Zemunka85 -> RE: Tema za istresanje negativne energije - XI deo (3.12.2015 13:29:48)
|
Ja sam po prirodi brzopleta, temperamentna i pre svega nervozna, takva sam. A ona sve usvaja od mene i postaje i ona takva. I onda sam ocajna. Neretko se osecam kao najgori roditelj na svetu, ali ja zaista moram da primenim jaaako cesto krajnje granice (dugo je vec nisam udarila, to uspevam da ispunim sebi obecanje) - da tihin tonom i psiho pogledom kazem kroz zube, ili dreknem najjace sto mogu, da bih nju "povratila" jer ona se nekada izgubi u svojoj histeriji, ili u svom kontriranju. Po pola sata se natezemo za sve. A sad je i ona pocela da prica kroz zube kada je ljuta sto me uzasava ... Pre nekog vremena smo se tooliko posvadjale jedno vece, pa i sutradan ujutru. Preplakale smo obe. Iz kola je do vrtica odveo mm (ja sam izjavila "Ne mogu ovako uplakana"). Baka je dosla po nju i pricala joj koliko sam ljuta. Cudo jedno kako je tako malo dete preseklo i preko noci odlucilo i dosledno je u tome da usvoji ono za sta ej molim. Od tog dana nismo imali problem jedno 2 nedelje, opet je pocela da brljavi pre koji dan. Ali sve je usvojila - igrala se mame i cerke pre neki dan i ona je bila mama, u jednom trenutku je rekla "Ne mogu da te vodim u vrtic ovako uplakana". Tako da, bas ono sto psiholozi savetuju - ucenje po modelu je najbolje. Jeste da trazi vreme, ali nema druge. Brisem sa teme [sm=smiley31.gif] Joj Ana iiisto sve, ali iiiisto. I moja L je preemotivna i tako burno reaguje na sve - i na srecu i na tugu, a i to je pokupila od mene. I stalno glasno prica ... i sto kazes trazi paznju 24/7 i ne ume bas sama da se igra [sm=smiley29.gif]. Ja nije da nisam karakter (ali moji roditelji nisu). Ali ona se mnogo potresa kada jesam, sva je kao mala baba "Jaoj pa sa kime cu ja sada da pricam kada ste svi tako ljuti", pa onda ne umem da nadjem sredinu. A valjda i to dodje na svoje .. trudimo se da ne izmakne kontroli, pa ce biti dobo ...
|
|
|
|