Didy -> RE: Crnina i drugi obicaji :( (1.9.2022 11:05:18)
|
Važno je da je onako kako je tebi prijalo. Meni je deda umro u četvrtak uveče, a naša svadba bila zakazana za subotu. Imao je rak i stalno ponavljao - Daleko mi je maj, valjda ti neću ništa pokvariti. Nisam nikada nikome ništa pokvario. Ja sam mu govorila da šta god da se desi, neće mi ništa pokvariti. Na kraju je, jadan, umro tik pred svadbu. Moja rodbina se sva pogubila, otišli u Srbiju na sahranu, sahranili ga odmah sutradan na brzinu, ja ostala sama kod kuće uplakana, nisu mi dali da idem. Grozan osećaj! Mama moja taj dan nosila crninu, sutra je skinula za moju svadbu. Ljudi ne znaju kako da se ponašaju, da li da joj izjavljuju saučešće ili čestitaju...Tetka i ujak mi nisu bili na svadbi i ujak nije dao da mi braća dođu, iako su oni želeli. To mi je baš bilo bezveze. Ako neko oseća i želi, zašto braniš. A već su bili momci, 21 i 19 godina. Onda me počela tetka ubeđivati da odložim, otkažem svadbu... Na kraju nisam jer znam svog dedu i znam da on ne bi želeo da je otkažem. Svakako je život red sreće, red tuge, a meni su se eto ta dva reda spojila u ta 2 dana. Mislim da je najvažnije slušati svoje srce i sebe i uraditi onako kako ti osećaš.
|
|
|
|