Peace*
|
Jeste radili iz krvi test? Aj redom, sve što mi padne na pamet. Marko je pio Allernovu. To je potpuni hidrolizat kazeina. Ova HA mleka, to su mleka za decu koja imaju predispoziciju za alergije, ali kad je alergija na mleko već potvrđena, HA nije dovoljno "dobro". Sem Allernove postoji još i Alfare i NeoCat. Ima još neko, dopunićete me, ne mogu da se setim. Dr je rekla NE za cerealije. Nikada ih nije ni probao. Uvođenje smo počeli sa belim pirinčem. 5 zrna u mleko, 10 zrna u mleko... osipao se, al on se stalno osipao, pa nisam povezivala. Posle sam krenula jabuku i šargarepu, poštujući pravilo: 1 dan na vrh kašičice, 2gi dan 2 kašičice, 3ći dan 3 kašičice... ako nema reakcije pojačavam dozu. Osipao se. Ukidala jabuku, ukidala šargarepu, vraćala samo na mleko... i onda jedan dan skuvala pirinač, dok je pojeo obrok bio je ceo osut. Ukinula pirinač, vratila samo na mleko na nedelju-dve (ne sećam se baš na koliko, davno je bilo) i krenula sve iz početka, bez pirinča. Ne sećam se tačno... ali neki blesav redosled, tipa: tikvica, karfiol, prokelj, krompir, višnja, šljiva, jagnjetina, palenta... dalje ne znam. Priča je: uvodi ono što u datom momentu rodi u podneblju u kom živiš. Pirinač sam uspela da uvedem tek godinu dana kasnije. Iz trećeg pokušaja. Na svakih par meseci sam mu davala po zalogaj, on se osipao. Kasnije smo uveli i hleb, pa sam pravila namaze: paštetu (prodinstaš meso, ispastiraš i mažeš na hleb. Namaze sa paradajzom (dinstano meso+baren paradajz), sa plavim patlidžanom (meso+grilovan pl.patlidžan), sa šargarepom (meso+barena šargarepa). Voće sam mešala sa palentom radi sitosti. Od začina samo so i šećer. Tata je pravio posebne kobaje za njega, uz začine koje sam ja odobravala, u veštačkim crevima. Slanina. Ali vi ste još mali za to. Ne daju se sveže namirnice. Svo voće u vidu kompota. Bila je jedna devojka u to vreme na forumu, ne sećam se nick-a, ona je malu vodila na alergotestove svakih mesec dana. Mala je bila alergična na milion namirnica stalno, i svaki mesec na druge. Kada su deca mala javlja se ta "šetajuća alergija". Prosto kada previše daješ neku namirnicu, senzibilišeš dete, test pokaže alergiju. To se preraste, koliko sam primetila. Ne tuguj MiLj. Neće biti gladan. Sve će to biti dobro, samo strpljenja i da se uhodate.