RE: Vantelesna oplodnja XIV (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (10.12.2014 16:03:30)

suncica2 divno draga[sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (10.12.2014 16:07:04)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Da,kod njih. Ovo je druga vto,fet mi u proslom ciklusu nije uspeo. Sad su mi stavljena dva embriona, videcemo da li su oba uspela.[sm=smiley1.gif]

Super B.blue, bravo za tebe a bravo i za Ivanoviće, i ja planiram još jednom kod njih :)

Bravo drage ja sam prvu radila kod njih nazalost nije uspela. Imam jednog smrzlica kod njih tako da se nadam da ce s njim uspeti.
baby_blue posle koliko si od FET-a radila drugu VTO

baby_blue -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (10.12.2014 16:29:12)

Odmah u sledecem ciklusu,tj. ovom. Imali smo dve smrznute blaste,ali nije uspelo i rekli su da se javim cim dobijem. Ja se javila i eto sad sam trudna.[sm=smiley1.gif] Samo još da vidimo da li se zakacio jedan ili oba.[sm=smiley1.gif] Nadam se da ce ti uspeti.[sm=smiley1.gif]

suncica2 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (10.12.2014 17:05:33)

Hvala drage moj i vama zelim da ubrzo odete sa ove teme [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (10.12.2014 17:59:31)

Svaka cast baby_blue. Ja tek treba da skupljam pare za drugu VTO....

baby_blue -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 9:32:47)

Polako samo...bice to sve dobro. Puno srece ti zelim.[sm=smiley1.gif]

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 11:56:54)

Maraj, a jesi li iskoristila preko drzave?
Bebana, dokle si ti stigla?

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 16:20:14)

Chipsy nisam koristila preko drzave. Jedva sam ubedila m da krenemo u postupak jer on sve misli polako desice se , pa kad je pristao ja sam htela sto pre pa zato odosmo odmah privatno. Uzela sam upute ja od moje dr za analize vezano za drzavnu vto pa videcu... Strah me jer ja imam antinuklearna antitela i trombofiliju pa ne znam kako ce me voditi u npr Frontu sa svim tim tj da l ce me uputiti kod hematologa ili endokrinologa za terapiju...

maki0211 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 17:20:01)

Drage moje da vam se i ja javim,juce je bio transfer dobili smo 8 prelepih embriona dva su mi vratili a 6 smo zamrzli [sm=bravo.gif] pocele su muke sa zatvorom stomak me i juce i danas boli sigurno zbog toga a nema sta vise nisam jela i popila ali ne vredi,betu radim 24 decembra i do tad cu samo da uzivam jer sve od sebe sam dala sve ostalo je u bozjim rukama [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 18:48:55)

Sunčice, bravo [sm=bravo.gif] eto nade ženama (koje imaju prohodne jajovode)! Uživaj u trudnoći [sm=smiley1.gif]

Maki, sad samo opušteno, što kažeš sve je u rukama onog odgore, ako hoće - hoće, pa makar trčala maraton, a kad neće -neće. Odlično za embrione, u kojoj fazi su ti vraćeni embrioni? Jesu bile blasto, ili trodnevni embrioni?

Chipsy, ja sam trenutno na gonalu i menopuru, uz diferelin, danas na uz imala nekoliko folikula na desnom 13-14mm, i nekoliko na levom od oko 11mm većina, nisu baš ujednačeni, ali šta da se radi. Endo bedan kao i uvek, ne vredi uz svu onu hranu što se preporučuje za debljanje, uvek je bedan [sm=smiley1.gif]
Idem ponovo na kontrolu u subotu. Jedino što me stomak baš boli, za razliku od prethodnih stimulacija, kada nisam ništa osećala. To me malo brine, najmanje mi treba hiperstimulacija. Iscrpljuje me to što radim po 10 sati dnevno, trčim na kliniku, jedva čekam aspiraciju da uzmem bolovanje [sm=smiley1.gif]
Kako tvoja bebuška, je l dobra?

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 19:31:02)

Maki sada samo uzivanje [sm=bravo.gif]

Bebana, jesu ti prepisali estrofem kada vec imas problem sa endo ?

maki0211 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 19:43:23)

Bebana aspiracja je bila u nedelju a transfer u sredu ujutru ja sam ih i videla :) rekli su da su na korak do blaste presli su 12 celija za samo tri dana jako su napredni hvala bogu zato smo zamrznuli ostalih 6.dr.me savetovala da ubacimo samo dva embriona jer ja imam 26 godina i sve je ok.jer ona misli da ce oba da se prime jer sigurno ne bi isla na embrioredukciju da sam ubacila tri i sva tri se primila ne bi nista sklanjala zato je ovako bolje ako se prime oba odlicno ako se primi jedan takodje,a ako ne daj boze ne bude nista idem odma u nove pobede po moje smrzlice,
Dani mi bas brzo prolaze eto sutra je vec treci dan stalno se smejem jako sam pozitivna i opustena ne opterecujem se glupostima i necu osluskivati telo jer mislim da je najbolje tako verujem u uspeh i ostace tako dok se ne dokaze suprotno [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

maki0211 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 19:45:43)

od terapije koristim utrogestan vaginalno lezim stalno ali mi opet dosta iscuri ali valjda tako treba [sm=smiley1.gif]zatim cardiopirin,femibion i glukofaz sve to po jednu dnevnu,samo me muci zatvor sada pa me boli stomak ali sve cu izdrzati zbog mojih andjela [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 19:59:43)

Sanjalice, bez estrofema idemo, ovo je redovan ivf postupak, a kaže dr da se tada estrofem ne daje. Trenutno mi je 7,3 mm endo, nadam se da ću dogurati bar još dva mm do kraja stimulacije [sm=smiley36.gif]

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 20:00:24)

Maki, verujem u tvoj uspeh, samo pozitivno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 20:16:52)

Bebana pa tebi je super endo za ovaj period. [sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 21:09:55)

Drage imam pitanje. Dobila sam ciklus 5 dana nakon negativne bete. Danas mi je 12 dc i od juce me bolucka stomak cak je i otekao. Jer se to vama desavalo nakon vto? Sva sam nikakva kad me stomak boli...

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (11.12.2014 21:27:07)

bebana jel uzimas nisko dozirani aspirin? 100 mg dnevno.... Mozda bi mogla da pokusas. Drzim fige jako jako.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 7:10:12)

Maslacak, uzimam od početka stimulacije fragmin od 5000, jer mi je tako hematolog naložio, a aspirin mi nije prepisan, ali sam ga na svoju ruku uzimale svo vreme pre stimulacije, sada ga ne uzimam, jer se plašim da sama kombinujem lekove u toku stimulacije.

Sanjalice, meni se moj endo uvek čini preterano tanak, i večito sam nezadovoljna njime, jer znam koliki može da bude. Nikad nisam pregurala preko 9 mm u ovulaciji, a znam da može da bude mnogo bolji [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 7:34:14)

Brbana i ja bi krenula sa aspirinom. Koliko je opasno da krenem sama da ga pijem? Imam trombofiliju i antinuklearna antitela. Kako si pila aspirin u kojoj gramazi?

Zuzita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 11:10:19)

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Odmah u sledecem ciklusu,tj. ovom. Imali smo dve smrznute blaste,ali nije uspelo i rekli su da se javim cim dobijem. Ja se javila i eto sad sam trudna.[sm=smiley1.gif] Samo još da vidimo da li se zakacio jedan ili oba.[sm=smiley1.gif] Nadam se da ce ti uspeti.[sm=smiley1.gif]

Cestitam baby[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nadam se da su se oba [sm=duda.gif][sm=duda.gif] zakacila[sm=smiley36.gif]

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 17:33:36)

Maraj, ja sam pila onaj mali aspirin protekt, od 100 mg, mislim da uopšte nije opasan, svaki dan po jedan ujutru sam pila. Mislim da ne može ništa da ti naškodi, ali ako se plašiš, proveri sa dr. Meni je dr Crnogorac rekla da obavezno pijem aspirin svaki dan.

Možda bi trebala da ga uzimam i uz fragmin, nisam pametna.

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 19:59:22)

Devojke,da li je radio neko pripremu za fet na mikroginonu?Meni bas izaziva mucninu,pa me zanima ima li slicnih iskustava...

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (12.12.2014 20:11:49)

Maraj i Bebana, koliko znam ako ste na antikoagulantnoj terapiji tipa fragmin ili fraxiparin ne koristi se aspirin. Samo ako se ukine ta terapija ubacije se aspirin.

Ja sam do 13 ned primala fragmin,kada je ukinut dr Crnogorac je prepisala aspirin. Tako praktikuje za sve pacijente. Kada sam lezala na Betaniji ukinuli su mi aspirin i prepisali fraksiparin zbog visokog d dimera. Pred pustanje kuci ukinut je fraksiparin i sada sam na cardiopirinu od 100 mg.

Aspirin od 100mg moze samo da pomogne ako nemate terapiju ali uz terapiju ja ne bi preporucila.

Mozda ce doci Maslacak da potvrdi [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (13.12.2014 0:48:39)

Ja trenutno nisam na terapiji. Primala sam fragmin do negativne bete. Ne znam kad cu ici kod hematologa ponovo verovatno kad me ginekolog uputi pa sam mislila da ja sama uzmem aspirin do tad.Ne znam da l bi skodio...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>