jance -> RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete ide? (3.9.2012 8:37:43)
|
pa da, i mi imamo slicnu situaciju, jeste nebuloza kompletna, covek tu nije pametan. imam poznanike koji placaju 80eura da im dete bude 4 sata u privatnom vrticu pa onda dete ide kod bake. baka je jaako stara, prakticno samo nahrani dete i stavi na spavanje, ne moze bas puno da se angazuje oko deteta, mama radi neprijavljena kao nazovi sekretarica a muz je taksista.... mene to ozbiljno jaako nervira, al to nam je, sto nam je. evo na selu odakle sam, u jaslice se prijavilo 40 dece a primili su 20 i to mahom samo socijalne slucajeve (rosto mi cudno da u tako malom selu ima toliko dece roditelja koji primaju socijalnu pomoc). prijatelji oboje su redovno zaposleni, ona radi od 6 ujutru, on busi bunare i radi od svitanja do sumraka. bas mi je pricala kako joj je tesko, 5 dana u nedelji joj dete ne spava kod kuce nego kod bake. u suprotnom bi morala da ga budi svako jutro u 5, i vodi kod bake, pa budi baku i tako u krug. ovako ga voze uvece pred spavanje, pa ga ona pokupi kad se vraca kuci s posla. kaze, ona bi lako nasla nekoga ko bi joj dosao oko pola 6 samo da sedi u sobi i cuva dete i da ga odvede u vrtic, samo da moze da ga ubaci.... da, u datom vrticu u Radnickoj ce inace biti mesta za 360 dece navodno....
|
|
|
|