Klarisa -> RE: Cekamo dve crtice 11/14 [chat] (6.11.2014 20:14:16)
|
Pozdrav svim devojkama! Evo i mene. Nisam merila bazalnu da bih odredila ovulaciju. Drzala sam se 2 razlicite Android aplikacije. Duzina ciklusa je prosecno 25-26 dana. (Ne)treba da dobijem 16. novembra. Vidim da je ovde bilo govora o tome kada proveriti hormone. Meni je ginekolog dala uput sa proveru horona u februaru 2013., zato sto vise od godinu dana pokusaji nisu dali zeljeni rezultat, a svi drugi nalazi su mi bili dobri, ukljucujuci oba UZ pregleda, briseve, kolposkopiju.... Elem, analiza hormona je pokazala da su polni hormoni OK, ali da je je povisen nivo antitela stitne zlezda i TSH koji je bio 7. Ginekolog je kad je to videla, odmah rekla, stitna nije u redu, hitno kod endokrinologa... Endokrinolog utvrdio Hashimoto tiroiditis i od tada sam na terapiji (Eutiroks 50 mikrograma). Na kontrolama je nivo TSH bio u redu (izmedju 1 i 2), ali se trudnoca i dalje ne desava. Ja sam u medjuvremenu odlucila da malo olabavim i da ne insistiram na tome, da se opustim u nadi da ce se sada kada su i hormoni OK desiti spontano. prestala sam da pratim dane, clanke, literaturu pa i ovaj forum... Nista se nije desilo, mada smo prilicno promasivali ovulacije... Ginekolog je ubedjena da nije do mene i insistira na spermogramu i spermokulturi, mada je moj osecaj da nije do toga (mm ima dete od 18 godina i u prethodne 2 veze su mu devojke ostajale u drugom stanju, ali nisu rodile. On bas nije odusevljen idejom da radi spermogram, ali je spreman da ga uradi ako je potrebno, jer zeli dete. Ne znam sta je sledeci korak... Bilo bi tako lepo da se desi spontano... Drzim fige svim cekalicama. I mene boli stomak nisko i ne znam ni sama da li to ima veze sa bilo cim. Prosto ne zelim da se zavaravam i nadam i sve govorim sebi da umisljam simptome o kojima sam citala... Eto [sm=hudicek1.gif] bi trebalo da stigne za 10 dana. inace probala sam prosle godine tracice za ovulaciju i nikad mi nisu bile jasne 2 crtice, uvek je druga bila bledunjava. Zato ja imam utisak da moje ovulacije nisu kvalitetne... Nacisto sam vas udavila, ali eto, trebalo mi je da se izjadam [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|