Anarunika -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (10.11.2014 16:08:13)
|
Da podelim iskustvo sa komisijom za trudničko: Jutros je moj muž otišao na komisiju , jer mi je doktor rekao da ja ne idem nikako, i one žene iz komisije su mu rekle da ako dolazi neko umesto trudnice mora da se ima cela dokumentacija (ultrazvukovi, svi nalazi itd.) Dala je rok do četvrtka da se dokumentacija dopuni. Nismo hteli da čekamo pa smo odmah otišli kod doktora da mi da to što traže. Posle sam ja otišla lično na komisiju i onda su mi objasnili da se to sa trudničkim postrožilo i da ako ne dolazi trudnica lično na komisiju, lice koje dolazi umesto nje mora da ima svu dokumentaciju kao dokaz da je to što doktor kaže istina. Mene ništa nisu ni pitali, dali su mi trudničko do porodiljskog da ne moram više kod njih ni da dolazim (za dva meseca). Dakle moj zaključak je da trudnice, makar bile jedva pokretne treba lično da dođu na uvid komisije, i onda bez problema dopuštaju dalje bolovanje, ovako ko zna, možda muž u dosluhu sa doktorom laže da je žena trudna i nesposobna za rad? Ono što mi je upalo u oko i malo me zafrapiralo je obaveštenje zalepljeno na vratima da ljudi sa tuberkulozom i trudnice ako dođu lično imaju prednost! Dakle kada dođem kao trudnica na komisiju može slučajno da mi se desi da se zarazim tuberkulozom?! Dosta nelogičnosti , ali zahvalna sam što sam se te brige rešila! Sad još da i plata stigne, makar nekad...
|
|
|
|