugracica radi u javnoj ustanovi i za taj prvi mesec je dobila 100 % a ja 65 % ( privatna firma ) .Nemoguce mi je da postoji neka diskriminacija po tom osnovu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 13:53:07
|
|
|
|
jana jana
|
Bas je bezobrazluk! Stvarno mi se ne poklanja novac firmi.Jasno je da su u obavezi da isplate 100 % ia za taj prvi mesec jer nije klasicno blovanje.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 14:03:17
|
|
|
|
daca77
|
NM, ja nisam dobila to resenje...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 14:06:31
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Daco meni nisu umanjili, porodiljsko se dobija na osnovu rešenja. Ironija ja sad imam veću platu na bolovanju od kolega koji rade I meni je veca plata otkad sam na porodiljskom nego kad sam bila na bolovanju A to resenje nisam ni ja dobila. Meni to resava poslodavac.
< Poruku je uredio Mariya -- 9.3.2015 14:08:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 20:17:30
|
|
|
|
gale77
|
I ja sam prvi mesec bolovanja dobila 65%. Objasnjenje firma moze, ali ne mora da isplati 100%.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2015 23:21:02
|
|
|
|
amdn
|
dosta korisnih informacija i za mene
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 6:07:39
|
|
|
|
gale77
|
Da li je nekom isplaceno 35%, javili bili da ce isplata biti do 10 marta, ali meni jos nista nije leglo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 6:23:10
|
|
|
|
gale77
|
Skoro svaki dan proveravam uplate, i banci sam vec dosadila.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:00:55
|
|
|
|
saky2406
|
Ja sam prvi mesec isto primila 65 posto, i cula sam da firma nije u obavezi da prvih mesec dana isplati 100 posto.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:02:20
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: gale77 I ja sam prvi mesec bolovanja dobila 65%. Objasnjenje firma moze, ali ne mora da isplati 100%. Tako je.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:06:26
|
|
|
|
QueenJ
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: gale77 I ja sam prvi mesec bolovanja dobila 65%. Objasnjenje firma moze, ali ne mora da isplati 100%. Tako je. Zaista?! Pa ovo je cirkus sa našom državom i zakonima! Ja nemam reči...
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:22:22
|
|
|
|
gale77
|
Nazalost tako je. Jedna poznanica radi u EPS i svo vreme za odrzavanje trudnoce je primala 100% kad i ostali radnici.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:36:44
|
|
|
|
jess021
|
Meni sad bas nije jasno, pa ako moze neko da mi objasni. Ako je zakon jasan po tom pitanju, kako onda moze biti, a ne mora?!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:37:46
|
|
|
|
QueenJ
|
Ne, ovo važi samo za prvi mesec održavanja, koji je na teret poslodavca, a ostatak trudničkog, kao i porodiljskog bolovanja je 100%. Ako je zakon jasan po tom pitanju, kako onda moze biti, a ne mora?! Isto me buni. Prvi put sam čula.
< Poruku je uredio QueenJ -- 10.3.2015 12:39:16 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 10.3.2015 12:41:25
|
|
|
|
gale77
|
Ako poslodavac ima volju i para moze da daje i celu platu, ali po zakonu je obavezan za isplatu 65%. Ako se bolovanje prekida i nastavlja onda poslodavac isplacuje po 65%. Tako mi objasnila racunovodja, ako prekidam polovanje po isteku mesec dana da ne bih presla na cocijalno, primacu po 65%.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?