mysunshine
|
Mene zbunjuju neki podaci, tj, ne znam da li svi isto mislimo kada kazemo koliko nam traje podoj i na koliko nam bebe jedu. Meni su rekli da se razmak izmedju podoja racuna od pocetka jednog, do pocetka narednog podoja. Da li i vi tako racunate? Znaci, ako je beba jela u 12h, i jede na dva sata, kae se da je sledeci podoj u 2h? I jos nesto, kada kazete da podoj traje 20 minuta, da li se tu racunaju obe sike ili samo podoj na jednoj? Ja malo pocinjem da sizim od moje bebe. Hvala bogu, jede fino, za mesec dana je napredovao 1500g, ali ritam hranjenja mu je nemoguc! I na jedan sat, i na dva, taman kada pomislim da je super klopao, on trazi za sta vremena (samo zato sto je budan, garant! ) a bilo je i na pola sata, ali sam to pripisala skokovima :) Zbog zelene stolice, rekli su nam da ubacimo AD, sto sam ja shvatila jako licno, kao prvo, a kao drugo, kad malo bolje razmislim, lakse im je da mi kazu kako je gladan i kako mi je slabo mleko, nego da se posvete pacijentu bar 5 minuta! Do sada je popio dnevno po jednu dozu od 60ml, i to, uglavnom ili pred spavanje ili popodne, ako je u toku dana imao ritam takav da mi je visio na siki po ceo dan! Planiram i tu jednu da mu ukinem polako. POcela sam da se izmlazam skoro posle svakog podoja, ponekada samo siku koju je posikio, ili obe ako je ovu drugu naceo, da bih navukla vise mleka. Ne znam koliko treba da prodje da se vide prvi rezultati izmlazanja? Preporucili su mi da ga polako obrocavam. Mislim daje njegov problem sto se tesko uspava i generalno nije spavalica. Par puta me je "castio" spavanjem od skoro 3 sata, meni pune grudi mleka, on super klopa, opet odvali, jedno 2 sata. Cim spava po sat vremena, on bi samo sisao, bez obzir na skokove u razvoju. I tako....konfuzna, ali ovo pisem vec sat i po, zbog njega :) problem je, naravno, sto nece da "otkine" spavanje, pa trazi siku na 5 minuta i opet zadrema sat vremena! grrrrrrrr
|