|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
28.11.2014 12:45:15   
janabons
Branki, pritisak mi je sinoc bio 150 sa 90. Od kad sam pocela sa lekom, normalizovao se.I u prvoj trudnoci sam imala problema sa visokim pritiskom, ali tek u devetom mesecuuser posted image . DR kaze da je bas rano poceo i da se to njoj uopste ne svidja. Jel ima neka od vas ovako rano visok pritisak?

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 2076
28.11.2014 12:49:26   
Kata90
Dobar dan i od mene......bila sam do prodavice bas je brrr napolju,a i ja ko srculence samo mi nesto zima a unutri toplo.....mm mi sve spremi pa ja lozim kad je on na poslu......
micamica.....to je sve normalno i bez panike bzvuser posted image
jano verujem da ti nije svejedno,ali gledaj da kontrolises pritisak kolko mozes......evo jedna moja drugarica u toku cele trudnoce je imala visok pritisak ali nije osetila uopste to je drugo,ali se na kraju ranije i porodila......user posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2077
28.11.2014 12:53:07   
Modessty
jana ja sam sa danilom ostala trudna 19 ili 20 dana ciklusa! Znam to zasigurno jer sam pre toga imala HSG 13 dc i odnose nisam smela da imam nedelju dana. Imali smo dva odnosa tog meseca i to jedan 19 i drugi 20 dc. Uvek je na UZ kasnio za nekih nedelju do 10 dana, pa je onda u jednom trenutku bilo veći od proseka, pa su procenili neposredno pre porođaja da je oko 3600g a on se na kraju rodio deset dana nakon termina i sa 3100gr.
Oni računaju trudnoću prema ciklusu od 28 dana kad je ovulacija oko 14 dc. Nemoj da brineš.
Pritisak može da ti bude povišen iz mnogo razloga a ne samo zbog trudnoće (možda si bila umorna, uznemirena, jela začinjenu hranu, poludeli hormoni zbog trudnoće....).
I čestitam!!! user posted image Uživaj!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 2078
28.11.2014 12:56:46   
Maslacak15
dobar dan trudnice. Janabons iskreno cak i ako je oplodnja bila 8. novembra to bi znacilo da je trudnoca stara 5 nedelja i GM bi trebalo da je veci i da se vidi zumancana kesa itd. Ali mozda je odnos bio 8. og a ovulacija jos kasnije tri cetiri dana tako da sve je moguce. Bitno je samo kako se plod razvija. Pritisak je prilicno visok. Nadam s eda cese brzo normalizovati. Pozdravljam te.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 2079
28.11.2014 13:06:53   
micamica
Ja mislim da je na zadnjem zidu materice....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2080
28.11.2014 13:08:11   
janabons
Maslacak, Mod, Kata, hvala puno sto ste podelile sa mnom vase misljenjeuser posted image
Bit ce sta biti mora, nego me ubi ovo cekanjeuser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2081
28.11.2014 13:12:37   
soni
Jana samo pazi na pritisak...bice sve dobro...

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 2082
28.11.2014 13:14:23   
*boka*
Beta ti je prilicno visoka i to sluti na dobro, zato sam i pitala koja si nedelja prema poslednjem ciklusu, odnosno koji ti je dan ciklusa. Moja beta 32. dana ciklusa iznosila je 962,6, tada sam bila 4+3. Na UZ se jeeedva video maleni mesak bez zumancane kese. Inace moji ciklusi su na 28 dana.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2083
28.11.2014 13:42:35   
*boka*
Izvini, ja sam tek sada procitala starost trudnoce, nisam primetila da se prebazilo na sledecu stranicu, a pisala si na prethodnoj.
Svakako mozes betu ponoviti ranije, ne moras cekati 7 dana. Vrednosti bete u odredjenoj nedelji trudnoce su individualne i trebalo bi da se dupliraju na 72h. Mozes ponoviti betu za 2-3 dana i videti da li se pravilno duplira. Jaaako navijam da sve bude u redu!
A sto se pritiska tice, ne mora znaciti da je bio povisen i ranijih dana. Kazes da ti je sinoc skocio pritisak, a jesi ga merila i ranije? Mozda si se nesto uzbudila ili si pojela nesto slano neposredno pre toga. Meni je u prethodnoj trudnoci bio jako visok pritisak, ali tek od 9. meseca i dobila sam methil dopu da pijem, a nisam ni oset_ila da je povisen, osecala sam se normalno. Da mi u DZ nisu izmerili i primetili, ja ne bih ni znala. Inace mi je prirodno nizak pritisak.

< Poruku je uredio *boka* -- 28.11.2014 13:45:35 >

25.07.2011.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2084
28.11.2014 13:46:08   
soni
Jel si videla..dal nisu 2 bebe?

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2085
28.11.2014 13:49:18   
*boka*
Soni koga pitas? user posted image

25.07.2011.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2086
28.11.2014 13:49:18   
Sanjalica1980
Drage moje trudnice, sve sam jedva iscitala. Puno ste pisale sto je lepo samo ja ne mogu nista da zapamtim pa vas sve puno user posted image

Janabons nisam imala takvu situaciju ali saljem zagrljaj podrske i verujem da je ta bebica dobro. Prati pritisak i ukini sve slano. Meni je sada pritisak 140/100 sto je za mene visoko kada je bio 90/60.

Boka meni su dali injekcije kao pripremu za prevremeni zbog ulaska u osmi mesec. To je zbog moje celokupne situacije.

Serpi draga, necu nista da ponavljam. Ti si hrabra zena,borac i tvoja bebica je takva. Bice ona dobro. Meni je zao sto se ti tako stresiras dok cekas sta dalje. user posted image

Inace kod mene je ovo novo : danas uradjeno gomilu pregleda kod raznih ginekologa,zvali me na 15min da se vratim,takodje endokrinolog,hematolog i za kraj internista pa opet ginekolog user posted image
Zakljucak je da ostajem bar do utorka : endokrinolog smanjio terapiju,hematolog,ostavio na isto, internista i ginekolog uveli metildopu po potrebi jer je pritisak sada 140/100 a primljena sa 90/60.
Bebe zdrave, nema viska plodove vode,tezina beba super. Spomenula je dr da se grlic malo skratio ali da serklaz drzi odlicno. Posle serklaza je bio 4cm valjda nije nesto mnogo skracen.
Nacelnik prezadovoljan sa mojom dobijenom kilazom jer svaki visak moze da mi smeta. Inace to je 11kg+ za 29ned.
E i zucna kesa ima neki mulj pa je to mozda povecalo parametre ast,alt i zucne kiseline. Uveden neki preparat i za to.

Radjen ctg na kojem je desna beba stalno istezala noge i prouzrokovala na nalazu lazne kontrakcije. Bila je aktivna tako svih 40min.
Uradjen novi ctg poske 10min koji je potvrdio da nema kontrakcija uopste i da je to do bebe. Srcana radnja odlicna.

Evo opet mene sa romanom ali ja sam super pozitivna i guram i guram.

Mm hice sto pre da izadjem jer kada me on cuva nema nikakvih problema user posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2087
28.11.2014 13:56:34   
*boka*
Sanjalice bravos za tebe i za user posted image user posted image Svaka cast na pozitivnj energiji! Budi strpljiva, mada znam da nije lako. I sama sam dugo lezala u bolnici zbog odrzavanja trudnoce, jako mi je bilo tesko, ali sa druge strane nekako mi je bilo lakse jer sam u svakom trenutku na oku lekara, pa sam bila sigurnija da se nista nece desiti lose.

25.07.2011.

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 2088
28.11.2014 14:37:06   
srculence25
Sanjalice draga lepo si nam dala detaljan izvestaj user posted image
Bitno da su svi zadovoljni i da si nam ti i bebice dobro.
Ostani tako pozitivna i vesela bice to sve dobro user posted image

Anita draga lepo me nasmeja za daljinski.Mogu zamisliti koliko je bilo jako i neocekivano kad je takva reakcija user posted image
ja jos nisam oset_ila to istezanje tegljenje samo lupkanje ali me brine sto je nekad znalo mnogo jace a sad bas nezno danima user posted image

< Poruku je uredio srculence25 -- 28.11.2014 14:44:29 >

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2089
28.11.2014 15:10:26   
choopa choops
Dan :)))

Choopa se ušikala od Utrogestana i zaspala user posted image

Vidim stalno neki problemi bemumuiša! user posted image Iš, iš problemi od trudnica, nemojte da vam pošaljemo čmičak user posted image Držite se ženske, šta da vam kažem, moramo biti pozitivne i srećne da prenesemo tu energiju na bebe user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 2090
28.11.2014 15:12:55   
anita
Sanjalice samo napred. Guraj kako mora, sve zarad malih lepotica u tvom stomaku. Bitno je da je sve ok i sa tobom i sa bebama. Saljem veliki user posted image za tebe i devojke.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 2091
28.11.2014 15:21:28   
lelaigor
Držite se žene! Grlim sve da sve bude u redu. user posted image
Jedno pitanje, imate li problem sa mirisima, odnosno, da vam smeta miris hrane...? Meni je u prvoj trudnoći to bilo na početku, a sad sam brate deveti mesec i još uvek mi sve smeta i sve mi gadno miriše. Npr. meso, nabacala sam se mesa u ovoj trudnoći samo zato što mi je čudno mirisalo. Evo i sad pravim paprikaš sa nekim kostima sa mesom od krmenadle i čudno mi miriše, onako masno svinjski, ispovraćaću se. Ceo dan proveravam na netu koliko može da stoji u zamrzivaču i kakav miris i ukus treba da osetim. Čupkala sam meso i ok mi deluje, ne znam, izludeću. Ne smem da dam detetu da ruča, čekam mm da on oproveri. user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 2092
28.11.2014 15:31:12   
*boka*
Lelaigor meni su u prvoj trudnoci jako smetali mirisi, pogotovo kada je meso u pitanju. I sto je interesantno, inace sam kod mesa vrlo probirljiva, nisam neki mesojed, jedem samo posna mesa, u glavnom piletinu, a u trudnoci mi se piletina tako gadila da vam ne mogu opisati. Nisam mogla ni da je vidim, a kamo li da je jedem. Posle trudnoce se vratilo u normalu, ali evo sada opet isto... nemam jos jake mucnine, ali mi mirisi hrane uzasno smetaju. Pre neki dan sam usla s muzem u ideu i sa vrata osetim miris peciva iz njihove pekare, htela sam da se onesvestim, a mm recimo nije osecao.
I jos nesto... znoj je poceo tako da mi se oseca. Kako je kod vas? Samo se njuskam i samoj sebi smrdim kao tvor! Ne samo sebe, druge ljude takodje osecam. Muzu sam rekla da mi napomene ako se osecam, da se ne obrukam negde, on kaze da sam se istripovala. Izgleda da su nam cula u periodu trudnoce mnogo izostrenija nego inace, pogotovo miris i dodir.

25.07.2011.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 2093
28.11.2014 15:39:51   
choopa choops
lelo i ja osjećam mirise još uvijek. Užas. Nešto što bi recimo od želje pojela, ne mogu jer mi zasmrdi user posted image Recimo, sad sveki kako kuva pa donese šerpu saa hranom, a meni zasmrdi onako na ustajali ormar????user posted image Neki dan bila sestričina i kaže kako nešto smrdi u sobi, kaže MM ja ne osjećam ništa, ali sad ću da ti zovnem tetku ona je detektor smrada user posted image Ništa, sačekaj muža pa nek provjeri...

boko, ne znam ja se manje znojim u trudnoći, ali zato osjetim svaki i najmanji miris istog user posted image MM ide na treninge u teretanu i to mi toliko smeta da sam mu rekla neka staavi jednu korpu za prljav veš na balkon i u to da stavlja svoje stvari...

A da itam ja vas...da li ikome od vas opada kosa u trudnoći? Baš me buni to, opada mi jako, a nije mi tako bilo sa njih dvoje koliko mi se čini....

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2094
28.11.2014 15:43:03   
jabudic
Meni povrće užasno smrdi. Na primer neka čorbica od povrća. Sve mi se na kisjelinu osjeća. A grašak i boraniju vidjeti ne mogu. Kad bolje razmislim mogu samo papriku. user posted image user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2095
28.11.2014 15:46:22   
choopa choops
jabudic, meni se u početku toliko gadilo sve...Miris kafe kad osjetim htjela sam momentalno da se ispovraćam. Onda recimo lubenice su tad bile, kako mi je smeatao njihov miris to je čudo. MM pojede i ostavi kore, a ja poludim i onda ih stavljam u nekoliko kesa i odmah na terasu da ne osjetim. Sad je podnošljivije user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2096
28.11.2014 15:49:15   
jabudic
Ja nisam kafu pila u prve dvije trudnoće. Tj, pila sam, ali sam prestajala, jer mi je bilo muka. Za sad mi ne smeta, možda je još rano user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2097
28.11.2014 16:00:28   
*boka*
Jabudic mozda je rano. Ja sam do prosle nedelje pila kafu normalno, a sad ne mogu. Ne gadi mi se, ali mi se ne trazi i ne prija mi. Inace sam zavisnik od kafe. U prosloj trudnoci je isto nisam pila prva 3 meseca, a posle sam normalno nastavila i prijala mi je.
Choopa ni ja se ne znojim vise, ali se osecam. Okupam se ujutru, naprskam se mirisnom vodicom, stavim dezodorans i mirisem kao cvece, ali nakon par sati pocnem samoj sebi da smrdim/ Mm kaze da se ne osecam, ali meni je uuuf.

25.07.2011.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2098
28.11.2014 16:00:52   
choopa choops
Možda je to znak da nosiš djevojčicu user posted image
Šalim se, meni je i u prošloj i u ovoj trudnoći sve smetalo i dugo sam povraćala. A opet prije je bio dječak, sad opet djevojčica. A sa L ništa! Samo sam jednom povratila čini mi se i to kad sam popila Mamavit na srešce. user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2099
28.11.2014 16:04:01   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: *boka*

Lelaigor meni su u prvoj trudnoci jako smetali mirisi, pogotovo kada je meso u pitanju. I sto je interesantno, inace sam kod mesa vrlo probirljiva, nisam neki mesojed, jedem samo posna mesa, u glavnom piletinu, a u trudnoci mi se piletina tako gadila da vam ne mogu opisati. Nisam mogla ni da je vidim, a kamo li da je jedem. Posle trudnoce se vratilo u normalu, ali evo sada opet isto... nemam jos jake mucnine, ali mi mirisi hrane uzasno smetaju. Pre neki dan sam usla s muzem u ideu i sa vrata osetim miris peciva iz njihove pekare, htela sam da se onesvestim, a mm recimo nije osecao.
I jos nesto... znoj je poceo tako da mi se oseca. Kako je kod vas? Samo se njuskam i samoj sebi smrdim kao tvor! Ne samo sebe, druge ljude takodje osecam. Muzu sam rekla da mi napomene ako se osecam, da se ne obrukam negde, on kaze da sam se istripovala. Izgleda da su nam cula u periodu trudnoce mnogo izostrenija nego inace, pogotovo miris i dodir.

Ja sam inače i kad nisam trudna frik po pitanju ovoga. A sad u trudnoći se zapiram jedno 5 puta dnevno pored kupanja, a ono što me najviše nervira je sekret! Izluđuje me, svi mi kažu da je normalno, dr kaže da je normalno, a ja se osećam kao da sam šugava. E, nešto što sam primetila da mi se znoji više nego inače su stopala. Ja kući više ne nosim čarape, evo i sad sam bosa. Bukvalno mi budu mokre noge. I onda smrde. I to mrzim, tačno jedva čekam da se porodim, samo zbog ovih stvari. Ne znam jel' do hormona i znojenja ili do papuča. A kupila sam kućne papuče u Deichmannu za 1.700,00 dinara, sa kožom iznutra i tako mi se znoje noge da nije normalno.

Meni opada kosa onako. Opadala je i pre trudnoće jer sam prošle zime prešla iz pargodišnje crvene nazad u svoju, jer mi se puno oštetila kosa. Tako da zbog toga mi opada. I onda sam sad zbog lakšeg održavanja stavila minival, pre par meseci, pa i zbog toga hoće malo da opada. Ali ja imam kose za 3 glave i meni se nikad ne primeti kad mi opada.

Čekam mm za paprikaš i šta sad da radim. user posted image

U prošloj trudnoći, tačnije pre trudnoće stalno sam pila filter kafu, onda mi se zgadila u trudnoći pa sam prešla na nes. Tako sam i nastavila posle porođaja. E sad u ovoj trudnoći, nije da mi je bila muka od nesa, nego me boleo stomak stalno, dobro ja imam problema sa stomakom, ali godinama već pijem nes. Tako da sad pijem onaj kapućino iz kesice ili toplu čokoladu, čisto zbog rituala. A nedostaje mi kafa. Nadam se da ću je moći posle.

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here