stevajela -> RE: Dohrana (4.8.2009 16:39:23)
|
IZVORNA PORUKA: eugenija Koristili smo Humanu, ali zbog grčića, po preporuci pedijatra, prešli smo na Bebelak EC (ova slova EC su posebno adaptirana mleka za decu sa "grčevi problemom", mislim da ne sadrži laktozu). Interesuje me, da li je naveče bolje držati toplu vodu i mleko skupa napravljeno, koliko to može da stoji i u čemu da stoji, imaju li neki čuvari temperature za kupiti u apoteci? Ili je bolje držati toplu vodu u termos boci, pa napraviti mleko daje uvek sveže? I koliko se može napravljena hrana držati napolju? Matija je sisao 13,5 meseci,pa na moju srecu nikada nisam bila u prilica da mu dam kravlje adaptirano mleko.Sada kada pije kravlje vidim koliki je to napor mamama kada moraju svaki put da peru flasicu,otkuvavaju,greju vodu,muckaju,mleko i pre svega da se bude i ustaju. Sto se tice stajanja,znam da majcino mleko moze da stoji 24 sata u frizideru.Kada se podgreje treba ga dati odmah detetu a sto ostane prosuti.Za adaptirano ne znam,ali mi nije logicno da moze uopste da stoji neki vremenski period bilo sta sto je instant,pa ni mleko. Uredjaj za grejanje i odrzavanje toplote tecnosti u flasici imas.Ja imam Filipsov baby care.Koristim ga otkako sam prestala sa dojenjem za podgrejavanje kravljeg mleka.Stavim mleko u bocicu,ukljucim aparat i on ga ugreje na temperaturu majcinog mleka(37C).Mozes u njega staviti flasicu sa vodom i on stalno odrzava temperaturu.
|
|
|
|