Klarita
|
Moram da se oglasim ovde... Big Mum, moras da reagujes, mozda ne bas kod direktora, jer oni su prezauzeti drugim aktivnostima, ali pokusaj kod pedagoga vrtica. Mozda se one takmice medjusobno, jer i u vrticima (bar kod nas) je uvedena evaluacija, pa neko ocenjivanje, pa gluposti. Ja sam licno prezadovoljna vrticem. Postoje stvari koje me nerviraju i protiv kojih sam se borila ali je sve to bilo dok je jos bila u jaslicama. Kako je presla u mladju grupu, iako je jedna od najmladjih (rodjena na kraju godine) nemam nekih vecih zamerki. Vaspitacica nam je sestra od ujaka moje majke, pa mozda zbog toga...ne znam. Drugu vaspitacicu ne poznajem privatno, ali inace obe su iskusne zene, vaze za jako stroge ali pravedne i izuzetno kreativne. Novogodisnja priredba ima je bila predivna, svi su bili odusevljeni. One su resile problem ovako...svako dete je dobilo po strofu da recituje, a moja K koja je izuzetno nadarena i obozava da recituje i bude sva teatralna kada to radi, dobila je tri pesmice, pa je otvorila priredbu, nekom pesmicom nam pozelela dobrodoslicu, onda par deteta recitovalo, pa opet ona, pa par deteta pa opet ona. E, sad nemaju zbog cega meni da se dodvoravaju jednostavno moje dete je takvo i one je podsticu. Sve su majke bile odusevljene i zaista nisam cula druge komentare. Kada je bila priredba Sv Save, sva deca su bili kao"gosti" predskolcima, nisam ni znala da imaju nesto organizovano, ali eto, na sred priredbe, jedan malisa je zaboravio tekst, otisao kod tete da se podseti, a K je ustala i popunila prazninu recitacijom sa Novogodisnje priredbe iako je niko nije pitao, ni rekao da to uradi...uradila je to po sopstvenom osecaju Javila nam je vaspitacica a, mi smo gledali uvece na lokalnoj televiziji snimak, snimali za sebe i bas je bilo spontano i preslatko. Inace, ona ne govori tecno. R joj je i dalje L, ne znam...Č,Š,ali je eto slobodna, i voli aplauze i "scenu". Mene pomalo nervira sto ne vode mnogo racuna o govoru, pa govore pred decom dijalektom, pa onda se ispravljamo kuci, ali s obzirom gde zivimo ne mogu se mnogo izboriti. Hrana je djene, djene..,nemamo nutricionistu, nego nam jelovnik sprema med.sestra (uz svo postovanje sestara, mislim da nisu strucne da se time bave). Zbog takvih mojih zamerki i drugih, mene nisu izglasali za savet roditelja jer se stvarno plase mojih reakcia i zapazanja.
|