Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:12:59
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa, evo već danima se lomim da li da uzmem Panadol Extra, mislim da njega smem jer je to paracetamol, ali sve kao ajd' izdržaću...imam neki trip da D ima tu anomaliju zato što sam ja u trudnoći bila često bolesna i pila paracetamol i dobijala bensedin zbog pritiska, i onda sad ne smem ništa da uzmem. Ne znam više kako da se namestim, kad legnem u krevet, prvo se jedno 10 minuta nameštam i opuštam, i mm mora obavezno da mi masira tu levu stranu, jer imam osećaj da ću da se polomim. Ne znam. A u toku noći se probudim svaki put kad hoću da se okrenem i svako to okretanje prođe u suzama. Mogu da sedim, ali ni pod tačkom razno da podignem noge.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:16:30
|
|
|
|
eca89
|
Joj, lelo bas mi je zao da te tako boli , nadam se da ce ti biti bolje ubrzo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:21:24
|
|
|
|
serpica
|
Lelo koju anomaliju ima D? a sta su dr rekli na to? Mora da postoji nesto sto mozes da popijes a da ne steti.... sta ti kaze dr?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:30:38
|
|
|
|
wivern
|
Lelo to je bas katastrofa
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:32:46
|
|
|
|
vonavoj
|
lela,nemoj panadol extra,bolje popi dva obicna panadola! inace,isle smo Tika i ja u setnju,nekih 40ak min..crkla sam.. ..mada sam i ceo dan u sestoj brzini,rucak,ves,sama sa njima..bila mi drugarica sa cerkom od 2 meseca,milina~!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:33:55
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: anita Devojke pritisak mi je ok. Merim povremeno. A krv mi curi zadnjih par dana mozda i to po malo. Wiv usitnilo To je normalno,meni je dr rekla da mi fali vitamina c!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 17:53:54
|
|
|
|
Kata90
|
Bolje nista ne uzimati na svoju ruku,neka se obrati svom lekaru pa nek vidi sa njim sta ce reci....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 18:30:01
|
|
|
|
bubulence
|
lelo koliko znam panadol extra se ne preporucije u trudnoci, nego obican panadol... a cudno mi je da te nisu odmah primili kod fizijatra jer si trudnica... zovi ih ponovo, objasni situaciju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 18:45:31
|
|
|
|
lelaigor
|
Eco Serpi, Daria ima refluks urinarnog trakta i urogenitalni sinus. Čitala sam da lekovi u trudnoći, ponaročito bensedin hoće da izazovu urogenitalne anomalije kod ploda. Nikad to sebi neću oprostiti. Dr mi ništa još nisu rekli. Moja dr (ginekolog) mi je rekla da mirujem i ad idemkod fizijatra, moj dr opšte prakse je rekao da nema pojma šta mi je i dao mi uput za fizijatra. Bubi, ma, boli njih uvo za sve. Videla je na uputu da piše da sam trudna i pita me u koju mabulantu hoću da idem, i ja kažem u bilo koju gde ima najpre termin, jer ne mogu da čekam i ona kao "žao mi je, najpre 21.11." Nisam mogla da se svađam, pa sam rešila za 2-3 dana da zovem i da kažem da se pogoršava i da ne mogu i da bih volela da rešim to dobrano pre porođaja.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 18:52:51
|
|
|
|
bubulence
|
ili neka te tm odveze uvece na hitnu, napravis se da te uzaaasno boli i da ne mozes da se pomeras. tako ces najpre otkriti sta je u pitanju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 18:55:15
|
|
|
|
Chipsy
|
Wiv, ocu da se druzim, e bas ocu Lelo, joooj. Jedna moja drugarica koju sam upoznala u bolnici je imala uzaasne bolove, isto nije mogla da rasiri noge, ma uzas. Njoj je to bila simfiza, ne znam sta je to bas tacno, ali izguglaj da nije to
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 18:55:45
|
|
|
|
Chipsy
|
A jel ima neka privatna ordinacija gde dolazi fizijatar?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:03:11
|
|
|
|
anita
|
Lelo mislim da je Bubi u pravu, gde ces da cekas 21.11. idi ti u hitnu. Nadam se da ce biti uskoro bolje.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:15:28
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: bubulence ili neka te tm odveze uvece na hitnu, napravis se da te uzaaasno boli i da ne mozes da se pomeras. tako ces najpre otkriti sta je u pitanju Lepo kaze Bubi neka te vozi u hitnu, a ne moras ni da se pravis..em sto te stvarno boli em sto si trudnica i ne mogu da te odbiju. Nemoj cekati jos mesec dana, pa to je cisto mucenje. Chipsy lepo je sto si dosla da se druzimo
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:20:23
|
|
|
|
Maslacak15
|
leila draga i ja mislim da treba da insistiras na hitnom pregledu. Probaj da ne pijes lekove na svoju ruku, eventualno paracetamol. On je kao najbezbedniji mada i za njega postoje odredjene sumnje da nije dobar u velikim kolicinama. Sa druge strane vec je prilicno kasno, beba je formirana manje vise tako da jedna tableta nebi trebalo da smeta... Ja sam oduvek govorila da mi nije jasno da se u Srbiji cesto dozvoljavaju bensedini tokom trudnoce. Lepo pise svugde da mogu biti teratogeni, FDA ih svrstava u kategoriju D ( najbezbedniji su A, paracetamol je B na primer). Znaci samo kad bas bas bas nema drugog izlaza i resenja.. Daco bas me raduje da je pad zaustavljen i da je Elezovic opusten i pozitivan!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:26:42
|
|
|
|
hanka
|
21.11. je daleko
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:27:09
|
|
|
|
Chipsy
|
Maslacak, posto si ti nas najveci strucnjak, daj neki savet sta ne treba u trudnoci, a ako nesto znas o nifty testu, napisi u pp, please. Wiv, jesi li ti radila AC?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:36:12
|
|
|
|
wivern
|
Chipsy radila, zelela sam da budem sto sigurnija i odluka je bila nasa da radimo.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:38:26
|
|
|
|
Chipsy
|
Wiv, ja cu sigurno, zbog prvog deteta, ali me strah, a ovaj nifty je bezbedan, ali ne znam da li pokazuje isto, deluje mi da ni lekari nisu bas sigurni, neki i ne znaju za to.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:44:09
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pa Chipsy trebalo bi sto manje lekova a ako mora onda najbolje paracetamol to za bolove. Neki antibiotici su relativno bezbedni. FDA, to je americka agencija za lekove ima kategoriju medikamenata po klasama na osnovu raspolozivih podataka koliko su rizicni u trudnoci. U principu uvek se treba konsultovati sa lekarom ali iskreno cak i ako lekar kaze da je ok ja bih razmislila za nesto sto vec psotoje dokazi da moze da steti bebi. Lepo guglajte ime leka i "pregnancy category FDA" pa cete videti. Znas kako tesko je to nekad i ustanoviti, narocito ako su poremecaji manji, nece povezivati sa time sta je majka u trudnoci pila od lekova. NIFTY ako je uradjen pravilno je pouzdan koliko i amniocenteza.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 19:52:32
|
|
|
|
bubulence
|
da, kod nas se inace lekovi u trudnoci dele kao zvake. moj dr ih bas zaobilazi, on ne voli ni paracetamol osim ako nije nuzno... ja sam do sada popila 2 paracetamola i 2 buskopana... nadam se da vise nista necu morati. a u prvoj trudnoci mi je dr (ali ne ovaj sadasnji) prepisao besendin onako, da se malo opistim, 2x po 2mg da mi se opusti materica ... naravno da nisam pila...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 20:12:38
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Daco bas me raduje da je pad zaustavljen i da je Elezovic opusten i pozitivan!! Hvala, vrsnjakinjo...sada nosila ginekologu izvestaj, zvao sve zivo jer Elezovic napomenuo da je pozeljno uraditi HIT antitela, ali definitivno to niko ne radi u zemlji, eventualno drzavna klinika na Dedinju. I kada mi je zakazao "susret" za 2 nedelje ponavlja mi da je termin jako blizu. Bas hoce da mi dize pritisak Lelaigor, ti se bas namuci...pokusaj da ubrzas odlazak kod dr.
< Poruku je uredio daca77 -- 29.10.2014 20:13:20 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 20:23:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
znas kako ja sam tvrdoglava i volela bih da mi je snajka strelac a ne skorpija . U to ime drzim fige....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 21:15:50
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Chipsy Wiv, ocu da se druzim, e bas ocu Lelo, joooj. Jedna moja drugarica koju sam upoznala u bolnici je imala uzaasne bolove, isto nije mogla da rasiri noge, ma uzas. Njoj je to bila simfiza, ne znam sta je to bas tacno, ali izguglaj da nije to Guglala sam ja za tu simfizu i baš se bojim da nije to... Zvaću ja koji dan ponovo ove i insistirati da me prime. Neću lekove piti, nekako se snalazim i bez toga... Joj, samo me strah ako ne mogu nikako da mi pomognu kako ću se poroditi...još kad krenu u Betaniji da me driblaju ima da se prepolovim na porođajnom stolu. Hvala vam na savetima i podršci!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 29.10.2014 21:54:45
|
|
|
|
Chipsy
|
Hvala ti draga. Moja cerka nazalost ima genetsku mutaciju, niko ne zna zasto je doslo do nje, cak vidim da to nigde nije utvrdjeno. Ali sada sam u velikom strahu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?