serpica
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Bubi, pa zar nemaju sobu za izolaciju zaraznih, majku mu??? Svašta!!! Moje derište je nesnosno ovih dana. Da li je neka faza, ludilo u vazduhu, šta li, ali ja sam na ivici živaca. U vrtiću im dele bombone kad su dobri. Ja dođem po nju, ona odmah - mama, smem li da pojedem bombonu. Ja kažem - ne smeš, jer ne volim trpanje bombona u nju, em što joj zaista ne treba taj najgori šećer, em što smo ležali u bolnici zbog njenog stomaka i ne treba da jede te nezdrave gluposti. I onda ona meni počne da plače dok sva deca okolo šuškaju bombonama i žvaću, a ona ne. I tako mi se dernja do kuće. U*ere mi ceo dan. Sledeći dan opet ista priča, i ja kao mislim - ajd' pojedi glupu bombonu, valjda ćeš biti mirna posle. Pojede bombonu sva sretna, krenemo kući, tek će ona "mama, kupi mi još bombona, divne su". Ja ko iz topa odbijem - eto ti nje sa dernjanjem, plakanje se oteglo kroz ceeelu ulicu i već svi znaju da to mi idemo kući iz vrtića. Kad dođemo kući besna je, neće da sluša, "ne voli me više", kad joj kažem da se presvuče brecne mi se sa "NEĆU", pa onda fasuje odlazak u ćošak... Ne znam šta joj je. Radim s njom, pričamo, crtamo, sve, ali je nešto sva bezveze. Krene da nacrta leptira, recimo, pa joj ne ispadne kako treba - zafrljači flomaster, gurne papir i počne da se dernja "NE UMEEEEM", ili "nosi ove glupave bojice". Poludeću. U vrtiću je dobra, tako kažu... Šta joj je? Da li je neko imao slično avetanje deteta? Ja puta dva,kod mladje jos uvek traje,ponekad ignorisem,ponekad kaznim,a ponekad joj pridjem i pitam je "ajde da vidimo sta je problem? Sta ne valja? Da pogodim?" Zagrlim je poljubim,malo se poigramo i onda prodje,do sledeceg puta naravno/..... faza ne brini
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|