Brand new mama -> RE: Matične ćelije-vaše mišljenje i iskustva (5.1.2015 10:12:38)
|
Mozda sam u nekoj slicnoj temi pisala, ali da napisem jos jednom. Mi smo razmatrali deponovanje maticnih celija,ali sa I. sam se ranije porodila te nisam stigla -nisam ni znala u kom gradu cu se poroditi.Ali, moja doktorka mi je rekla isto sto pise i maslacak- veliko je pitanje da li bi se maticne celije mogle iskoristiti u slucaju bolesti u porodici.A Osim Toga, po novijim istrazivanjima se isto i ne preporucuje,bas zbog togaa sto je potencijalno,zbog podudarnosti, uvek postoji sansa ponovog pojavljivanja bolesti,bas zato sto je vec "zapisana" u DNK. Od M. smo donirali jer sam se raspitivala i cula da je veca sansa da pomognemo nekom . Ja sam se prijavila kao donator kostane srzi,ali kada su mi poslali da trebam da uradim detaljnije analize podudarnosti sa jednom osobom, bili smo pred preseljenjem i nisam mogla u Tom trenutku jos i to da preuzmem na ledja. I dan- danas mi je zao jer mi je ostao strah da sam mogla nekom da spasim zivot,a ja sebicno nisam. Posto to bas nije totalno jednostavna procedura i nisam mogla da se odlucim da provedem par dana u bolnici u tom trenutku...Ja sam onda pre za doniranje maticnih(kada bude postojala sansa u Srbiji) nego za samo deponovanje...Nadam se da nikom nece trebati, ni deponovane ni bilo Koje druge..
|
|
|
|