dunja RR -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (2.2.2015 18:05:56)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Sada sam dobila dopis (na kuću) da im vratim nekih 1.800 dinara koje su mi više isplatili u martu. Znači nije mi dovoljno što su mi isplaćivali 3 puta manju platu već sada traže i nekih 1.800 dinara. Možete mislit tek tu nebulozu. Jbt zar im toliko fale pare da više ne biraju gde da hapaju. A obrazloženje je - da je došlo do smanjivanja plata u javnom sektoru, a obzirom da sam primala pare od države za trudničko (iako radim u privatnoj firmi), moja plata se smatra platom iz javnog sektora, te je umanjena. Jel to znači da se sve isplate trudničkog i porodiljskog smatraju platama u javnom sektoru, i biće umanjene sa novim merama umanjena, ne kapiram? Evo da ispišem istoriju mog slučaja, koji je danas dobio potpuni obrt [sm=smiley36.gif] Znači, prvo stigao zapisnik, da moram državi vratiti 1.800 dinara (nekih) zbog smanjenja plata u javnom sektoru (radim u privatnoj firmi). Posle par meseci stiglo i rešenje. Ja platila. Posle par dana zovu me iz banke, poreska vam vraća pare, ne znamo razlog. Ja u zbunu. Pare mi vratili na račun. Danas sam nevezano za to rešenje i tih 1800 dinara, išla u poresku da predam papire jer smo preselili kancelariju, i slučajno im pokažem to rešenje - kažu, pa vi to ne trebate da plaćateeee, to je greška. Čude se i ko je vratio pare, kažu da poreska nikom u istoriji nije vratila pare. Ko je meni vratio, pojma nemam, ali legle su na račun [sm=smiley36.gif] Rekli su mi da sve trudnice ili porodilje koje rade u privatnim firmama ne podležu smanjenju plata i moraju što pre podneti podneti prigovor ako im stigne zapisnik (znači prigovor podnosite na zapisnik, a ne na rešenje koje stiže nakon zapisnika, jer je tada kasno za prigovor. Na rešenje može tužba a to se nikom ne isplati da ganja, valjda). Ja nisam podnela svojevremeno taj prigovor na zapisnik jer mi je rečeno da moram da platim kada sam pitala (ne bitno sada koga ...ja i platih ali ...). Međutim, prihvatiće mi prigovor na rešenje jer vide u radnoj knjižici da nikada nisam radila u javnom sektoru. Otkucala sam prigovor i sutra im nosim. Inače imaju pun ormar prigovora, te se ne libite da im napišete isti, ako vam stigne nešto slično. Zato i pišem ovde, da ne plaćate državi nešto što ne trebate da plaćate (ako vam slučajno stigne takav zapisnik, a niste zaposleni u javnom sektoru), a zbog greške nekog u državi (meni rekoše da je grešku napravio neko u trezoru).
|
|
|
|