Analiticarka -> RE: Beba ne priča (26.3.2021 17:52:51)
|
Boze kako lep nik imas mati,Ona ima slab fond smislenih reci. Ovako brblja li brblja. Zna recimo sta je jaje i kad joj pokazem lepo izgovori. Pre neko vece je rekla NEFU (necu). I to je vrtela glavom. Mislim, ja pokusavam da ne uporedjujem decu, svakako je svaka prica za sebe i sve su razlicite, ali opet upalila mi se neka lampica u glavi. Sve ona nas razume... daj, donesi, daj tati, papa, delove tela, zatim ima onomatopeju za nekoliko zivotinja, igramo se sa plasticnim vocem i ona vice njam njam.... Ne ocekujem ja sad od nje da ona ima smislenu recenicu, daleko od toga, ali veoma slabo pokusava da ponavlja zamnom kad joj nesto imenujem.O logopedima .... ne znam sta da kazem, sigurno su strucni za svoju oblast, ali tad kad sam je ja odvela imala je 17 meseci i pristup tako malom detetu je bio ocajan i sve se svodilo na plakanje jer nije razumela sta se od nje ocekuje..... i zato mi se nije svidelo.Radila sam masu nekih testova... da napomenem da mi je drugarica defektolog pa sam i sa njom u kontaktu... svi kazu da je sve ok samo da se pogura iz zone komfora i da joj ne bude bas sve "dostupno"Verujem i da sam ja malo nestrpljiva... kao sad ocekujem da 30 puta ponovim nesto i da ona to usvoji a one me gleda kao telence..
|
|
|
|