Anoniman -> RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete ide? (28.9.2009 18:26:06)
|
Luka ide u državni vrtić "Leptirić" (u sklopu Radosnog detinjstva), u Novom Sadu; uzrast: od 3 godine do ?. Prostor nije predviđen za vrtić, pa imam nekoliko zamerki. WC šolje i lavaboi nisu usklađeni za decu, tj, nema teorije da nauči sam da piški, mora neko da ga vodi, i uvek je mokar kada peru ruke, jer vaspitačice ne žele da ih dižu, niti su našle neku hoklicu na koju bi se deca popela a da im ne budu mokri rukavi do pazuha. Ne daju da se nosi bodići jer je riskanto da ih uštinu nakon piškenja. Prošle nedelje su 3 puta za užinu imali jabuke. Luka tamo dorukuje i užina, lepo jede, na ručku i spavanju ne ostaje, tako da o tome detalje ne znam. U grupu ih je upisano 18-oro, i nikada nisu svi na broju, obično ih je oko 12-oro. Za raspored prostorija nisam sigurna. Znam sigurno da ima hodnik sa ormarićima, i na oba kraja ima po prostorija, ali ne znam da li ima samo te dve ili ima još. Sva deca spavaju, do kraja, jer nemaju mogućnost da bdu budna a da ne bude ostalu decu koja spavaju. Ima ograđeno dvorište u kome nema ništa sem prašine. Pre je bilo i ljuljaški, i klackalica i svega, ali nema više, izlomilo se. Daleko od toga da sam fascinirana, ali Luka voli da ide. Šta bi bilo da sam ga upisala u privatan vrtić gde je sve na svom mestu? Išao je pre u jaslice u privatni vrtić Mali princ na Novom Naselju. Tada je bio baš malen, trebalo je vremena da se prilagodi, ali sam ga ispisala jer je stalno bio bolestan a ja sam na posao primljena na 3 meseca i nisam imala mogućnost da uzmem bolovanje. Sada razmišljam da li sam dobar izbor napravila, da li sam trebala da ga dam opet u privatno? Ali išla sam logikom da svakako predškolsko mora u državnom, pa da ga ne cimam nepotrebno nego da prosto ima iste drugare sve dok se ne upiše u školu.
|
|
|
|