Modessty -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (16.7.2012 10:53:59)
|
IZVORNA PORUKA: tatjan@ Hvala na odgovorima, evo jos uvek nisam nista resila. Telefonski me odbiju a ja radim jos uvek i nije mi jednostavno da tek tako odem s posla u Novi Sad na blef (NS je 30 km, treba mi sve ukupno par sati za taj izlet) ali dogovorila sam se s muzem da uzmemo slobodan dan u utorak oboje, pa da odemo. Zvala dz Zmaj Ognjena Vuka, imaju 3 ginekologa i svi su na godisnjem (pazi svi! [sm=zmeden.gif]), i na kraju mi preporucila mamina koleginica da samo odem u neki dz bez najave i zakazivanja i trazim im na licu mesta, da ne mogu da me odbiju. Sad samo sta da ponesem sa sobom, knjizicu, dokumentaciju sa pregleda, i kazete trudnicki karton? Jel to obavezno? Ako jeste onda moram u moj dz u ponedeljak da odem. Jel ja to moram novi ugovor da potpisem sa nekim ginekologom ili moze bez toga? Ne snalazim se bas u ovome.. Imaš pravo da predješ u drugu ambulantu ako želiš. Procedura je da ta ambulanta u koju prelaziš zvanično traži da im pošlju tvoj karton. A možeš kao i ja da sama uzmeš stvar u svoje ruke i jednostavno poneseš svoj karton u novu ambulantu. Jer ta zvanična procedura može da potraje a ti nemaš vreme za to. Ali karton nije neophpdan. On samo služi da taj novi dr ima uvid u tvoju situaciju. Ponesi knjižicu, ličnu kartu i svu dokumentaciju koju imaš o svojoj trudnoći. Ako imaš izveštaje i snimke sa uz to bi bilo super. Taj novi dr će sigurno i on da te gleda na uz. Moraš malo da budeš bezobrazna i da preuveličaš stvari ako treba. Njih mrzi da rade svoj posao i to je poenta cele priče. Digni dreku da ćeš se uskoro poroditi ili da već imaš kontrakcije. Videćeš kako će malo da se trgnu. Povedi i muža da izgleda malo preteće [sm=smiley36.gif] Smešno ali to ti je borba sa državom i njenim glupim sistemom.
|
|
|
|