|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dohrana
25.12.2010 12:26:31   
Anoniman
Hvala. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 251
25.12.2010 17:10:38   
Verus
Iz teme "dojenje moje iskustvo"
IZVORNA PORUKA: Verus RR

E sad moje iskustvo:  Dojim vec, evo sad ce 9 meseci, hvala Bogu bez dohrane.  Naravno, kako je beba pocela da jede cvrstu hranu, manje je mleka pila, ja sam redje pumpala (sa 3x na 2x na poslu, izbacila pumpanje uvece-samo je dojila, znaci pumpala 3 puta ujutru i 2x na poslu).  Sada na poslu izvucemo oko 200ml za 2 pumpanja sto je dovoljno za 1 flasicu i za mesanje sa cerealijama.  Jos uvek ima dosta zamrznutog mleka (od pre par meseci kada sam imala puuuno extra pa sam zamrzavala), tako da joj dajem 1 flasicu sveze i 1 flasicu odmrznuto dok sam na poslu, a dojim pred spavanje i ujutru rano....

E sad.  Padne meni preksinoc na pamet da ce ona morati bar mesec do 2 pre navrsetka prve godine da pije ad mleko.  Umesam oko 50ml ad mleka sa oko 140, 150ml mog i dam joj na flasicu pred spavanje.  Uzela je oko 4,5 gutljaja i TAKO jako udarila flasicu od svojih usta da je odletela na sred sobe (ja to naravno nisam ocekivala pa sam samo pridrzavala flasicu dok je jela).

Pomislim "Nemoguce!".  Odmah mi je palo na pamet da nece ad koje je bilo umesano u moje....

Odem dole, ugrejem 100ml mog mleka i stavim u flasicu.  Popije sve i zaspi mi na rukama.  Ja polako izvadim praznu flasicu, i stavim joj u usta onu prvu, koja je imala u sebi ad mleko.  Ona automatski pocne da pije i posle par sekundi, otvori sirom oci i odugrne flasicu!!!  Ja brze bolje stavim cuclu i uspavam je ponovo....

E sad: to ad mleko je ono specijalizovano za decu sa alergijama na mleko.  Posto ona sada jede jogurt verujem da moze da pije i "obicno" ad mleko, koje je ukusnije i manje smrdi od specijalnog...

Pokusacu ovih dana da kupim obicno ad mleko i da joj ponudim: ali mi je zao ako odbije da bacam svo moje mleko sa njim!!  (doduse ne bacam nego dam keruuser posted image ). 

Tako da me malo brine da to nece prihvatiti i sta cu onda??

Mada kontam ako je jako gladna jesce sta joj dam.... Uglavnom, pocecu da mesam jaaako malo ad mleka (10tak ml) sa mojim, dok jos imam zalihe, pa cu polako da je prebacujem u naredna 2 meseca, koliko se nadam da cu jos dojiti uz zamrznute zalihe...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 252
25.12.2010 18:57:26   
Verus
Ima li ko neke ideje kako da joj pocnem "uvaljivati" ad?  Da bi se na vreme navikla?

HELP???

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 253
25.12.2010 19:00:30   
Anoniman
Probaj joj pahuljice praviti sa ad mlekom....

I shto ga meshash sa svojim...probaj da ga uvedesh kao neshto novo...a ne da podvaljujesh user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 254
25.12.2010 19:02:35   
Olga75
Verus , probaj u kasicama i posle polako po malo ako ne bude htela onda ili neskvik a jogur , pavlaka u principu zadovoljiti potrebe za Ca . Marija je sikila do 14 meseci i nije htela posletoga da pije mleko nikako , sad popije samo ujutru i to neskvikuser posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 255
25.12.2010 19:24:36   
Verus
U pravu si, bas smesno....mesala sam joj kasicu do sada 2 puta sa AD mlekom, tim specijalnim, smrdljivim, i pojela je mozda pola, ne sve-ja probala te cerealije sa tim mlekom i ukusne su-nije mi bilo gadnouser posted image

Olga pokusacu i u kasice, pa cemo videti..nadam se da ce da prihvati jer sam nesto planirala da pije formulu do godinu i po pa da polako uvedem kozije, ili cak odmah posle godinu dana ako je pedijatar ok sa tim: cisto zbog te njene istorije alergije na kravlje mleko, mozda da malo sporije uradim prelaz nego sto bih da nije bilo toga...
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Probaj joj pahuljice praviti sa ad mlekom....

I shto ga meshash sa svojim...probaj da ga uvedesh kao neshto novo...a ne da podvaljujesh user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
25.12.2010 19:28:35   
Olga75
Verus , pre neki dan je mislim Mishica ostavila post da se do , ponovo, mislim druge godine ne preporucuje kozije mleko jer nema folata
izvinjavam se za ot user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 257
1.1.2011 18:40:48   
Anoniman
Misterija , opet kod mene user posted image

Poslala sam muža da kupi novu kutiju Novalaka . Do sada smo Ninu dohranjivali Novalakom 1 . Kažem mužu da traži Novalak AC (preporučila mi Jeca RR i još neke žene ovde sa foruma , jer je protiv grčeva) . I ode mm , posle 10ak minuta me zove iz apoteke i kaže prvo da mu je apotekarka rekla da Novalak AC ne postoji user posted image , a posle je nazvala drugu apoteku i rekla mu da Novalak AC postoji ali da to nije za jako male bebe , i da Nina to ne treba da pije user posted image , da je Novalak AC od dvojke pa na dalje , a i nemaju ga trenutno .
Ja na netu našla da je Novalac AC od 0-12 meseci user posted image , i kako sad bre ne ide za jako male bebe user posted image

Od kad se uopšte daje ta dvojka , trojka , od koliko meseci ?
I šta kažete za ovaj Novalak AC ?

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 258
1.1.2011 18:56:57   
minnica
Novalac AC 0-12 postoji. EVO GA. Mleka 1 su 0-6 meseci, 2 6+ meseci, ovde ne piše broj, samo za koji uzrast je. Verovatno su ti iz apoteke slagali da prodaju svoje mleko user posted image

< Poruku je uredio minnica -- 1.1.2011 18:59:59 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 259
2.1.2011 13:16:51   
goda
Verus ja bh je načila da pije iz čaše AD mleko,da zna da napravi neku razliku ili mešala sa kašicama. Tvoja devojka je  starija od moje i ova moja mala kada neće kašikicom ja joj jednostavno nagnem kašicu teglicom i popije je i vodu pijemo tako neće drugačije.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 260
3.1.2011 17:04:05   
Daca88
Dobila sam nekoliko kutija impamil 2...neotvorene,dala mi drugarica čija je beba prešla na impamil 3
Danas vidim u Idei da impamil košta 380 dinuser posted image .
Novalac koji mi koristimo je 900 din.
Da li uopšte cena garantuje i kvalitet,jer po ceni impamilovo mleko je najjeftinije(KRDZAuser posted image
user posted image user posted image )
Ima neko iskustva sa ovim ad mlekom?
Otvorila sam ga...nekako mi suviše sivkastouser posted image ,guuustooo,i prah mi deluje kao da je stajao na vlagi...
Probala ja,meni to smrdi na očišćenu ribuuser posted image user posted image ,sa tim mirisom mogu da uporedim,a ukus sladunjav,ali vuče i na ukus sirovog kvasca,kao da su umešali kvasacuser posted image .
Ne mislim da menjam mleko,proverene stvari ne treba menjati,ali sam mislila da ovo iskoristim za pripremanje kaša...kad sam već dobila da ne bacim?
Probao neko?

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 261
3.1.2011 23:14:03   
Anoniman
Mislim da se Impamil i Bebelac koriste kao dohrana u Betaniji.

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 262
3.1.2011 23:22:04   
maja19
I kod nas u bolnici je isti slucaj, mahom Bebelac..ja bas i nemam poverenja ni u jedno ni u drugo..ja sam sinu davala Humanu, ko zna mozda i ona nije savrsena ali nismo imali problema sa njom...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
3.1.2011 23:22:52   
Anoniman
Meni je prvi sin odrastao na Bebelacu. user posted image

(odgovor članu maja19)
  Direktna veza do poruke: 264
3.1.2011 23:29:28   
maja19
Cim oni Bebelac daju u bolnici mora da je ok..ali koliko sam ja u toku od pre dve tri godine je izmenjen nesto sastav,barem nam je tako rekla apotekarka posto smo mi prvu kutiju kupili bas tu ali je Nikola konstantno povracao pa su nam savetovali da promenimo. Kad se i setim da je pre godinu dve povucena velika kolicina mleka u prahu samo ne znam kog tacno sva se najezim..sta sve rade proizvodjaci...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 265
3.1.2011 23:44:00   
Didy

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

IZVORNA PORUKA: Didy

Naspem rosu u flašicu, dodam prah i promućkam, ubacim u mikrotalasnu i za 15 sekundi gotovo.
Kad je bio baš jako mali, naspem u flašicu rosu, dodam prah i promućkam, za to vreme se greje voda u ketleru, naspem tu vodu u kriglu, ubacim flašicu i dok ga dojim, flašica bude idealne temperature.

Zar sme mleko za bebu u mikrotalasnu??? user posted image

Ne sme, nisam tako radila, sve sam već zaboravila. Izvinjavam se, žene. Grejala sam vodu, a onda dodavala prah. Htedoh reći da mi je mikrotalasna bila spas!user posted image
Inače smo prvo bili na bebelaku, pa na humani, pa na impamilu, pa na nan 2. Nisam mnogo razmišljala, u Betaniji su mi rekli bebelak ili novelak, mm nije našao novelak u prvoj apoteci, pa je uzeo bebelak i ostali smo na njemu do pojave grčeva (2. nedelja), pa smo prešli na humanu (ne znam ni ja zašto baš na nju) tobož da bi grčevi prestali, onda smo negde oko 6-7. meseca prešli na impamil jer je Stefan počeo da odbija mleko. Ja sam mislila da mu se zgadila humana, a njemu rasli zubi i odbijao je sve.user posted image Na kraju smo prešli na nan jer ga je bilo u Rodiću, pa mi je bilo jednostavnije kad odjurim u nabavku da sve kupim na jednom mestu, da ne moram u apoteku zbog ad.
Iz ovog ugla - mislim da je Stefanu bilo svejedno šta pije, nije pravio razliku niti problem, nije reagovao na promene.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
4.1.2011 21:50:28   
goda
Moja Anastasija je jela impamil u bolnici i kući sam joj jedno vreme davala kada sam imala utisak da nije dovoljno  imala mleka da doji. Bila sam zadovoljna,i da nije imala dovoljno mleka sigurno bih joj davala impamil.
Ipak je to naš proizvod verujte mi nemam poverenja tiliko u inostrane preoizvode,i zašto bi Hrvatski ili Njemački bio bolji od našeg?? Verujem da mnogi ne misle tako ali to je samo moje mišljenje. O cenama da i ne govorim,sada cena nije merilo kavaliteta (promaših temu totalno,izvinjavam se).

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 267
11.1.2011 16:50:46   
Anoniman
Ja sam u velikoj dilemi . Moja beba i dalje sisa , ali je moram dohranjivati , i do sada smo koristili prvo Novalak 1 pa sada Novalak AC (koji smo jedva našli) . E sad , mene zanima , postoji li jednako dobro AD mleko , a da je jeftinije i pristupačnije ? user posted image Da me ne razumete pogrešno , naravno da mi nije žao da dam novac za bebinu hranu (ovaj Novalac AC je 980 din , uglavnom mu je cena od 860 pa do 1000 din ali ga nema) samo što mi malo bude glupo jer moja drugarica koristi Bebelak čini mi se koji košta 360 dindži , a Novalak AC je 1000 din a potrošimo ga za 15ak dana maximum .

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 268
11.1.2011 16:54:26   
*Alexx*
Jeste, Bubo, ali običan Novalac je oko 600 din, Sve te specijalne formule su ti skuplje.
Ja nikad nisam pravila pitanje oko AD mleka. Rečeno mi je Novalac, i to sam davala. Čitala sam gomilu priča kako su bebice od Bebelaca (i još ponekih) imale grčeve - da li je to tačno ili ne, ne znam. Aptamil je isto odličan. Od Humane je Andrej imao zatvor user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 269
12.1.2011 14:42:44   
Anoniman
Ostajemo pri Novalaku svakako . Pitala sam jer se ne razumem baš najbolje u ta AD mleka ... Svi su nam preporučili Novalak , pa i Dr.

< Poruku je uredio BubaMira -- 12.1.2011 14:43:18 >

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 270
12.1.2011 14:46:19   
Jeca*
ja sam davala i placala do godinu i po. znam sta hoces da pitas i ja sam se pitala, ljudski je zapitati se. Jeste skupo, ali ja sam to pravdala time da je i kvalitetno. Ac je skuplji, sto kaze alexx, a obican je oko 600. Ima apoteka u Bgu koja je imala savrsenu cenu. Poslacu ti njenu adresu na pp pa ih zovi, pitaj...mozda ce ti se isplatiti da ti neko salje "vece" kolicine

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
12.1.2011 14:47:37   
Olga75
ili da forsiras dojenje i postepeno izbacis dohranu user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 272
12.1.2011 14:48:57   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: olga75

ili da forsiras dojenje i postepeno izbacis dohranu user posted image

Da, ovo je najbolja solucija, ako ikako može user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 273
12.1.2011 15:00:52   
Jeca*
Ja se na kraju na to nikako nisam osmelila jer mi se činilo da je uvek gladan user posted image ali sam ga dojila 10 i po  meseci

< Poruku je uredio Jeca RR -- 12.1.2011 15:01:12 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 274
12.1.2011 16:36:18   
Daca88
Joj ta dohrana,ali za decu ništa nije skupo ako je rešenje ili ublažavanje njihovog problema u pitanju.
Eto mi smo koristili novalak it(za zatvor)koji kod nas košta 880 dinara,jedna konzerva od 400 gr.
Nama je jedan novalak trajao 3 dana,što će značiti da nam za 30 dana u mesecu trebalo 10 kutija mesečno!
Kada to pretvorim u pare,trošili smo oko 9000 din. samo za novalak mesečno,a o drugim potrepštinama(odeća,pampers,maramice,vakcina i da ne govorim...),kasnije su na svu tu cifru došli još i sokići,kaše,svašta nešto...
Sada(puj,puj da ne ureknem) otkad jede voće nema problema sa zatvorom,kaše mu redovno smekšaju stolicu i kaki svaki,ili svaki drugi dan.
Prvo smo postepeno ukidali novalak i prelazili na nestle nan.Bilo je to 2 obroka novalaka,pa za ručak nešto čvrsto,pa 2 obroka nestle nan-a.
Sada koristimo samo nestle nan(kutija 480 din)x10 kutija izađe nešto više od 4500 din,što je upola manje od novalaka.
Sada za tu razliku što uštedimo(kad bi i dalje uzimali novalak)kupimo povrće,voće,kaše,sokiće...i gura se nekakouser posted image
Naravno,ako bi mu se opet vratio problem sa zatvorom ni sekundu se nebi dvoumila da mu opet kupujem novalak.Skup je,jeste,ali radi svoj posaouser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Leto!
tekilica

Cime sredjujete svoje telo?

depilacija voskom (27%)

epilatorom (25%)

brijacem (41%)

necim drugim (6%)

Ukupan broj glasova: 63

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here