draganica -> RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete ide? (22.9.2012 19:23:56)
|
Možete li mi dati savet u vezi sa vrtićem, konkretno, da li imate takva iskustva? Živim u Despotovcu, imamo samo jedan vrtić, državni i dete mi ide već godinu dana tamo, ima dve godine, dakle u jaslice. Do sada je bilo sve u redu, prezadovoljna sam, zaista i kakve su vaspitačice i hrana, higijena i sve ostalo. Međutim, odnedavno se promenilo nekoliko vaspitačica u našoj grupi i pojavila se jedna starija medicinska sestra koja je uvela posebne propise za svoju grupu koji mi se uopšte ne sviđaju. Najpre je uvela donošenje hrane za dete - čipseve, smokije, slatkiše, sokove, kekseve... tvrdeći da deca ne jednu dobro obroke, pa trpe gladna do sledećeg obroka i nervozna su ili neće da zaspe ako preskoče ručak. Pošto odbijam to da radim i više puta sam joj to naglasila, jer se tim metodama "dohranjivanja" ne služim ni kod kuće, navukla me na zub i ne propušta priliku da me ujede. Moje dete joj je nemirno, ja sam ga razmazila, večito je umazano hranom (cele prošle godine je bilo čisto kada dođe iz vrtića, sada mi se čini da ceo tanjir ima na bluzici) jer odbija da jede kada mu ona daje, neće da priča, neće na nošu... vikne u hodniku na mene dok se spremamo (i mazimo [sm=smiley1.gif]) da ga ne mazim previše, jer je postalo neposlušno. I to tvrdi samo ona, ostale vaspitačice koje su čuvale njihovu grupu tvrde da mi je dete mirno, poslušno i predivno. Ne propušta da me javno ponizi, u smislu, "žao vam je da kupite kesicu smokija, a vi bar imate čime" (valjda jer radim u prosveti, pa sam "prebogata", a ostali roditelji kod privatnika). Na ivici sam da je prijavim, a opet izbegavam, mada čujem da se i ostali roditelji žale na nju i to iz mnogih drugih razloga. Šta konkretno mislite o tom donošenju hrane? Da li su i vama tražili isto? Ne bih da se bunim, a da ispadne da je to svuda običaj.
|
|
|
|