Maslacak15 -> RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] (6.10.2014 21:24:00)
|
Ma jok, nema sta da se ustrucavas, ja stvarno volim ako mogu ikako da pomognem. Iako se evo vec skoro tri godine ( ide vreme) hvala Bogu bavim pelenama skolu cekajuci crtice nisam zaboravila. Niti cu. Aha znaci i vi spadate u kategoriju "unexplained". Ukratko, ja objasnjenje "sve je u redu" retko prihvatam posto obicno kad se zagrebe bude da bar nesto nije 100%. Jako su vazni stitna ( cesto je previdjaju zbog zabune oko validnih referentnih vrednosti), prolaktin ( cesto ne obracaju paznju jel ume da seta, pa kazu uvecanje nije relevantno), androgeni ( cesto samo parcijalno testiraju testosteron a ne i androstenedion, DHT, DHEAS itd)). Ako se sumnja na blagi PCOS onda mora ili da androgeni nisu OK ili treba iskljuciti insulinsku rezistenciju. PCOS je po definiciji endokrinoloski sindrom, ciste cak i nisu obavezne tako da je skoro nemoguce reci svi hormoni su redu a postoji PCOS. Naravno, ako su hormoni stvarno savrseni treba ici dalje, HSG svakako nije zgoreg uraditi ali ja uvek savetujem temeljne i detaljne endokrinoloske pretrage jel mi iskustvo kaze i licno i iz kruga prijatelja a i ovde na RR koliko pratim da jako cesto caka bude u nekom naizgled detalju. Puno te pozdravljam i drzim fige da potamanite brzo ureaplazmu!!
|
|
|
|