dunja RR -> RE: Matične ćelije-vaše mišljenje i iskustva (1.11.2014 15:18:40)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: Dada81 Ja sam imala zelju da sacuvamo maticne celije drugog deteta bar,ali sada i da jesam ,nalazi sigurno ne bi bili dobri[sm=smiley13.gif] Dado nisam u toku...zašto? Možda bi trebala da ima posebna tema za razmjenu iskustava u vezi sa ovim, ali ajde, može i u ovoj. Kad se rodila ćerka, 2008, sam razmišljala o ovome, ali na kraju ih nisam čuvala jer nije bilo u našem porodilištu pa je to trebalo da se šalje i td.. Kad se rodio sin, 2010, nešto sam čituckala na ovu temu (znate ono rano prekinuta vrpca i ostale zezancije, više i ne znam koji su bili razlozi kontra) i na kraju opet nisam, mislim ne zbog toga što sam čitala, nego što nas je na kraju uhvatilo to ludilo sa dijabetesom i brzim porođajem pa sam i zaboravila za to. Međutim prošle godine kada se svekar razbolio od ALL, ja sam počela opet intenzivno o tome da mislim. Čak mi je i jedan od razloga da opet zatrudnim bio i taj da možda njemu pomognu te ćelije. Nažalost, on nije više sa nama, a i svejedno su dr govorili da u starijim godinama te "operacije" jednostavno nisu isplative da tako kažem [sm=smiley13.gif]. Čuvanje je skupo za naše uslove, a naročito kasnije te operacije, ali kad je život u pitanju radi se šta se mora. S obzirom, da sa muževe strane to nije bio prvi slučaj raka po muškoj liniji, a da se moja mama već dva pputa borila sa benignim tumorima, ja sam sada za čuvanje. Nisam iz Srbije, ali u našem porodilištu ih isto vade, ja mislim od 2010. Intersuju me iskustva forumašica koje su radile? Takođe, trudnice da li ste se odlučile hoćete li ili ne čuvat? Šta je sa čuvanjem MĆ i trudničkim dijabetesom? Ima li to veze? Da li je poklanjanje ćelija u Srbiji besplatno?
|
|
|
|