Ringerajin doktor -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite Cortinat krem! (7.11.2014 15:33:52)
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Imam atopijski demratitis od prve godine zivota, sada imam 26 god., ekcemi izlaze periodicno, nekad prodje i godinu dana da nemam problema, a sada mi vise nista ne pomaze, koza na dlanovima mi je istanjena od upotrebe kortikosteroida (sinoderm, elokom), vec mesecima imam ekceme po dlanovima koji uzasno svrbe, ne pomaze mi vise nista. Primetila sam da mi se stanje pogorsa ako pojedem kikiriki, kad ljustim i seckam povrce (krompir, sargarepa,luk,paradajz, krastavac...), letos sam se bila cela osula po dlanovima i sa spoljasne i unutrasnje strane dlanova posle par sati od jedenja jagoda, grozno je izgledalo, nije svrbelo, ali su mi ruke bile krvavo crvene sa tackicama. Sta mi savetujete dalje? Da li bi mi pomogla Cortinat krema? Navodite da Vam je dijagnostikovan atopijski dermatitis I predložena terapija lekovima. Takodje navodite da se alergija razvija I posle uzimanja određene vrste hrane. U oba slučaja možete koristiti CORTINAT kremu za ublažavanje simptoma. Važno je napomenuti da ukoliko je slika ozbiljnija , verovatno postoji potreba za primenom leka per os ili topikalno, a isključivo po savetu Vašeg lekara. CORTINAT krema se koristi I u kombinaciji sa lekovima a sa ciljem bržeg ublažavanja simptoma I produžavanja mirne faze bolesti. Naprimer , ako se lek nanosi na kožu 1 x dnevno , I to najčešće uveče pred spavanje, CORTINAT krema se slobodno može koristiti više puta u toku dana. Želim da Vam napomenem I da se COTINAT krema može koristiti I duže u kontinuitetu a po potrebi pacijenta. Bilo bi dobro za Vas da uradite detaljne alergološke analize I da formirate režim ishrane I života koji maksimalno smanjuje mogućnost izlaganja alergenima. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|